RTX 3060 Ti sistem yeterli performansı vermiyor

bkuluk

Decapat
Daha fazla  
Merhaba, hazır bilgisayar aldım 2022 Haziran'da, 3060 Ti ve Ryzen 5 5600G var, oyun testlerine baktığım zaman o videolardaki FPS'leri alamıyorum, BIOS ayarım güncel, her şey güncel, fakat ne olursa olsun istediğim FPS'i alamıyorum, neden?

Önemli: CS2 oynuyorum, ve 90 FPS alıyorum, aynı sisteme sahip arkadaşlarım min 200-300 alıyor, sizce bu sorun neden?

Güç seçeneklerinden yüksek performansa al?

Bilgisayar'ım zaten çok ısınıyor, bir de yüksek Performans'a alırsam sorun olur diye korkuyorum, sanırım sorun fazla ısınması, ama emin değilim, bilgisayarı hazır sistem olarak satın almıştım, bayağı küçük kasası var ve mesh değil, yan tarafını açtım ama hala fazla soğumuyor.

Bilgisayar'ım zaten çok ısınıyor, bir de yüksek Performans'a alırsam sorun olur diye korkuyorum, sanırım sorun fazla ısınması, ama emin değilim, bilgisayarı hazır sistem olarak satın almıştım, bayağı küçük kasası var ve mesh değil, yan tarafını açtım ama hala fazla soğumuyor.

80 derece sınır diyebiliriz bu sıcaklık altları sorun olmaz.

Kasa değiştir sorunu kendin söylemişsin zaten. Birde arkadaşların muhtemelen 5600 kullanıyordur senin işlemcin dahili grafikli işlemci, işlemci gücü düşük bayağı fark olur.

Merhaba, hazır bilgisayar aldım 2022 Haziran'da, 3060 Ti ve Ryzen 5 5600G var, oyun testlerine baktığım zaman o videolardaki FPS'leri alamıyorum, BIOS ayarım güncel, her şey güncel, fakat ne olursa olsun istediğim FPS'i alamıyorum, neden?

Önemli: CS2 oynuyorum, ve 90 FPS alıyorum, aynı sisteme sahip arkadaşlarımmin 200-300 alıyor, sizce bu sorun neden?

RAM'lerin, güç kaynağın vs. yeterli mi?

Kasa değiştir sorunu kendin söylemişsin zaten. Bir de arkadaşların muhtemelen 5600 kullanıyordur senin işlemcin dahili grafikli işlemci, işlemci gücü düşük bayağı fark olur.

Sorunun o olduğuna neredeyse eminim, ama pek bilgim olmadığı için konu açma gereği duydum, diğer konuları araştırdığımda insanlarda yüksek sıcaklıkta düşük FPS alıyorlar. Ayrıca FPS konusunda arkadaşlarımdan ziyade, benimle bire bir aynı işlemci ve aynı ekran kartı olan test videolarındaki FPS'lerin hiçbirini alamıyorum.

RAM'lerin, güç kaynağın vs. yeterli mi?

Güç kaynağım +80 Plus Gold, RAM'im 16 GB 3200MHz.

Bu işlerde fan temizliği de önemli.

Hocam düzenli olarak temizlik yapıyorum, ısınma sorunu ilk geldiği zaman bile vardı, fakat artık CS'de bile 90 FPS alıyorum, o yüzden konu açma gereği duydum.

Sorunun o olduğuna neredeyse eminim, ama pek bilgim olmadığı için konu açma gereği duydum, diğer konuları araştırdığımda insanlarda yüksek sıcaklıkta düşük FPS alıyorlar. Ayrıca FPS konusunda arkadaşlarımdan ziyade, benimle bire bir aynı işlemci ve aynı ekran kartı olan test videolarındaki FPS'lerin hiçbirini alamıyorum.

Güç kaynağım +80 Plus Gold, RAM'im 16 GB 3200MHz.

Hocam düzenli olarak temizlik yapıyorum, ısınma sorunu ilk geldiği zaman bile vardı, fakat artık CS'de bile 90 FPS alıyorum, o yüzden konu açma gereği duydum.

BIOS ayarlarında problem olabilir yoksa kasa yüzündendir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı