RTX 3060 Ti i3-12100F oyunlar kasıyor

Ardaayar

Hectopat
İki üç hafta öncesinde Windows 10'dan Windows 11'e Windows'un ısrarıyla formatsız geçiş yaptım. Sonrasında FC 25'e girecektim 130-140 FPS alırken bu 20'lere kadar geriliyor.(60'ı geçmiyor).Valorant'ta 300 FPS'den bir anda 100'lere kadar geriliyor. Sonrasında bende Windows 11 format USB'si hazırladım ve tertemiz bir format atıp tekrar denedim. Fakat hala aynı sorun devam ediyor. Hiçbir fark yok. Sorun Windows 11 demek çok mantıklı olmaz. Çünkü Windows 11'i 6-7 ay kullandım hiçbir sorunum yoktu aksine FPS daha da yüksek alıyordum.

Sistem özellikleri:
3060 Ti 8 GB.
16 GB RAM 3200MHz.
i3 12100F.
512 GB M.2 NVMe SSD.
Gigabyte H610M k DDR 4 anakart.

NVIDIA ayarlarında performansa çekmeyi deneyin ayarlar değişebiliyor.

Dostum normalde hiç ellemezdim o ayarları.Ve sorunsuz bir şekilde oynuyordum her oyunu.Dediğini şimdi deneyeceğim haber veririm.Yine de teşekkürler

Düzenleme:Maalesef dostum.Çözüm değil :/

İki üç hafta öncesinde Windows 10'dan Windows 11'e Windows'un ısrarıyla formatsız geçiş yaptım. Sonrasında FC 25'e girecektim 130-140 FPS alırken bu 20'lere kadar geriliyor.(60'ı geçmiyor).Valorant'ta 300 FPS'den bir anda 100'lere kadar geriliyor. Sonrasında bende Windows 11 format USB'si hazırladım ve tertemiz bir format atıp tekrar denedim. Fakat hala aynı sorun devam ediyor. Hiçbir fark yok. Sorun Windows 11 demek çok mantıklı olmaz. Çünkü Windows 11'i 6-7 ay kullandım hiçbir sorunum yoktu aksine FPS daha da yüksek alıyordum.

Sistem özellikleri:
3060 Ti 8 GB.
16 GB RAM 3200MHz.
i3 12100F.
512 GB M.2 NVMe SSD.
Gigabyte H610M k DDR 4 anakart.

Hocam böyle şikayetler oluyor çözümü yok bende bir ara CS 2'de ayni sorunu yasiyordum halada ayni çözümü olduğunu sanmiyorum 6 7 ay önceki FPS haliyle daha yüksek olacak zaten.

Dostum bence biraz saçma bir cevap oldu.6-7 ayda senin düşecek fps'n maksimum 20 olur 30 olur.Fifada 150 fps oynuyordum şimdi 75 en fazla.Sence 6-7 ayda bu kadar düşer mi?

Dostum bence biraz saçma bir cevap oldu. 6-7 ayda senin düşecek FPS'n maksimum 20 olur 30 olur. FIFA'da 150 FPS oynuyordum şimdi 75 en fazla. Sence 6-7 ayda bu kadar düşer mi?

Uçurum olduğunu varsaymadımki genelleme yapmişsindir demiştim kullanım değerlerine göz at ya da virüs programından bir kontrol et arkada kaynak tüketen bir şeyler olabilir. Anlık drop yiyorsan sıcaklık veya bir anda kullanım düşüklüğü olabilir fakat anlık kullanım düşüklügünün sebebini bende bilmiyorum zamaninda bakinmistim ama bulamadim.

Son düzenleme:
Dostum sıcaklıklar falan gayet yerinde kontrol ettim.Virüslük bir şey de yok şükür.Temiz format da attım.Sürücülerle alakalı bir şey olabilir mi acaba onu düşünüyorum.DDU'dan ekran kartı driverını silip 2-3 ay önceki driverı kursam nasıl olur acaba?

Dostum sıcaklıklar falan gayet yerinde kontrol ettim. Virüslük bir şey de yok şükür. Temiz format da attım. Sürücülerle alakalı bir şey olabilir mi acaba onu düşünüyorum. DDU'dan ekran kartı driverını silip 2-3 ay önceki driverı kursam nasıl olur acaba?

Win 11'de driverları bayağı düzelttiler diye biliyorum ama denemekten zarar gelmez fakat pek ise yaramaz gibi. Anlık düşüş oluyor mu işlemcide veya ekran kartında

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı