RTX 3060 Sistemde ekran kapanıp fanlar hızlı dönüyor

sommergewitter

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11700 @ 2.50GHz, 32GB 3200MHZ RAM, NVIDIA GeForce RTX 3060, 500GB M2 SSD, 1TB SEAGATE HDD, 650W PSU.
MSI Afterburner'da Power limit %100'de iken FurMark & heaven benchmark & OCCT testlerinde ekran siyah olup fanlar hızlanıyor, fakat Power Limit'i %70'e çektiğimde hiçbir sorun yaşamıyorum. PSU kaynaklı olup güç yetmediğini düşünmekteyim, düşüncelerinizi alabilir miyim?

Sistem Özellikleri:
11th Gen Intel(R) Core(TM) i7-11700 @ 2.50GHz
32 GB 3200MHz RAM
NVIDIA GeForce RTX 3060
500GB M.2 SSD
1TB Seagate HDD
650W PSU.

Kesinlikle öyledir. Çünkü mevcut PSU gücü bu tip zorlayıcı testlerde (tüm sistemin %100 aşırı yüklenmesinde) yetersiz kalıyor görünüyor. Bu tip zorlayıcı testler PC bileşenlerini ekstrem sınırlarında çok zorlayarak çalıştırır, bu esmada PSU için bir güç yetmezliği söz konusu ise bu olumsuz durum normalde oluşabilir, bu da normaldir. Normal PC kullanımında bu üst sınırları sonuna kadar zorlayıp kullanmayacaksanız ciddi sorun yoktur denilebilir. Kolay gelsin.

Kesinlikle öyledir. Çünkü mevcut PSU gücü bu tip zorlayıcı testlerde (tüm sistemin %100 aşırı yüklenmesinde) yetersiz kalıyor görünüyor. Bu tip zorlayıcı testler PC bileşenlerini ekstrem sınırlarında çok zorlayarak çalıştırır, bu esmada PSU için bir güç yetmezliği söz konusu ise bu olumsuz durum normalde oluşabilir, bu da normaldir. Normal PC kullanımında bu üst sınırları sonuna kadar zorlayıp kullanmayacaksanız ciddi sorun yoktur denilebilir. Kolay gelsin.
Benim için önerebileceğiniz bir PSU var mı hocam? Kalitesiz bir şey almak istemiyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı