RTX 3060 Ti sistem ile 2K oyun oynanırken çok ısınıyor

mertcan durgut

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ekran kartım ASUS Dual mini RTX 3060 Ti. 2K monitörüm var. Oyunları 2K da başlatınca kasam çok ısınıyor ve arada bir kendini kapatıyor.
Kasam mini ATX kasa 3 adet fanım var. Fan mı ekletmeliyim, ne yöntem kullanmalıyım sizce?

Son düzenleyen: Moderatör:
3060 Ti 2K için yeterli bir kart değil ama sistemin kapanmasına sebep olacak kadar ısınması sıkıntılı, sıcaklık değerlerini kontrol et işlemci fanına bak ekran kartının fanlarını bir kontrol et derim.

Tam sisteminizi yazar mısınız?
R5 3600
MSİ B350 GAMİNG PLUS
XPG 3200MHZ 16GB RAM
KİOXİA 480GB SSD
ASUS DUAL MİNİ RTX 3060Tİ
ASUS ROG STRİX 550W 80+GOLD FULL MODÜLER PSU
AEROCOOL RİFT RGB KASA

kasa içi hava akışını kontrol ediniz.
Bilgisayarcıya götürdüm 2 fan taktı daha yeni en fazla 4 5 ay olmuştur

3060 Ti 2K için yeterli bir kart değil ama sistemin kapanmasına sebep olacak kadar ısınması sıkıntılı, sıcaklık değerlerini kontrol et işlemci fanına bak ekran kartının fanlarını bir kontrol et derim.
Oyun grafiğini 2k dan 1960x çekince kapanmıyor yine ısınıyor ama dehşet değil sadece çözünürlük 2000 lere alınınca hem fan yüksek sesle çalışıyor hemde kapanıyor kapanmasada bildiğin alev alıyor

Arkadaşlar ekran kartım ASUS Dual mini RTX 3060 Ti. 2K monitörüm var. Oyunları 2K da başlatınca kasam çok ısınıyor ve arada bir kendini kapatıyor.
Kasam mini ATX kasa 3 adet fanım var. Fan mı ekletmeliyim, ne yöntem kullanmalıyım sizce?
İşlemci termal macun değişimi ve ekran kartı termal macun değişimi en son ne zaman yapıldı?

Ekran kartı pedlerini değiştir, ekran kartına termal macun yenile, işlemci termal macununu yenile hocam. YouTube'da bunlarla ilgili videolar bulabilirsin. Isınmanın önüne böyle geçebilirsin.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı