RTX 3060 Ti sistem donuyor ve kapatmak zorunda kalınıyor

Batuhandogn07

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
İşlemci: Ryzen 5600.
Ekran kartı: RTX 3060 Ti Gigabyte 8 GB.
RAM: Hyperx Fury Black 32Gb 3200Mhz
Anakart: ASUS B450M - k2.
SSD: Kingston NV2 SNV2S 2TB PCle 4.0 NVMe M2 SSD.
Kasa: Xigmatek grip mesh panel.
PSU: Rampage 600W 80+
Meslek
Grafik tasarım
RAM
Hyperx Fury Black 32Gb 3200Mhz
SSD veya HDD modeli
Kingston NV2 SNV2S 2TB PCle 4.0 NVMe M2 SSD.
Ekran kartı
RTX 3060 Ti Gigabyte 8 GB.
Anakart
ASUS B450M - k2.
İşlemci
Ryzen 5600.
Arkadaşlar bu hata ilk önce ben film izlerken önce internet bağlantısı kesilmesi sonucu video donması ve ardından bilgisayarın tamamen donması ile başladı sonrasında birkaç gün sonra herhangi bir işlem yapayım veya yapmayayım bilgisayarda bağımsız zamanlarda tamamen donması ile devam ediyor. Yeniden başlattığımda bazen düzeliyor bazen açılışta kullanıcı girişi bile yaptırmayacak şekilde donuyor. Dikkatimi çeken şöyle bir olay var disk kullanımı bazen %100 de bazen de %25'te iken etkinlik süresinin %100 olduğunu gördüm.
SSD'den şüphelenip kontrollerini yaptım fakat bir sorun çıkmadı, BIOS güncel, chipset güncel, ekran kartı güncel, Windows güncel, herhangi bir virüste bulamadım. Windows güncellemesinden kaynaklı oldugunu düşünüp son güncellemeyi tekrar kurdum. Bileşenleri söktüm temizledim tekrar taktım fakat sorun hala devam etmekte.
Verilerim çok fazla bu sebeple format atmak benim en son şansım.
Ben evden kendi bilgisayarımla çalıştığımdan benim için önemli bir konu ne yapabilirim?

Arka planda mining yapıyor olabilirler. Bilgisayarı güvenli modda aç ve bir antivirüs uygulaması ile tarama yapman en iyisi olabilir. Eğer o da olmazsa tüm bilgilerini aktarman olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir

WIN + X tuş kombinasyonuyla kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.

DISM /Online /Cleanup-Image /RestoreHealth

Ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Tekrar sorun yaşayıp yaşamadığınız gözlemleyin.

Bilgisayar açıldıktan sonra fanlarınız son hızda dönmeye devam ediyor mu ?
Fanlarım normal şekilde çalışıyor bir değişme yok hızlarında

WIN + X tuş kombinasyonuyla kullanıcı menüsünü açıp “Komut İstemi (Yönetici)” seçeneğine tıklayarak ya da arama kısmına komut istemi yazıp çıkan sonuca sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştır seçeneğini kullanarak komut satırını açın. Aşağıdaki komutu girin.

Ardından bilgisayarı yeniden başlatın. Tekrar sorun yaşayıp yaşamadığınız gözlemleyin.
Deneyip sonuçlarını ileteceğim

Arka planda mining yapıyor olabilirler. Bilgisayarı güvenli modda aç ve bir antivirüs uygulaması ile tarama yapman en iyisi olabilir. Eğer o da olmazsa tüm bilgilerini aktarman olacaktır. Umarım yardımcı olabilmişimdir
Mining yapıldığını sanmıyorum keza o durumlarda sürekli disk kullanımı %100 de kalıyor ve açılışta kullanıcı seçerken vesaire yapmaması gerekiyor ve kaspersky ve malware bytes gibi programlar ile taradığımda bir sonuç çıkmadı ama güvenili modda tekrar deneyeceğim

Hocam malesef sorunumu bu iki yöntem de düzeltmedi

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı