RTX 3060 sistemde FPS düşmesi sorunu nasıl çözülür?

Barış99

Hectopat
Daha fazla  
RAM
Apacer Panther Black Gold 16 GB (2X8) 3600 Mhz DDR4 CL18 Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston Nv3 Snv3s/1000g 1tb 6000/4000mb/s Gen 4x4
Ekran kartı
Gigabyte RTX 3060 Eagle 12G GV-N3060EAGLE-12GD 192
Anakart
Gigabyte A520M-K AMD AM4 DDR4 Micro ATX Anakart
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600 Altı Çekirdek 3.50 GHz İşlemci
Öncelikle selamlar. 1-2 ay önce CS2 oynarken Tab'e basınca anlık drop yediğimi fark ettim. FPS'im 270'lerden 80'lere düşüp hemen yükseliyordu. Bunu pek dert etmedim açıkçası çünkü başka oyunlarda yaşamadım. Bugün Crysis'e başladım. Bu oyunda ise giysinin özelliklerini kullanınca aynı şekilde FPS düşmesi yiyorum. Grafik ayarlarını en düşüğe sonra da yükseğe çektim değişen bir şey yok. Dosyaları doğrulama ve sürücü güncellemeleri yaptım. Yine fayda etmedi. Sorunum ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Teşekkür ederim.

Aynı sorun bendede devam ediyor. Kingston Nv3 Snv3s/1000g 1tb 6000/4000mb/s Gen 4x4 alıp denemeyi düşündüm acaba ssdidenmi drop yiyorum diye sence faydası olurmu ?

Sisteminiz entegre ekran kartını kullanıyor olabilir mi entegre ekran kartı: Çipsetle beraber gelen yani üstündeki ekran kartı.

Öncelikle selamlar. 1-2 ay önce CS2 oynarken Tab'e basınca anlık drop yediğimi fark ettim. FPS'im 270'lerden 80'lere düşüp hemen yükseliyordu. Bunu pek dert etmedim açıkçası çünkü başka oyunlarda yaşamadım. Bugün Crysis'e başladım. Bu oyunda ise giysinin özelliklerini kullanınca aynı şekilde FPS düşmesi yiyorum. Grafik ayarlarını en düşüğe sonra da yükseğe çektim değişen bir şey yok. Dosyaları doğrulama ve sürücü güncellemeleri yaptım. Yine fayda etmedi. Sorunum ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Teşekkür ederim.

Şu an bende de 3060 kart var ve CS gıremeyecegım kadar beter oyun geçen wingman girdim oyunum kilitlendi Max 100 FPS alıyorum CS'nin optimizasyon sorunları Gabenın düzelmesini bekleyecegiz.

Öncelikle selamlar. 1-2 ay önce CS2 oynarken Tab'e basınca anlık drop yediğimi fark ettim. FPS'im 270'lerden 80'lere düşüp hemen yükseliyordu. Bunu pek dert etmedim açıkçası çünkü başka oyunlarda yaşamadım. Bugün Crysis'e başladım. Bu oyunda ise giysinin özelliklerini kullanınca aynı şekilde FPS düşmesi yiyorum. Grafik ayarlarını en düşüğe sonra da yükseğe çektim değişen bir şey yok. Dosyaları doğrulama ve sürücü güncellemeleri yaptım. Yine fayda etmedi. Sorunum ne olabilir ve nasıl çözebilirim? Teşekkür

Sisteminiz entegre ekran kartını kullanıyor olabilir mi entegre ekran kartı: Çipsetle beraber gelen yani üstündeki ekran kartı.
Afterburner programıyla kontrol ettim. 3060'ı kullanıyor. Normal kullanımdayken suit'in özelliğini aktif ettiğimde ekran kartı kullanımı %10lara hatta daha düşük kullanımlar oluyor. Aynı şekilde işlemci kullanımı da düşüyor. Anlamış değilim.

Aynı SSD'yi kuzenim de kullanıyor. Aynı oyunu oynadı öyle bi sorun yaşamadı. SSD'den kaynaklı olsa tüm oyunlarda yaşardım diye düşünüyorum.

O zaman PC en hem ekran kartını hem de işlemcini kullanıyor işlemcin ne marka ya da ne kadar eski.

Şu an bende de 3060 kart var ve CS gıremeyecegım kadar beter oyun geçen wingman girdim oyunum kilitlendi Max 100 FPS alıyorum CS'nin optimizasyon sorunları Gabenın düzelmesini bekleyecegiz.
konu ile alakası yok ama bende de ac unıty kitlendi düğmeden kapattım acaba oyunmu bozuk bilgisayar mı

Technopat Haberler

Geri
Yukarı