RTX 3060 Ti Cyberpunk 2077'de %55 kullanılıyor

• Konuyu başlatan oky1
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 74
  • Görüntüleme 5.286

oky1

Centipat
Daha fazla  
1080p monitör kullanıyorum. Cyberpunk 2077 gibi bir oyunda bile her şeyi en yükseğe almama rağmen GPU kullanımım 55%-70% arasında mesela en son Spider-Man Remastered oynadım normal oradan oraya ağ atıp gezerken aynı 55%-70% kullanımlarda ama MJ bölümlerine geldiğimde 97% GPU kullanılıyordu. Kısaca bazı yerlerde 97% ve bazı yerlerde 55%-70% olmasının sebebi nedir? DSR ile 2K çözünürlükte denedim değişen hiçbir şey olmadı. GPU'nun tam kullanılmamasının sebebi 1080p monitör mü, yoksa GPU'da ya da CPU'da bir sorun olabilir mi?

Son düzenleyen: Moderatör:
DLSS kapalı mı? Yanlışlıkla köklemişsindir işlemci yetişemiyordur normaldir. Burada yüzdeden çok aldığın FPS değeri kaç onu söylersen daha iyi olur.

Ve tabii sistemin kalanı da lazım.

16 GB RAM var DLSS açık kapalı RTX açık kapalı her türlüsünde denedim sonuç aynıydı bazı yerlerde 95%-100% arası sonra geri 60 70 kullanımlara düşüyordu monitörün 1080p olmasından kaynaklı mı değil mi diye araştırdığımda düzgün bir şey bulamadım 1080p olduğu için normal olabilir mi? Bu arada DSR ile monitör çözünürlüğünü 4K da bile denedim sonuç aynıydı.

16 GB RAM var DLSS açık kapalı RTX açık kapalı her türlüsünde denedim sonuç aynıydı bazı yerlerde 95%-100% arası sonra geri 60 70 kullanımlara düşüyordu monitörün 1080p olmasından kaynaklı mı değil mi diye araştırdığımda düzgün bir şey bulamadım 1080p olduğu için normal olabilir mi? Bu arada DSR ile monitör çözünürlüğünü 4K da bile denedim sonuç aynıydı.

Soruma tam cevap vermemişsin.

Soruma tam cevap vermemişsin.

FPS RTX'i açtığımda 40-60 arası RTX kapattığımda 60-80 arasındaydı sanırım belki daha fazladır önceden oynadım tam hatırlamıyorum ve özellikle Cyberpunk 2077'de olmadı bu durum başlığı öyle değiştirmiş moderatörler genel olarak bütün AAA oyunlarında böyle.

FPS'i sabitliyorsan normal bir şey. Marvel Spider-Man konusunda o oyunun optimizasyonu kötü zaten.

Son düzenleyen: Moderatör:
FPS RTX'i açtığımda 40-60 arası RTX kapattığımda 60-80 arasındaydı sanırım belki daha fazladır önceden oynadım tam hatırlamıyorum ve özellikle Cyberpunk 2077'de olmadı bu durum başlığı öyle değiştirmiş moderatörler genel olarak bütün AAA oyunlarında böyle.
Tam sistemi alsaydık bir de.

Artık sistemi yazsanız mı bir?

FPS'i sabitliyorsan normal bir şey. Marvel Spider-Man konusunda o oyunun optimizasyonu kötü zaten.
Optimizasyonu kötü değil kesinlikle.

i5 11400F 2.6 GHz.
BIOSTAR H510MH/E 2.0 DDR4 3200.
RTX3060 Ti.
Crucial Ballistix 16 GB 3200MHz.
500GB SSD.
650W 80+ Bronze PSU.
Önemli olan zaten CPU GPU RAM değil mi kalanların GPU kullanımında önemi var mı?

Sabitlemiyorum.

i5 11400F 2.6 GHz.
BIOSTAR H510MH/E 2.0 DDR4 3200.
RTX3060 Ti.
Crucial Ballistix 16 GB 3200MHz.
500GB SSD.
650W 80+ Bronze PSU.
Önemli olan zaten CPU GPU RAM değil mi kalanların GPU kullanımında önemi var mı?

Sabitlemiyorum.
CP2077'de her ayarı yükseğe alıp GPU-CPU kullanım değerlerini ve sıcaklıklarını atar mısınız MSI Afterburner kullanarak? Dediğim değerleri oyunda 3-5 dakika vakit geçirdikten sonra atın. CP2077 dışında başka ağır bir oyun da kullanabilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı