Çözüldü RTX 3060 tam güçte çalışmıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
8
Yer
İstanbul
Merhaba. Acer Nitro 5 AN515-57 model dizüstü bilgisayara sahibim. İçinde RTX 3060 GPU'su var. Ve son birkaç gündür ekran kartı kullanımları çok düştü. TDP değeri 95 W. Ama oyunlarda 45'i geçmiyor. Yüzdelik kullanımlarda da 30-40 civarı kullanım oluyor. V-Sync ve düşey senkronizasyon açmadım. Herhangi bir sabitleme yaptıysam da benim haberim yok. Bütün NVIDIA Denetim Masası ayarlarını sıfırlayıp denememe rağmen çözemedim durumu. Güç tüketimi yüksek performansta, ısınma sorunum yok. Çift kanal RAM kullanıyorum bununla alakalı bir sorunum da yok. Sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden kurdum, yakın geçmişteki bir sürücü ile denedim yine fayda etmedi. 1-2 hafta öncesine kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Ek olarak Wraith mod açık değil.

Yardımcı olur musunuz?

NVIDIA RTX 3060 6 GB 95W.
Intel i7 11800H.
2x8 GB RAM DDR4 3200 MHz.
512 GB SSD.

Çözüm
Üzerinden bir yıl geçmiş ama çözüm arayanlara rehber olması amacıyla çözümden bahsedeyim. Bu süreç 1-2 ay daha devam etti. Akabinde ben cihaza format attım, 1 ay yine sorunsuz kullandım.

Daha sonra işletim sistemini W11'den 10'a düşürerek durumu az da olsa dizginledim. Daha sonrasından sıcaklıklardan işkillenip genel bakımlarını yaptım, geçen ay termal ıcedragon bold termal macun uygulaması yaparak ekran kartı kullanımlarını optimize ettim.

Yine termal sınır olan 92 dereceyi görsem de ekran kartı kullanımları çok çaktırmıyor.

Eğer bu ısınma kaynaklı sorununuz çözülmezse, ekran kartı sürücüsünü baştan kurun ve Windows'un bütün güncellemelerine kurmasına müsaade edin.
Merhaba. Acer Nitro 5 AN515-57 model dizüstü bilgisayara sahibim. İçinde RTX 3060 GPU'su var. Ve son birkaç gündür ekran kartı kullanımları çok düştü. TDP değeri 95 W. Ama oyunlarda 45'i geçmiyor. Yüzdelik kullanımlarda da 30-40 civarı kullanım oluyor. V-Sync ve düşey senkronizasyon açmadım. Herhangi bir sabitleme yaptıysam da benim haberim yok. Bütün NVIDIA Denetim Masası ayarlarını sıfırlayıp denememe rağmen çözemedim durumu. Güç tüketimi yüksek performansta, ısınma sorunum yok. Çift kanal RAM kullanıyorum bununla alakalı bir sorunum da yok. Sürücüyü DDU ile kaldırıp yeniden kurdum, yakın geçmişteki bir sürücü ile denedim yine fayda etmedi. 1-2 hafta öncesine kadar hiçbir sıkıntı yoktu. Ek olarak Wraith mod açık değil.

Yardımcı olur musunuz?

Intel i7 11800H.
512 GB SSD.
Valorant tarzı oyunlar oynuyorsanız işlemci tabanlı oyunlar olduğu için GPU kullanmazlar. Hangi oyunlarda oluyor bu? FPS drop yoksa problem yoktur.

Valorant tarzı oyunlar oynuyorsanız işlemci tabanlı oyunlar olduğu için GPU kullanmazlar. Hangi oyunlarda oluyor bu? FPS drop yoksa problem yoktur.

Daha dün oynadığım oyun 300 FPS verirken neden durduk yere 100 FPS verir peki?

Yardımcı olur musunuz?

Intel i7 11800H.
512 GB SSD.

Yakın zamanda RAM yükseltmesi yaptın mı?

Son düzenleyen: Moderatör:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı