RTX 3060 Ti 1080p vs RTX 3070 1440p

Shwite

Hectopat
Merhabalar Technopat Ailesi,

RTX 3060 Ti, RTX3070, RX6800 veya RX6800XT ile bir sistem toplamayı düşünüyorum. Kafamda birkaç soru var. İzninizle sormak isterim :)
-AAA oyunlarda 60FPS'i zorlanmadan geçebilecek bir sistem toplamayı düşünüyorum. Bu yüzden 1080p ve 1440p arasında kaldım. RTX3060Ti alıp 1080p bir sistem mi kurmalıyım, yoksa RTX3070 ile 1440p sistem mi? RTX3070 1440p için 60FPS'i rahat geçer mi? Geçemezse daha iyi olan RX6800XT mi almalıyım? Ama onu alırsam da Ray Tracing ve DLSS kullanamam. Kafam aslında biraz karışık :)

Size danışmak istedim bu konuda. 1080p 144Hz ile akıcı bir sistem mi kursam yoksa daha iyi çözünürlükte yine 70-80FPS'lerde mi gezsem bilemedim. Hangi kartı seçmeliyim? Tavsiyeleriniz nedir? RTX ve DLSS şu an için ekran kartı seçimimi belirleyecek kadar güçlü özellikler mi? Fikriniz nedir?
Ayrıca stoklar düzelince toplayacağım sistemi. Şu anki fiyatlar çok yüksek. Fiyatlar normalleşirse ne kadar bütçe ayırmam gerekir?

Teşekkür ederim.

3070 1440P. Monitör olarak önerim de bu:

Güzel öneri teşekkür ederim, peki monitör hariç 3070 ile bir sistem toplamak istesem, diğer parçaları da iyi tutarak. Ne kadar bütçe ayırmam gerekir? Stokların düzeldiği bir senaryoda.

144 FPS işlemciye bakıyor genel de. 2K oynamak daha mantıklı. VRAM sıkıntısı çeker misiniz bilmiyorum ama.

Anladım, işlemciyi de ekran kartına denk seviyede tutacağım. Diğer parçalardan kısmak gibi bir niyetim yok. Teşekkür ederim cevabınız için.

Her iki kart da aslında 2K kartı. Bütçenize bağlı biraz, 3060 Ti alıp yine 2K monitör kullanabilirsiniz.

Anladım. RTX 3070 daha mantıklı gözüküyor gibi bu durumda. RTX3070 bir sisteme bütçe ayırayım ben. Teşekkür ederim.

Yanıtlar için hepinize teşekkür ederim. Kafa karışıklığım gitti. Geriye son bir sorum kalıyor o halde. Stokların düzeldiği bir senaryoda RTX 3070 ile diğer bileşenleri de iyi seçmek kaydıyla bir sistem oluşturmak istesem. Ne kadar bütçe ayırmam gerekir? (Monitör hariç haliyle) Ona göre yaza kadar bir bütçe toplayacağım.

Güzel öneri teşekkür ederim, peki monitör hariç 3070 ile bir sistem toplamak istesem, diğer parçaları da iyi tutarak. Ne kadar bütçe ayırmam gerekir? Stokların düzeldiği bir senaryoda.

Anladım, işlemciyi de ekran kartına denk seviyede tutacağım. Diğer parçalardan kısmak gibi bir niyetim yok. Teşekkür ederim cevabınız için.

Anladım. RTX 3070 daha mantıklı gözüküyor gibi bu durumda. RTX3070 bir sisteme bütçe ayırayım ben. Teşekkür ederim.

Yanıtlar için hepinize teşekkür ederim. Kafa karışıklığım gitti. Geriye son bir sorum kalıyor o halde. Stokların düzeldiği bir senaryoda RTX 3070 ile diğer bileşenleri de iyi seçmek kaydıyla bir sistem oluşturmak istesem. Ne kadar bütçe ayırmam gerekir? (Monitör hariç haliyle) Ona göre yaza kadar bir bütçe toplayacağım.
13.000 civarı yeterli olacaktır.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı