RTX 3060 sistemde göründüğü halde çalışmıyor

konfakyus

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
1TB ssd
Ekran kartı
RTX3060
İşlemci
i7-10750H
Merhaba, bundan 4 ay önce modeli Acer AN515-55-75am olan oyun bilgisayarım bir anda bozuldu ve açılmamaya başladı. Bilgisayar tamircisine götürdüğümde chipsetin yandığını ve tamir ettiklerini söylediler ancak ekran kartım aygıt yöneticisinde çalışıyor göründüğü halde oyunlarda gözükmüyor ayrıca GPU-Z gibi uygulamalarda da MHz'si 0 olarak görünüyor. NVIDIA kontrol paneli masaüstünde görünmüyor ve açmaya çalıştığımda açılmıyor. Şu an sadece işlemcinin ekran kartını kullanabilmekteyim. Ekran kartı sürücülerimi manuel olarak da GeForce Experience üzerinden de güncelledim olmadı. DDU ile temiz kurulum yaptım, format attım ancak hala ekran kartı sürücüm güncellenmedi olarak gösteriyor. GeForce Experience'tan güncellemeye çalıştığımda ise sürekli olarak aynı sürümde tekrar tekrar güncelleme yapıyor ve hiçbir buton tepki vermiyor sadece güncelle butonuna basabiliyorum. Windows 11'e güncelledim ancak yine de bir şey değişmedi. Bilgisayar tamircisi ise teknik olarak bir sorunun olmadığını yazılımsal bir sorun olduğunu ancak onların sadece donanım hatalarıyla ilgilendiğini söyledi. Bu sorunu çözmek için ne yapmalıyım yardımcı olursanız sevinirim.
  • Sistem özelliklerim:
  • RTX3060 Mobile 6 GB.
  • Intel i7-10750H
  • 16 GB RAM.
  • Windows 10 Basic.

technopat.png

Techno.png

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı