RTX 3060 Ti besleyebilecek Ryzen işlemci ve anakart önerisi

@kejdurapa
Bu arada hocam işlemci soğutucunuz varmı?
Eğer yoksa sıvı soğutma bakmanıza gerek yoktur.
Stok fan ile de geçici bir süre kullanılabilir, önümüz kış ancak yaz mevsiminde biraz sıkıntılı olabilir.
Bu hava soğutucu 8400F için yeterli olacaktır.
Uzun süreli kullanımda hava soğutucu daha verimli oluyor.

@kejdurapa
Bu arada hocam işlemci soğutucunuz varmı?
Eğer yoksa sıvı soğutma bakmanıza gerek yoktur.
Stok fan ile de geçici bir süre kullanılabilir, önümüz kış ancak yaz mevsiminde biraz sıkıntılı olabilir.
Bu hava soğutucu 8400F için yeterli olacaktır.
Uzun süreli kullanımda hava soğutucu daha verimli oluyor.
Stok fan düşünmüştüm AMDler düşük enerji kullanımı ile çok anılıyor yine de yeterli gelmiyorsa bunu da listeye ekledim eyvallah.

Bu arada forumlarda 2. el ana kart ve işlemci bakıyorum sıfırının fiyatı daha uygun millet kafayı yemiş.

Stok fan düşünmüştüm AMDler düşük enerji kullanımı ile çok anılıyor yine de yeterli gelmiyorsa bunu da listeye ekledim eyvallah.

Bu arada forumlarda 2. el ana kart ve işlemci bakıyorum sıfırının fiyatı daha uygun millet kafayı yemiş.
Kesinlikle. İkinci el anakart fiyatları sıfırdan daha pahalı resmen. Üstelik riske girmeye de gerek yoktur.
Ram'de kararsızım ancak işlemciyi uygun fiyata bulursanız alabilirsiniz.
65W TDP değerine sahip 8400F, stok fan yaz mevsiminde yeterli gelmeyebilir. Bütçeyi zorlarsa, kaliteli bir termal macun ile şimdilik stok fan ile idare edilebilir.
Fikir olarak yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sorabilirsiniz, seve seve yardımcı olmak isterim.

Kesinlikle. İkinci el anakart fiyatları sıfırdan daha pahalı resmen. Üstelik riske girmeye de gerek yoktur.
Ram'de kararsızım ancak işlemciyi uygun fiyata bulursanız alabilirsiniz.
65W TDP değerine sahip 8400F, stok fan yaz mevsiminde yeterli gelmeyebilir. Bütçeyi zorlarsa, kaliteli bir termal macun ile şimdilik stok fan ile idare edilebilir.
Fikir olarak yardımcı olmamı istediğiniz bir konu varsa sorabilirsiniz, seve seve yardımcı olmak isterim.
Adana da yaşıyorum mecbur odalarda klima var stok fan büyük ihtimalle yeterli soğutmayı yapar elimde de MX4 var ama yine de kurmuşken düzgün bi soğutucu takarım.
Şimdilik bu kadar hocam teşekkür ederim baya zamanını yedim bi de kibar mini kasa buldum mu işim biter.
İş yerinde ürün bakmak araştırmak zor oluyor yoksa şimdiye parçalara karar vermiştim.

Adana da yaşıyorum mecbur odalarda klima var stok fan büyük ihtimalle yeterli soğutmayı yapar elimde de MX4 var ama yine de kurmuşken düzgün bi soğutucu takarım.
Şimdilik bu kadar hocam teşekkür ederim baya zamanını yedim bi de kibar mini kasa buldum mu işim biter.
İş yerinde ürün bakmak araştırmak zor oluyor yoksa şimdiye parçalara karar vermiştim.
Estağfurullah hocam.
Kasa için şu modele bakabilirsiniz:
Güç kaynağıda içerisinde bulunmakta, bu şekilde daha uygun fiyata da gelir. Orta- giriş seviyesinde bir model yani sizi üzecek bir ürün değil. Kafanızda farklı bir model varsa 2.alternatif olarak bakılabilir.

Hocam işlemciyi pazaramadan kupon ve kart puanı ile 4034 liraya aldım.
Ana kartı da almıştım ki bugün aradılar PTT başlığı değiştirmiş Wifi'siz modelmiş mecbur iade ettim şimdi başka kart bakıyorum en ucuz 6074 lirayla MSI PRO B650-S WIFI buldum işlemci ve ana karta 4k yeter diye düşünürken 10luk olduk :D

Son güncelleme;
MSI B650M GAMING PLUS WIFI mTX 6.334 lira
Asus Prime AP201 Kasa Tam Mesh 3.022 lira
Ryzen 5 8400F 4.034 Lira

En dip fiyatlarla toplam 13.390 Liraya siparişleri tamamladım hapı yuttum kalan parçaları da başka bi zamana artık elinize sağlık beyler sağ olsun.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı