RTX 3060 Ti Gaming X Trio Corsair 100R'ye sığar mı?

Kasa modelim budur arkadaşlar sprialle kessem sağ tarafı sığar mı?
3 gün önce sipariş ettim. Birden bu sabah boyutu geldi aklıma.

1630126378030.png

Son düzenleme:
kart 242mm, kasanın üst yuvaları 414 mm alt yuvalar ise 275 mm GPU destekliyor. Sığar bu duruma göre ama daha iyi bir kasa alabilirsin.
Emin olmamakla beraber, o sürücü yuvalarını sökebiliyor olman lazım. Ona göre ayarlayıp kendin modifikasyon yapabilirsin.

Düzenleme: NVIDIA üzerinden baktığım için yanlışlık oldu, kart 242 değil 323mm. Bu durumda üst yanı o boşluğa denk gelirse sığar, alt tarafa sığmaz.

kart 242mm, kasanın üst yuvaları 414 mm alt yuvalar ise 275 mm GPU destekliyor. Sığar bu duruma göre ama daha iyi bir kasa alabilirsin.
Emin olmamakla beraber, o sürücü yuvalarını sökebiliyor olman lazım. Ona göre ayarlayıp kendin modifikasyon yapabilirsin.

Düzenleme: NVIDIA üzerinden baktığım için yanlışlık oldu, kart 242 değil 323mm. Bu durumda üst yanı o boşluğa denk gelirse sığar, alt tarafa sığmaz.
Üst yanı o boşluğa gelmeyecek %90 ihtimalle.
Şuan ki ekran kartım GTX 1060 Bu şekilde duruyor.
1630134206946.png

Bu tarz kasalarda ekran kartı genelde disk yuvasının üstünde bulunan boşluğa denk geliyor. O boşluğa denk geliyorsa 410mm'ye kadar sığar.
Eski anakartım da öyleydi fakat MSI Z490 GAMING PLUS modeline geçtim ve şuan bayağı aşağıda kaldı.

Tam yazdıktan sonra açıp bakayım dedim. Alttaki porta takmışım. Güçlendirilmiş portlara pek alışık değilim metal plaka sanıp aşağı takmışım :D

1630135362072.png

Bir de 2x8 pın gerekli 3060 Ti için tek kablodan gelen 2x8 pın yeterli olur mu?
1630135545009.png

Tamam hocam o zaman kullanırsın sorun yok.
Dediğin gibi tek kablodan 1 tane 8 pin bağlaman yeterli olacaktır. Ama dediğim gibi tavsiyem bu sisteme güzel bir kasa alman yönünde olur :)

Hangi kasaya niyetlensem başka bir ihtiyacım çıkıyor. 2.el temiz arıyorum geçen haftalarda MSI Gungnir 110M bulmuşken kaçırdım. Uygun fiyata sevdiğim çıkarsa alacağım. Yardımınız içinde teşekkürler.

Amazon'da 700 lira, normale göre daha ucuz. Daha güzel kasalarda var bu bütçede ama anladığım kadarı ile MSI sistem oluşturduğundan kasayı da MSI tercih edeceksin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı