RTX 3060 sistemde ACCES_VIOLATION(0XC0000005) Hatası ve Mavi Ekran

Demayfo

Decapat
Katılım
17 Kasım 2021
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Değerli arkadaşlar. Türkiye şartlarında iyi sayılacak bir sisteme yaklaşık 1 yıl önce sahip oldum. Sistemime yüklediğim oyunların çoğunda hep aynı hatayla: ACCES_VIOLATION(0XC0000005) denilen memory:hafıza kaynaklı erişim ihlali anlamına gelen hata ile karşılaştım ve bu hatanın olduğu her durumda oyundan atıldım. Tabi bu ACCES_VIOLATION(0XC0000005) hataları mavi ekran vermedi. Ayrıca bu hata dışında normal bilgisayar ekranındayken, internet sağlayıcı sayfasındayken 2 ya da fazla mavi ekran aldım.





Gta 5 (her girdiğimde 10 dk geçmeden istisnasız Acces V. Hatasıyla atıldım.)



Rage 2 (25 dk sonra bu hatayla her seferinde oyundan atıldım.)



Fifa 2021 (Çok seyrek olarak oyundan atma yaşandı ancak hatanın kaynağı yine Acces V. İdi.)



New Word (Seyrek olarak oyundan atma yaşandı ancak hatanın kaynağı yine Acces V. İdi.
Lost Ark ( 24 saatlik oynun deneyimimde 2 kere atıldım. Ancak hata kaynağını bulamadım. Daha doğrusu dmp dosyasına ulaşamadım.)



Uzun süreli oynadığım League of Legends, Battlefield 4 -1, Vermintide 2 ve birkaç saatlik Just Cause 3, Skyrim, Modern Warfare Warzone, Mount and Blade 2 Bannerlord(sadece bir kale kuşatma sahnesinde -500 üstü karakterin olduğu-spesifik bir yerinde aşırı takılma oldu.) gibi oyunlarda hiç oyundan atmayla karşılaşmadım.





Bilgisayarın özelliklerini,

Bilgisayara bu sorunlar kapsamında yaptığım işlemleri,

Hataların dmp dosyalarını ve mavi ekran olduğunda oluşan minidump dosyalarını,






Aşağıda paylaşıyorum. Şimdiden teşekkür ederim.





Bilgisayarın özellikleri



Sistemin orijinal Windows 10 Pro'dur.
Sistem Donanımı ise: İtopya'dan aldığım Hazır-Toplama: DART1/AMD Ryzen 5 5600X ASUS TUF GeForce RTX 3060 OC 12GB/16GB DDR4/500GB NVMe M.2 SSD/Geforce RTX Ray Tracing PC:
1 X Seagate 2TB Barracuda 256MB 7200RPM 3.5" SATA 3.0 hard disk
2 X G.Skill 8 GB Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Single Kit RAM
1 X ASUS TUF Gaming GT301 RGB Tempered Glass USB 3.2 Mid Tower Kasa
1 X SanDisk 500GB Ultra NVMe M.2 SSD (2400 MB Okuma / 1750 MB Yazma)
1 X AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz 32MB Önbellek 6 Çekirdek AM4 7nm işlemci
1 X ASUS TUF Gaming B450M-PRO II 4400MHz(OC) DDR4 SOKET AM4 M.2 DP HDMI mATX Anakart
1 X ASUS TUF GeForce RTX 3060 Gaming OC 12 GB GDDR6 192 Bit Ekran Kartı
1 X ASUS TUF Gaming 750B 750W 80+ Bronze 135mm Fanlı PSU
Bunlara ek olarak
G.Skill 16 GB (2x8GB) Ripjaws V Siyah 3600MHz CL18 DDR4 Dual Kit RAM
Ve Stok soğutucuyu da Cooler Master Hyper 212 Spectrum Rainbow LED 120mm işlemci Hava Soğutucu ile değiştirdim ve 1 tane daha SSD aldım.









Bilgisayara bu sorunlar kapsamında yaptığım işlemler,

Oyunlardan atma-crash durumlarıyla karşılaştığım süre zarfında problemin herhangi bir Driver'dan kaynaklanabileceğini düşünerek temiz driver kurulumları gerçekleştirdim ve sorun çözülmedi bunun üzerine 2 kere daha format ve temiz driver kurulumları yaptım lakin yine bir şey değişmedi. Hatta 2 tane SSD’ye de sırasıyla Windows yükleyerek SSD kaynaklı sorun olup olmadığını test ettim ancak değişen bir şey olmadı. BIOS'u, Chipset'i ya da driver güncellemesi gibi daha temel tüm işlemleri yaptım elbette.



Donanımdan kaynaklı arıza sorunları olabileceğini düşünerek aşağıda belirtiğim benchmark testlerinin de hepsini yaptım:



UserBenchmark, OCCT, 3D Mark, PassMark PerformanceTest, 11 saatlik Prime 95 Testi, FurMark 3DMark Demo testlerini uyguladım. Memtest86'yı da uyguladım. HDD ve SSD için ise CrystalDiskMark gibi programlardan testler yaptırdım. OCCT hariç her birinde bilgisayarım beklenen performansa yakın sonuçlar verdi (OCCT ise RAM ve CPU değerleri beklenenin altında idi. Aşağıya hem UserBenchmark, Prime 95(resim) hem de OCCT testlerinin resimlerinden oluşan linki koyacağım. Ayrıca OCCT'de 1 saat Power Supply testi de yaptırdım ama bir hataya rastlamadım.) Tüm bu testlerde bilgisayarımdaki ekran kartı ve işlemci sıcaklığı 62-63 dereceyi asla aşmadı. OCCT testinin birinde (yanlış hatırlamıyorsam işlemci testi idi) test hata verdi-durdu. Tekrar 2 saatliği tamamlatınca hatasız çalıştı. Yine de hatalı kısmın json dosyasını da aşağıda paylaşacağım. Nitekim Benchmark testlerinde sistemin herhangi bir hata, mavi ekranla karşılaşmadım.























Bu hataların nedenini çözmek için (özellikle lanet olasıca ACCES VIOLATION) sizlerden yardım talep ediyorum. Hatanın yazılımdan ziyade (sadece bios üzerinden herhangi bir işlem yapmadım.) donanımdan kaynaklı olduğunu düşünüyorum. Buraya yazma sebebim de sorunu çözemesek dahi en azından dmp ya da minidump dosyaları aracılığıyla hatalı donanımı bulmak, böylece garantiye tüm kasa yerine doğru parçayı yollamayı amaçlamamdır. Şimdiden tüm emekleriniz için teşekkür ederim.
 

Dosya Ekleri

  • Adata.png
    Adata.png
    31,4 KB · Görüntüleme: 17
  • SanDisk.png
    SanDisk.png
    31,8 KB · Görüntüleme: 24
Bu DiskMark. Ben Info demiştim. HDD'yi de paylaşın. Değerleri ondalık yapın.
Pardon hocam yanlış okumuşum. Buyurun resim olarak 3'ünü de paylaşıyorum. Yalnız ondalık değer ayarlamalarını göremedim. İşinize yaramayacak türde ise yazmaktan çekinmeyin hemen araştırıp diğer türlüsünü de eklemeye çalışırım. Şimdiden emekleriniz için müteşekkirim.
 

Dosya Ekleri

  • HDD ST2000DM008. png.png
    HDD ST2000DM008. png.png
    87,8 KB · Görüntüleme: 29
  • SanDisk SSD.png
    SanDisk SSD.png
    70,6 KB · Görüntüleme: 22
  • SSD Adata.png
    SSD Adata.png
    67,4 KB · Görüntüleme: 18
Pardon hocam yanlış okumuşum. Buyurun resim olarak 3'ünü de paylaşıyorum. Yalnız ondalık değer ayarlamalarını göremedim. İşinize yaramayacak türde ise yazmaktan çekinmeyin hemen araştırıp diğer türlüsünü de eklemeye çalışırım. Şimdiden emekleriniz için müteşekkirim.

1652710645230.png


Buradan yapılıyor.
 
Disklerde sorun yok gibi. Yukarıda yazdığınız oyunlar hangi diskte kurulu?
İlk önce hepsi HDD kuruluydu. Tabi hatalar ve oyunun yavaş açılması sonrası SSD'ye kurdum. ancak hata devam etti. Şuan, halihazırda oyunların bir kısmı SanDisk SSD'de bir kısmı da Adata SSD'de kurulu. Her ikisinde de kurulu aynı oyundan(farklı zamanlarda) hataları aldım. Hatta Windows kurulumunu önce SanDisk'e daha sonra da Adata'ya yaptım. Ancak değişen bir şey olmadı. Siz isteyince farkına vardım. CrystalDiskmark uygulamasında yazma ve okuma değerleri bir hayli beklenenin altında çıktı. Elbette Anakartın 2 tane M.2 girişleri aynı hızı sağlayamayabiliyor. (İşlemciye yakın olan daha hızlıydı sanırım. İki SSD'nin de yerlerini değiştirerek okuma hızlarındaki farktan anlamıştım. Muhtemelen hızlı olanın teknolojisi diğerine göre daha iyi) Ancak okuma ve yazma hızlarının bu kadar da düşük olması acaba Anakartla alakalı bir sorun mu var diye düşündürtmedi değil. Emeklerininiz için teşekkür ederim hocam.
 
İlk önce hepsi HDD kuruluydu. Tabii hatalar ve oyunun yavaş açılması sonrası SSD'ye kurdum. Ancak hata devam etti. Şu an, halihazırda oyunların bir kısmı SanDisk SSD'de bir kısmı da Adata SSD'de kurulu. Her ikisinde de kurulu aynı oyundan(farklı zamanlarda) hataları aldım. Hatta Windows kurulumunu önce SanDisk'e daha sonra da Adata'ya yaptım. Ancak değişen bir şey olmadı. Siz isteyince farkına vardım. CrystalDiskMark uygulamasında yazma ve okuma değerleri bir hayli beklenenin altında çıktı. Elbette Anakartın 2 tane M.2 girişleri aynı hızı sağlayamayabiliyor. (İşlemciye yakın olan daha hızlıydı sanırım. İki SSD'nin de yerlerini değiştirerek okuma hızlarındaki farktan anlamıştım. Muhtemelen hızlı olanın teknolojisi diğerine göre daha iyi) ancak okuma ve yazma hızlarının bu kadar da düşük olması acaba Anakartla alakalı bir sorun mu var diye düşündürtmedi değil. Emeklerininiz için teşekkür ederim hocam.

Windows sürümün ne? 21H2 ise o yüzden yavaş. Herkes yaşıyor yazma hızı problemini.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı