AM4 için Bluetooth destekli şu anakartlara bakabilirsiniz:
MSI B550M PRO-VDH WIFI Amd B550 Soket AM4 DDR4 4400(O.C.) M.2 Anakart fiyatı, teknik özellikleri, modelleri, en ucuz fiyatlarla Vatan Bilgisayar'da
Yukarıda ki linkteki anakartlarda bluetooth özelliği olduğu için, bluetooth'suz anakartlara göre fiyatı biraz daha yüksek oluyor. Ancak linkleri paylaşırken hiç içime sinmedi açıkcası çünkü desteği neredeyse kesilmek üzere olan AM4 anakarta 4000-4500tl vermek ne kadar mantıklı bilemedim. Bu anakart için işlemciyi Ryzen 5 5600'ü kullanmaya karar verdiniz diyelim, ileride yükseltme yapmak istediğinde 5700x3d modeli olacak yani yükseltmeye önü çok açık bir soket değil. Ryzen 7 ve Ryzen 9'larda var ancak oyun için bu işlemcileri almak size maaliyetli olur ve değmez.
Bu sebeple daha çıkması 1 sene olan AM5 serisine yönelmek daha mantıklı olur. Hem güncel hem de önü açık bir sistem olur.
Anakart için bütçeyi biraz daha artırabilirseniz şu modele bakın derim:
MSI PRO B650M-P AMD B650 AM5 SOKET DDR5 6000(OC) HDMI DP mATX
Satıcı DFS bilgisayar. Mağazaya kefil değilim ancak bir çok farklı e-ticaret sitesinde ürünlerini sergilemekte ve kulanıcı yorumlarında göze çarpan çok kötü yorumları göremedim.
İşlemci olarakta şu modele bakabilrsiniz:
AMD RYZEN 5 8400F 22MB 8çekirdekli VGA YOK AM5 65w Kutusuz+Fansız
Ryzen 5 5600 de bu şekilde kutusuz ve fansız olarak 3300tl arasında geziyor. Oyunda verdiği performanslarda 8400F ile birbirine denk diye biliyorum.
Ram:
www.Gamemar.com, Gamemar ile Oyun Deneyiminizi Bir Ãst Seviyeye TaÅıyın! Hemen Gamemar'ı ziyaret edin ve oyun deneyiminizi bir üst seviyeye taÅıyacak ekipmanları keÅfedin!, Patriot Viper Venom 16GB (1x16GB) DDR5 5200MHz CL36 Gaming PC Ram, ABAB35PTR0043, DDR5 PC RAM, Patriot, 45,29 USD...
DDR4 Ram'lerin 16GB'ı da 1200tl civarında geziyor.
Yani 3000tl fark ile daha güncel bir sistem kurabilme imkanınız bulunuyor. Şimdi olmasa bile ileride değişmeniz gerekecek yine aynı hesaba gelir bence.
Bütçe durumunuz nasıl bilmiyorum ancak artırabilirseniz bu şekilde almanızı öneririm. Yoksa da en üstte ki ilk 2 anakarta bakabilirsiniz.