Furkan1071
Hectopat
Daha fazla
Merhaba, PC'de genelde oyun oynarken bazen ekran tamamen yeşil oluyor. Monitör ve kabloda sorun yok farklı bir monitör ve kablo ile test ettim. Yine yeşil ekran oldu. AIDA64 ile test ederken görselde işaretlediğim aşamada bu sorun anlık oluyor birkaç kez. Bunun dışında oyun oynarken peş peşe anlık yeşil ekran verirse sorun olmuyor ama birkaç saniye kalırsa o süre boyunca cırtlak bir ses çıkıyor ve sonunda PC kendini yeniden başlatıyor. Sorunun ekran kartımda olduğunu düşünüyorum ama anlam veremediğim bir şey var ki o da şu: Ekran kartımı çıkarıp birkaç saniye veya 1-2 dakika içinde tekrar taktığımda bir süreliğine (bazen 2 haftaya kadar) bu sorun çözülüyor. Ne testte ne oyunda hiçbir şekilde hata almıyorum. Ancak bir gün yine aynı yeşil ekran geri geliyor. Garip bir şekilde BIOS'ta en son değiştirdiğim ayar Secure Boot ayarıydı ve kaydedip çıktığımda 2. resimdeki gibi olmuştu. PC'yi yeniden başlattığımda düzelmişti. PSU daha 3-4 aylık. PSU'dan sorun olacağını sanmıyorum. Önceki PSU'da oyun oynarken PC kendi kendine yeniden başlatıyordu o yüzden değiştirdim.
AMD Ryzen 5 5500.
Gigabyte B450M S2H.
XFX RX 5700XT dd.
Hikvision DDR4 16 GB 3200MHz CL16.
FSP Hyper 650W 80+
AMD Ryzen 5 5500.
Gigabyte B450M S2H.
XFX RX 5700XT dd.
Hikvision DDR4 16 GB 3200MHz CL16.
FSP Hyper 650W 80+