Öncelikle iyi akşamlar,
Yaklaşık 1-2 ay öncesinde sürekli mavi ekran almaya başladım (CRITICAL_PROCESS_DIED hatasıydı). İlk başta oynadığım oyunlardan sansam da yüklediğim her oyunda mavi ekran alıyordum. RAM'lerden birisini çıkartıp denediğimde problem çözülmüş gibiydi fakat sonrasında problem devam etti. Mavi ekran almadığım oyunları oynarak kullandım bir süre fakat bir gün üst üste durmadan mavi ekran almaya başladım. RAM'lardan birisini çıkartıp tekrar girdiğimde problem ortadan kalktı. Eskiden kalma bir 2133 MHz RAM taktım ve yaklaşık 4-5 gündür mavi ekran almıyorum fakat sorunlar fazlasıyla arttı. Öncelikle bilgisayar açılırken yavaşladı, sabah açmaya çalıştığımda BIOS'a atıp no boot device found hatasını aldım. Uğraşlar sonucu en sonunda BIOS piliyle BIOS'u sıfırlayarak PC'yi açabildim, akşamına PC 15 dakika kapanmadı sonrasında bir ara kapanmış. Şu anda bir problem olmadan kullanabiliyorum fakat yine PC yavaş açılması, bilgisayarın yavaş çalışması gibi problemler devam ediyor. Oyunlarda da yüksek FPS almış olsam bile oyun akıcı değil sürekli kasıyormuş gibi hissettiriyor.
Size sorularım önceden RAM'leri çıkarmadan PC yavaş açılması kasması gibi problemler yoktu 3600 MHz olan RAM'in yanına 2133 MHz farklı RAM takmış olmamdan dolayı kasıyor olabilir mi?
Eğer RAM'le alakalı değilse başka neden olabilir problem?
Eğer RAM'le alakalıysa yeni RAM almam problemi çözer mi ayrıca normalde RGB olan RAM elimde olan RAM fakat şu anda satışı olmadığı için istesem de alamam RGB olmayanı alsam problem çıkar mı?
Satın alsanız sorun olmaz ama RAM'leri 2X kullanacaksanız 2 sininde aynı marka ve ozellikte olması daha iyi olur. Ayrıca sorunun RAM'lerden kaynaklı oldugunu dusunmuyorum islemci ve ekran kartı sürücülerinin güncel olmasına dikkat edin.
Satın alsanız sorun olmaz ama RAM'leri 2X kullanacaksanız 2 sininde aynı marka ve ozellikte olması daha iyi olur. Ayrıca sorunun RAM'lerden kaynaklı oldugunu dusunmuyorum islemci ve ekran kartı sürücülerinin güncel olmasına dikkat edin.