RTX 3060 sistemde LoL içinde FPS çok düşük

İşletim sistemi
Windows 10

Leta

Centipat
Daha fazla  
RAM
Adata XPG 8GB 3200MHz DDR4 Single Kit Ram
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 1TB NVMe PCIE 4.0 ssd
Ekran kartı
ASUS GeForce DUAL RTX 3060 V2 OC 12GB GDDR6
Anakart
ASUS PRIME B550M-A/CSM 4600MHz (OC) DDR4 Soket AM4
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600
LoL'ü, FPS'imi 240'a kilitli kullanıyorum. Sistemim 1000 FPS'lerde açtığından yırtılma oluyor diye bu özelliği kullanıyorum. Fakat Alt Tab attığımda 123'te sabit oluyor. Bunu anca tam ekrandan pencereliye alıp sonra tekrardan tam ekrana geçtiğimde veya V-Sync açıp kapattığımda düzeliyor. Bunun yanı sıra oyunum en düşükte de en yüksekte de 180 200 FPS arası dönüyor sabit 240 değil. Oyunun ilk dakikalarında sabit 240 fakat sistemim LoL'ü gayet sabit 240'ta oynatacak bir sistem. Arkada sistemimi kemiren bir şey de yok. Özet geçmek gerekirse sorunlarım Alt Tab attığımda FPS'in 120'lerde sabitlenmesi ve bunun dışında da sistemime göre performansın normalde de düşük olması. Bu sorunları nasıl çözebilirim?

LoL'ü, FPS'imi 240'a kilitli kullanıyorum. Sistemim 1000 FPS'lerde açtığından yırtılma oluyor diye bu özelliği kullanıyorum. Fakat Alt Tab attığımda 123'te sabit oluyor. Bunu anca tam ekrandan pencereliye alıp sonra tekrardan tam ekrana geçtiğimde veya V-Sync açıp kapattığımda düzeliyor. Bunun yanı sıra oyunum en düşükte de en yüksekte de 180 200 FPS arası dönüyor sabit 240 değil. Oyunun ilk dakikalarında sabit 240 fakat sistemim LoL'ü gayet sabit 240'ta oynatacak bir sistem. Arkada sistemimi kemiren bir şey de yok. Özet geçmek gerekirse sorunlarım Alt Tab attığımda FPS'in 120'lerde sabitlenmesi ve bunun dışında da sistemime göre performansın normalde de düşük olması. Bu sorunları nasıl çözebilirim?

Başka oyunlarda da oluyor mu?

Ekran kartınızın sürücüsü güncel mi?

Dostum günümüzde 8 GB RAM maalesef yetersiz kalıyor. Tahminim yetersiz RAM kullanımı nedeniyle sistem darboğaz oluyor. Sistemine şu an kullanmış olduğun RAM'in aynısından bir tane daha eklemeni öneririm. Hem çift kanal RAM kullanımı ile daha fazla FPS alacaksın hem de 8GB RAM'in sisteme yapmış olduğu darboğazdan 16 GB çift kanal RAM sayesinde kurtulacaksın.

Son düzenleme:

Dostum günümüzde 8 GB RAM maalesef yetersiz kalıyor. Tahminim yetersiz RAM kullanımı nedeniyle sistem darboğaz oluyor. Sistemine şu an kullanmış olduğun RAM'in aynısından bir tane daha eklemeni öneririm. Hem çift kanal RAM kullanımı ile daha fazla FPS alacaksın hem de 8 GB RAM'in sisteme yapmış olduğu darboğazdan 16 GB çift kanal RAM sayesinde kurtulacaksın.

Ya LoL için yeterli RAM zaten. Ama işlemciyle ekran kartında darboğaz olabilir [Bakmadım darboğaz çıkarmı diye yanlış anlaşılmasın]

Başka oyunlarda da oluyor mu?

Hayır.

Dostum günümüzde 8 GB RAM maalesef yetersiz kalıyor. Tahminim yetersiz RAM kullanımı nedeniyle sistem darboğaz oluyor. Sistemine şu an kullanmış olduğun RAM'in aynısından bir tane daha eklemeni öneririm. Hem çift kanal RAM kullanımı ile daha fazla FPS alacaksın hem de 8 GB RAM'in sisteme yapmış olduğu darboğazdan 16 GB çift kanal RAM sayesinde kurtulacaksın.

16 GB RAM zaten.

Hayır.

16 GB RAM zaten.

2X olarak yazmıştım RAM'i fakat öyle kaydetmemiş sanırım.

RAM yeterli falan değil kardeşim, size kesinlikle katılmıyorum. Zaten sadece Windows boştayken neredeyse 8 GB RAM'in yarısını tüketiyor.

Kardeşim LoL sistem gereksinimleri zaten bu ayrıca Windows 10 zaten 3 GB falan kullanıyor hadi diyelim 4 GB kullanıyor gene de çok rahat bir şekilde oynaması gerek. Ayrıca zaten işlemcisi falanda yetiyor yani her türlü çok rahat oynayabilmesi gerek bilip bilmeden yorum yapıyorsunuz. Ayrıca Windows boştayken 16 GB RAM'in yarısını kullanamaz.
  • İşletim sistemi: Windows 7 / 8 / 10.
  • İşlemci: Intel Core i3-530 ya da AMD A6-3650.
  • Ekran kartı: NVIDIA GeForce 9600GT / AMD: HD 6570 / Intel HD 4600.
  • VRAM: 1 GB.
  • RAM: 2 GB. B

Hayır.

16 GB RAM zaten.

2X olarak yazmıştım RAM'i fakat öyle kaydetmemiş sanırım.

O zaman LoL de sorun var başka oyunlarda olmuyorsa destek ekibiyle iletişime geç istersen.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı