RTX 3060 Ti sistemde FPS düşmesi

MixedMind

Hectopat
RAM
16gb ddr4 3600mhz
SSD veya HDD modeli
corsair m2 ssd
Ekran kartı
3060 ti
Anakart
biostar b550mh
İşlemci
5600x
Arkadaşlar sevgiler, saygılar. Derdim oyun oynarken bir anda ekran kartı ve işlemci kullanımın düşüp 2-3 saniye süren bir FPS lag yapması. CS:GO ve Mordhau oyunlarıyla testler yaptım. Mordhau oynarken bayağı yüksek seviyede kullanılan GPU bir anda yüzde 2-3'lere iniyor. Sıcaklıkları kontrol ettiğimde de oyunu oynarken işlemci 80 ekran kartı da 72-75 derece ve bu anlık kullanım düşüşünde sonra işlemci 70e grafik kartı da 60 derecelere geriliyor.

Sistemim GameGaraj'dan alınma bir kasa ve donanım olarak 5600X + 3060 Ti içermekte. Güç kaynağım bilindik bir güç kaynağı değil acaba enerji mi yetiştirememeye başladı?
Güç kaynağı:
Aigo 650watt 80+ Bronze.
Yoksa sıcaklıklardan dolayı sistem kendini mi yavaşlatıyor? Ya da başka bir durum mu söz konusu?

Sıcaklıklar anormal değil. Belki işlemci kısıyor diyeceğim, ama kısmaması lazım. Ekran kartı sürümünüz güncel değilse güncelleyin. Sisteminiz yüksek performans modunda değilse, yüksek performans moduna çekin. Bios sürümünüzü kontrol edin, güncel değilse güncelleyin. MSI Afterburner ile FRAMETIME sekmesini açıp FPS droplar ne dozda oluyor bakabilirsiniz.

Sıcaklıklar anormal değil. Belki işlemci kısıyor diyeceğim, ama kısmaması lazım. Ekran kartı sürümünüz güncel değilse güncelleyin. Sisteminiz yüksek performans modunda değilse, yüksek performans moduna çekin. Bios sürümünüzü kontrol edin, güncel değilse güncelleyin. MSI Afterburner ile FRAMETIME sekmesini açıp FPS droplar ne dozda oluyor bakabilirsiniz.
Hocam sıcaklıklar bana da çok anormal gelmedi. Ekran kartı sürücüm 5 ay önceki sürüm ayrıca windows 10uma gelen güncellemeyi de geri çektim çünkü bu ikisi bana bir ara fpsimi düşürmüş gibi gelmişti tam hatırlamıyoprum gerçi bu problemi test etmek için geri çekmiş de olabilirim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı