RTX 3060 Ti için 82 derece normal mi?

Zenonclr

Femtopat
Daha fazla  
Sistemim:
ASUS TUF A520M Plus.
Kingston Fury 3600 MHz 8 X 2
ASUS Dual RTX3060 Ti GDDR6X.
Ryzen 5 5600.
Kasa: Vento VG12al.
PSU 600W FSP.

Boşta 50 derece kart. Sistemimdeki Dual 3060 Ti kartım kasanın temperli camı kapalı şekildeyken 15 saniye içinde 78, temperli cam açıkken 75 dereceleri görüyor. (fan hızı %75 civarındayken)
God of War oynarken kasanın kapağı kapalıyken 81 derece, kasanın kapağı açıkken 75-76 derecelerde geziyor. (fan hızı %75 2300-2400RPM civarları)
Kasanın kapağını açıp fan hızını %50ye (1600 RPM civarı) yaptığımda ise 82 dereceleri görüyor kart.

Undervolt denedim ancak pek fazla düşmüyor en fazla 1 2 derece düşüyor. Sıcaklığı düşürmek için tavsiyeleriniz var mıdır? Pazartesi günü ASUS'a göndereceğim kartı. Daha 2 aylık kart ve aldığımdan beri bu durumda. Normal diyen arkadaşlar çıkacaktır ancak Palit 3060 Ti gibi çift fanlı kartlar bu derecelere asla çıkmıyor. Arkadaşımın ASUS RX 6700 XT kartı FurMark'ta 65derece bile görmezken benim kartım 80 derecelere çıkıyor nasıl normal olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sistemim:
ASUS TUF A520M Plus.
Ryzen 5 5600.
PSU 600W FSP.

Boşta 50 derece kart. Sistemimdeki Dual 3060 Ti kartım kasanın temperli camı kapalı şekildeyken 15 saniye içinde 78, temperli cam açıkken 75 dereceleri görüyor. (fan hızı %75 civarındayken)
God of War oynarken kasanın kapağı kapalıyken 81 derece, kasanın kapağı açıkken 75-76 derecelerde geziyor. (fan hızı %75 2300-2400RPM civarları)
Kasanın kapağını açıp fan hızını %50ye (1600 RPM civarı) yaptığımda ise 82 dereceleri görüyor kart.

Undervolt denedim ancak pek fazla düşmüyor en fazla 1 2 derece düşüyor. Sıcaklığı düşürmek için tavsiyeleriniz var mıdır? Pazartesi günü ASUS'a göndereceğim kartı. Daha 2 aylık kart ve aldığımdan beri bu durumda. Normal diyen arkadaşlar çıkacaktır ancak Palit 3060 Ti gibi çift fanlı kartlar bu derecelere asla çıkmıyor. Arkadaşımın ASUS RX 6700 XT kartı FurMark'ta 65derece bile görmezken benim kartım 80 derecelere çıkıyor nasıl normal olabilir?

Hava sıcaklığı ve kasa içi hava akışından kaynaklanıyor olabilir. Ben de Palit Dual bir kart kullanıyorum uzun süre yük altında kaldıktan sınra 60-65 arasına anca çıkıyor ama boştayken 40 yük altında ise 80 derece normaldir. Hava sıcaklığı bunu birkaç derece daha yükseltebilir.

Hocam ben 60'ın üstüne çıktığını pek görmedim. GoW oynadım bitirdim 60 derecelerde takılıyordu 70'i hiç görmedim. Anormallik olabilir 82 derece fazla bence işlemci olsa hadi neyse ama ekran kartı o kadar olamaz bence.

Hocam boşta 50 derece normal ama yükte iken fazla bence o derece ama sizin için bir deneyeyim bakalım ben de kaç olacak.

RDR 2'de deneyeceğim şimdi.

Son düzenleme:
Sistemim:
ASUS TUF A520M Plus.
Ryzen 5 5600.
PSU 600W FSP.

RDR 2'de falan benimde öyle hocam maalesef (RTX 3060) 80 derece falan oluyor 83 oluyor çok yük altındayken ama bir şey olmaz inşallah ya dayanıklı kartlardır diye düşünüyorum bu zamana kadar bir şey olmadı.

RDR 2'de falan benimde öyle hocam maalesef (RTX 3060) 80 derece falan oluyor 83 oluyor çok yük altındayken ama bir şey olmaz inşallah ya dayanıklı kartlardır diye düşünüyorum bu zamana kadar bir şey olmadı.
Benim MSI DUAL 3060 nadiren 70 derece görüyor o kadar. Fan hızı otomatik. Kasada 3 giriş 4 çıkış fanı var.

Valla sonuçlar böyle siz de bir anormallik var.

Ayarlar ultrada bilginize.

Dosya Ekleri

• Ekran Görüntüsü (185).png
    Ekran Görüntüsü (185).png
    3,9 MB · Görüntüleme: 375
Hava akışında sıkıntı olabilir. Sıcak hava içerde birikiyor. Sadece arkadaki egzoz fanı ile mi çıkış sağlıyorsunuz ?
Kasanın kapağını açtığımdaki sonuçları da verdim hocam. Evet sadece egzoz fanı ile çıkış sağlıyorum ancak yine de normal gelmiyor bana. dediğim gibi arkadaşımda rx 6700xt ekran kartı var kasamız da neredeyse aynı ancak onun kartı 63 derecelerde en fazla yani bu bana hiç normal gelmiyor

Valla sonuçlar böyle siz de bir anormallik var.

Ayarlar ultrada bilginize.
teşekkürler. sizin kartınız da Asus dual rtx 3060ti gddr6x mi?

Hava sıcaklığı ve kasa içi hava akışından kaynaklanıyor olabilir. Ben de Palit Dual bir kart kullanıyorum uzun süre yük altında kaldıktan sınra 60-65 arasına anca çıkıyor ama boştayken 40 yük altında ise 80 derece normaldir. Hava sıcaklığı bunu birkaç derece daha yükseltebilir.
kart boşta 50 derece. 80 derece nasıl normal olabilir aklım almıyor full yükte 65 derece çalışabilen kartlar varken

Kasanın kapağını açtığımdaki sonuçları da verdim hocam. Evet sadece egzoz fanı ile çıkış sağlıyorum ancak yine de normal gelmiyor bana. Dediğim gibi arkadaşımda RX 6700XT ekran kartı var kasamız da neredeyse aynı ancak onun kartı 63 derecelerde en fazla yani bu bana hiç normal gelmiyor.

Teşekkürler. Sizin kartınız da ASUS Dual RTX 3060 Ti GDDR6X mi?

Yok ASUS ROG STRIX 3060 Ti GDDR6.

Benim MSI DUAL 3060 nadiren 70 derece görüyor o kadar. Fan hızı otomatik. Kasada 3 giriş 4 çıkış fanı var.
Benim de otomatikde hatta yük altındayken baya hızlanıyor fan soğutmaya çalışıyor ama o kadar işte çok ağır oyunlarda 83 85 hatta sons of the forest optimizasyonu sıkıntılı o çok yoruyor baya ağır geldi onda 88 89 bile oluyordu ama normal oyunlarda 80-83 derece çok yük altında 85 86ya kadar çıkıyor inşallah bir şey olmaz valorantta vs 60 65 derece

Technopat Haberler

Geri
Yukarı