Çözüldü RTX 3060 sistemi temizledikten sonra performansı düştü

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

şirinbaba65

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba bundan 1,1.5 ay önce bilgisayar kasam için yeni SATA SSD ve termal macun almıştım. Daha önce hiç termal macun değişimi falan da yapmamıştım ilk kez PC kasasını temizledim. Her neyse termal macunu sürdüm ilk seferinde işlemci fanını doğru takamadım PC açılmadı. Fakat ikinci kez taktıgımda yerine tam oturmuştu. PC'yi açtım falan bir baktım oyunlarda fazlasıyla bir performans düşüşü görülüyordu. BIOS'u güncelledim NVIDIA ayarları yaptım ama bir faydasını göremedim. Sizce sorun nerede arkadaşlar?

Merak edenler için sistem bilgisi;
-MSI RTX 3060 12 GB OC Edition.
-Intel i3 12100F.
-600 wat PSU.
-16 GB RAM vesaire vesaire...

ha bu arada performans kayıbını şöyle özetiyim;

daha önce gta 5 offline modda 110-140 fps arası bir değer alırken artık 70-90 fps arası alıyorum ve her oyunda bariz bi fps kaybı var

Çözüm
Vallahi ciddi ciddi 110-140 arası gidip geliyordu CS2 de 200-300 FPS'lerden artık 200ü zor görmeye başladım tam çıldırmalık bir olay :(((

Hocam dediğim gibi termal macunda sorun vardır şimdi bakın FPS düştüyse şunlar olabilir.

1: Termal macun kalitesiz veya orijinal değildir.
2: Termal macun düzgün sürülmemiştir.

Bildiklerim bunlardır.
Vallahi gittim Arctic MX4 yüksek performans 4gram termal macununu aldım kalitesiz oldğunu sanmıyorum. O halde dediğiniz gibi ben yanlış sürmüş olabilirim. Açıp tekrar bir kontrol edeceğim. O zaman durum güncelllemesi yaparım. Çok teşekkürler hocam...

Ne demek olmazsa bilgisayarcıya götürün kesinlikle.

Ne demek olmazsa bilgisayarcıya götürün.

Bugün termal macunu daha dikkatli bir şekilde sürdüm ve performans kaybı sorunu çözüldü arkadaşlar. "DeusWW"kankam sana da çok teşekkürler.

Bu arada sistemin şu anki performansı hakkında;

GTA 5: 70FPS'den 110 FPS'e,
CS: 120FPS'den 300FPS'e kadar çıktı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı