RTX 3060 sistemde Alt + Tab yapınca ekran kartı kullanımı değişip FPS düşüyor

İşletim sistemi
Windows 10

emreplx

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB RAM
Ekran kartı
RTX 3060 Laptop
İşlemci
Amd ryzen 7 5800h with radeon graphics 3.2 ghz
Alt + Tab yapınca ekran kartı kullanımı değişip FPS düşüyor.
Sea of Thieves oynuyorum grafik en yüksekte ve laptop kullanıyorum bu sorunu başka oyunlarda da yaşadım. Oyun SSD'de kurulu.
RTX 3060 laptop = GPU 2
16 GB RAM.
GPU 1 videodaki işlemcinin ekran kartı.
PC: Acer Nitro AN517-41

Video linki:

Dahili GPU'nun kullanım yüzdesi artıyo. Vega'yı komple aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktıktan sonra deneyebilir misin?

İşlemcinin ekran kartı oluyor Vega dediğim.
NVDIA denetim masasından ne kadar sekme varsa hepsinde daha önce kapattım dediğinizi hatta oyuna özel sadece 3060'ı da seçtim ama yine aynı. Aygıt yöneticisinden kapatmayı deneyeceğim.

Dahili GPU'nun kullanım yüzdesi artıyo. Vega'yı komple aygıt yöneticisinden devre dışı bıraktıktan sonra deneyebilir misin?
Aygıt yöneticisi görüntü bağdaştırıcılarından AMD kapattım ve oyun içi sabit 4 fps aldım. Masaüstünde kasmıyordu ama ve ekranımın tipi komple değişti.

Son düzenleme:
NVIDIA Denetim Masası'ndan ne kadar sekme varsa hepsinde daha önce kapattım dediğinizi hatta oyuna özel sadece 3060'ı da seçtim ama yine aynı. Aygıt Yöneticisi'nden kapatmayı deneyeceğim.

Aygıt Yöneticisi görüntü bağdaştırıcılarından AMD kapattım ve oyun içi sabit 4 FPS aldım. Masaüstünde kasmıyordu ama ve ekranımın tipi komple değişti.

Normal cihazınızda MUX Switch bulunmuyor. Görüntüyü dahili GPU verdiğinden kapatamazsınız.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı