RTX 3060 sistemde performans yarıya düştü

Mustafa POYRAZ

Megapat
Daha fazla  
RAM
16 GB
SSD veya HDD modeli
Wd Black sn 850
Ekran kartı
Asus Tuf Rtx 3060Ti
Anakart
Asus Prime B560 Plus
İşlemci
i5 11400
İyi sosyaller, bugün sebebini anlamadığım bir şekilde bilgisayarımın performansının neredeyse yarı yarıya düştüğünü fark ettim. Afterburner'den takip edeyim dedim değerlerde bir sorun görünmüyor.
Ama daha önce FPS'i 144'e sabitleyip oynadığım Battlefield 1 de 70-80 FPS almaya başladım. Normalde 4K da bile daha yüksek almam gerekiyor.
Yine daha önce 110-120 FPS oynadığım God of War oyununu açayım oyundan mı kaynaklanıyor acaba diye düşündüm oyun açılırken kasıldı yine 70-80 FPS civarı süründü ve akıcı değildi.
Bilgisayarım 10 aylık falan i5 11400 ve RTX 3060 Ti ikilisi var. Windows 10 kioxcia SATA SSD üzerine kurulu, oyunlar da WD 850sn Black üzerine kurulu. İki oyun da orijinal, Steam üzerinden oynuyorum. Aşağıya Afterburner görüntüsü bırakıyorum FPS sayacını Steam'den takip ettiğim için oraya eklememiştim. Sorun ne olabilir?

indir.jpeg-1.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İyi sosyaller, bugün sebebini anlamadığım bir şekilde bilgisayarımın performansının neredeyse yarı yarıya düştüğünü fark ettim. Afterburner'den takip edeyim dedim değerlerde bir sorun görünmüyor.
Ama daha önce FPS'i 144'e sabitleyip oynadığım Battlefield 1 de 70-80 FPS almaya başladım. Normalde 4K da bile daha yüksek almam gerekiyor.
Yine daha önce 110-120 FPS oynadığım God of War oyununu açayım oyundan mı kaynaklanıyor acaba diye düşündüm oyun açılırken kasıldı yine 70-80 FPS civarı süründü ve akıcı değildi.
Bilgisayarım 10 aylık falan i5 11400 ve RTX 3060 Ti ikilisi var. Windows 10 kioxcia SATA SSD üzerine kurulu, oyunlar da WD 850sn Black üzerine kurulu. İki oyun da orijinal, Steam üzerinden oynuyorum. Aşağıya Afterburner görüntüsü bırakıyorum FPS sayacını Steam'den takip ettiğim için oraya eklememiştim. Sorun ne olabilir?

Eki Görüntüle 1599327
Ram kullanımının bu kadar düşük olması olabilir. BF1 de minimumda bile 8 gb ram istiyor yüksek ayarlarda 4 gb kullanması bana biraz garip geldi. Ama tamamen gözlem yaparak söyledim bunu kesin budur demiyorum sorununuz.

Eki Görüntüle 1599327

Driverlar yüklü mü?

Cevaplar için teşekkür ederim. Her şey kurulu ve güncel. Dün normal oynarken bugün sorun var. Ram mevzusuna baltım şimdi hala sistemde 16 gb olarak görünüyor. İşin garibi günlük performansında sorun yok oyun oynarken sıkıntı var. Ddu ile ekran kartı sürücüsünü sildim yeniden yüklüyorum belki bir şey değişir diye.

Cevaplar için teşekkür ederim. Her şey kurulu ve güncel. Dün normal oynarken bugün sorun var. Ram mevzusuna baltım şimdi hala sistemde 16 gb olarak görünüyor. İşin garibi günlük performansında sorun yok oyun oynarken sıkıntı var. Ddu ile ekran kartı sürücüsünü sildim yeniden yüklüyorum belki bir şey değişir diye.
Sistemde 16 gb olarak görünüyor da kullanılmıyor mu acaba? Şuan dead space 2 oynuyorum 2012 oyunu ona rağmen bi 2 gb ram kullanıyor yani. Bf 1 de 4 gb kullanması bana bir anormal geldi. Tamamen gözlem yapıyorum elbette alakasız da olabilir ama bilemiyorum.

Hocam kullanılıyor. Sen az geliyor diyince ben acaba birisi yerinden oynadı falan olabilir mi diye düşündüm de yok. Ddu ile yeniden yüklemek de fayda etmedi ama bence sorun ekran kartında. Battlefield 1 de lowa çekince bile %80 üstü kullanım gösteriyor imkansız bir şey bu.

Planlı eskitme dedikleri olay aslında.Bendede 3060 ti var.Kartı 1 ay önce sıfır aldım.Hemen furmarka soktum 178 fps veriyordu.Sonra güncelleme geldi ekran kartına bir daha furmarka soktum 173 e düştü fps.oyunlardada 10-10 düştü.Amaç belli insanları bezdirip yeni alımlara yönlendirmek.Tamamen duygusal işler.

Yeni ekran görüntüleri ekliyorum bence her şey normal görünüyor ama bu performans düşüşünün sebebi ne?

Güncelleme:
Malwarebytes ile bilgisayarı taradım bir şey çıkmadı. Denemek için battlefield 1 oyununu 4k ya aldım 25 fps almaya başladım. Ekran kartı kullqnımı hep %99 görünüyor. Bir şey ekran kartımı kullanıyor ama ne olduğunu anlamadım. Çünkü ayarları 1080p low yapınca da kullanım %80 üzerinde.

Dosya Ekleri

• 1.jpg
    1.jpg
    399,4 KB · Görüntüleme: 57
  • 2.jpg
    2.jpg
    488,5 KB · Görüntüleme: 53
  • 3.jpg
    3.jpg
    489 KB · Görüntüleme: 45
  • 4.jpg
    4.jpg
    480,4 KB · Görüntüleme: 47
  • 5.jpg
    5.jpg
    519,5 KB · Görüntüleme: 48
Son düzenleme:
God of War normal. Buradaki de 70-80 FPS görüyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı