RTX 3060 Ti güç almıyor

PS1K0

Hectopat
Merhaba değerli forum üyeleri,
1 hafta önce aldığım 3060 Ti kartım sorunsuz olarak çalışıyordu. Bu sabah bilgisayarı çalıştırdığımda görüntü gelmemeye başladı. Kartın üzerindeki ışık normalde rengarenk yanıyor ama bugün çok az bir ışık geliyor ve yanıp sönüyor bir nevi uyarı gibi. PSU kaynaklı olduğunu düşündüm başka bir PSU taktım sorun yine aynı onun için PSU'dan kaynaklanmadığına eminim.
Ekran kartı modeli: Gigabyte RTX 3060 Ti Gaming OC.
Denediğim PSU'lar: 600W Cooler Master, 1200W Boost 80 Plus Platinium.
Fotoğrafta PCI-e kablolarının altında Gigabyte yazısının düşük bir ışıkla çalıştığını görüyorsunuz normalde çok güçlü bir RGB ışıklandırma var.

2fbf874bd6b61ac82f3aef5baabfe5bf.jpeg

b27192efce115fa1b4a2c1a2333b74ce.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Son düzenleme:
Boost olan tier a'da bulunan dünyanın en iyi güç kaynakları olarak geçiyor.
Evet, bir an kafa gitmiş. Power Boost sonuçta, ne olur ne olmaz diye öyle yazdım.

Hatta aynı şekilde Everest ve Rampage'in de böyle kaliteli PSU'ları vardı.
PSU çok kaliteli duruyor ve en iyi 80+ modellerinden biri olan ''Platinium'' 80+ bir psu.
Bundan dolayı PSU nun bir zarar vereceğini hiç düşünmüyorum. Ekran kartımın yandığını düşünmüyorum. Kısa devre veya o tarzda bir sorun olduğunu düşünüyorum nasıl tamir edebileceğim hakkında yardımcı olabilecek varsa çok sevinirim.
Ekran kartı içinde kısa devre olmaz.
İnternette kısa devre olduğu iddia edilen ekran kartlarının tamir videoları var hocam yanılıyor olmayasanız?

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı