RTX 3060 Ti 1080p için fazla mı?

Benim en korktuğum konu o kadar para verip sistemden tam performans alamamak hocam. Küçük küçük bile olsa darboğaz olmasını hiç istemem. O sebepten sormuştum, 3060 ile 3060 Ti arasında kalmıştım sırf darboğaz yapar mı acaba diye. AAA oyunlarda veya yüksek kalitede oyunlarda iyi optimize edilmiş (Shadow of Tomb Raider gibi) %95-99 arası GPU kullanımı olur mu mesela anlık düşüş yaşamadan?
Siz bu kartı 1440p'de kullanmak isterseniz daha çok üzülürsünüz. Evet DLSS güzel bir özellik ama görüntüyü aşırı bozmadan çalışabildiği ayarlar belli ki bu da 1440p'de bir zamandan sonra yemeyecektir. R5 5600X ise güçlü bir işlemci. Optimizasyon özürlüsü bir oyuna denk gelmediğiniz sürece gayet güzel bir ikili olurlar. Ayrıca Smart Access Memory'i de aktif edeceksiniz. Oyuna göre buradan da FPS getirisi olacaktır.

Siz bu kartı 1440p'de kullanmak isterseniz daha çok üzülürsünüz. Evet DLSS güzel bir özellik ama görüntüyü aşırı bozmadan çalışabildiği ayarlar belli ki bu da 1440p'de bir zamandan sonra yemeyecektir. R5 5600X ise güçlü bir işlemci. Optimizasyon özürlüsü bir oyuna denk gelmediğiniz sürece gayet güzel bir ikili olurlar. Ayrıca Smart Access Memory'i de aktif edeceksiniz. Oyuna göre buradan da FPS getirisi olacaktır.
Zaten kesin olarak 1080P düşünüyorum hocam, fakat yok darboğaz yapar mı düşüş yaşar mıyım endişesi taşımak istemiyorum. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu kart hiç darboğaz yapmadan 5600X ile gönül rahatlığıyla kullanılabilir değil mi?

Zaten kesin olarak 1080P düşünüyorum hocam, fakat yok darboğaz yapar mı düşüş yaşar mıyım endişesi taşımak istemiyorum. Yazdıklarınızdan anladığım kadarıyla bu kart hiç darboğaz yapmadan 5600X ile gönül rahatlığıyla kullanılabilir değil mi?
İşlemci - ekran kartı kombinasyonunda bir sorun yok. Kalanını oyun üreticilerine bırakmak zorundasınız. Çünkü sisteminizden bağımsız olarak optimizasyon akıcı oyunun temelini oluşturuyor. CP2077, BF2042 gibi oyunlarda da bunu gördük.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı