RTX 3060 Ti sistemde oyunlarda sürücü çökmesi

emreakgul

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. Geçenlerde Gigabyte RTX 3060 Ti Aorus Master satın aldım. Oyunlarda rastgele bir şekilde driver hatası alıyorum. Ne yapmalıyım? Sürücüyü birkaç kez silip tekrar kurdum düzelmedi. Tüm driverlar günceldir. Windows 10 Pro'nun en güncel sürümünü kullanıyorum.

Sistem özellikleri:
Gigabyte RTX 3060 Ti Aorus Master.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H v2.
8x2 GB 3600MHz CL18 GeIL RAM.
650W 80+ Sharkoon PSU.
Kasa 3 ön fan arkada 1 egzoz fan olan mesh bir kasa.

NVIDIA driver yükleme aracını indirdim, önceki sürücüleri sil seçeneğini seçip temiz yükleme yaptım.
Valorant'ta çökme yaşadım, Metro 2033 ve Lastlight Redux'da yaşadım, Shadow of War ve Shadow of Mordor oynarken yaşadım, Warframe'de yaşadım, GTA 5'te yaşadım.

Sistemi özelleştirip Sinerji.gen.TR'den satın aldım, onlar zaten stres testini falan yapıp yolluyorlar o yüzden parçalarda hata olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca şöyle bir durum var; Warframe'de falan zaten ekran kartı yüzde 40-50 arası yükte çalışıyor.
Buna rağmen çöküyor, o yüzden güç kaynağından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Bu yazdıklarıma ek olarak.
DDU ile sürücüleri silip baştan NVIDIA'nın sitesinden indirdim.
İlk yaptığımda hatalar durdu fakat 1 gün sonra tekrar hata almaya başladım.

Merhaba. Geçenlerde Gigabyte RTX 3060 Ti Aorus Master satın aldım. Oyunlarda rastgele bir şekilde driver hatası alıyorum. Ne yapmalıyım? Sürücüyü birkaç kez silip tekrar kurdum düzelmedi. Tüm driverlar günceldir. Windows 10 Pro'nun en güncel sürümünü kullanıyorum.

Sistem özellikleri:
Gigabyte RTX 3060 Ti Aorus Master.
Ryzen 5 3600.
Gigabyte B450M S2H v2.
8x2 GB 3600MHz CL18 GeIL RAM.
650W 80+ Sharkoon PSU.
Kasa 3 ön fan arkada 1 egzoz fan olan mesh bir kasa.

NVIDIA driver yükleme aracını indirdim, önceki sürücüleri sil seçeneğini seçip temiz yükleme yaptım.
Valorant'ta çökme yaşadım, Metro 2033 ve lastlight Redux'da yaşadım, Shadow of war ve Shadow of mordor oynarken yaşadım, Warframe'de yaşadım, GTA 5'te yaşadım.

Sistemi özelleştirip Sinerji.gen.TR'den satın aldım, onlar zaten stres testini falan yapıp yolluyorlar o yüzden parçalarda hata olduğunu düşünmüyorum.

Ayrıca şöyle bir durum var; Warframe'de falan zaten ekran kartı yüzde 40-50 arası yükte çalışıyor.
Buna rağmen çöküyor, o yüzden güç kaynağından kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

Bu yazdıklarıma ek olarak.
DDU ile sürücüleri silip baştan NVIDIA'nın sitesinden indirdim.
İlk yaptığımda hatalar durdu fakat 1 gün sonra tekrar hata almaya başladım.

Sürücü çökmesinden kastınız nedir? Aldığınız hatayı paylaşır mısınız?

2 ay boyunca ben de sürücü hatasıyla karşılaştım RTX 3070 ile, aşağıdakı yazcaklarımı yapınca düzeldi. 1 aydır sorunsuz kart.

Soruna neden olan Windows Update'nin bilgisayarı başlar başlamaz yüklediği driver üzerine kurduğumuz drivermış.

İlk önce NVIDIA son Driver'ı siteden indiriyorsun, aynı zamanda DDU'yu indiriyorsun. Sonra internet bağlantısını kabloyla ise arkadan söküyorsun, Wi-Fi ile ise Wi-Fi bağlantısını internete yeniden başlatsan da bağlanmıycak sekilde kapatıyorsun.
Sonra DDU ile ekran kartını siliyorsun.
Yeniden başladıktan sonra C surucusu Program Files ve Program Files X86 icinde kalan kalıntı dosyaları da siliyorsun.
Ondan sonra indirdiğin son ekran kartı Driver'ını kuruyorsun ondan sonra yeniden başlatıp interneti bağlıyorsun.
İnterneti kesme nedenimiz Windows'un DDU ile kaldirsan bile aniden yüklediği bilgisayar acılır acilmaz NVIDIA Driver'ini yüklememesi için. NVIDIA Amerika'nın dediği yazılım çakışmasi bu sebebten oluyor, şu an sıkıntısız kullanıyorum.

Aynı sorun bendede mevcut 3060 Ti oyunlarda atma sorunu var çözen varmı Steam PUBG CS:GO girişten 15 dk atıyor.
Hata olarak Video driver crashed and was reset make sure your video drivers are up to date exiting hatası veriyor.

Sistem ryzen 3600
Gigabyte’a 3060ti
16gb 3200 ram
600w zalman power

Aynı sorun bende de mevcut 3060 Ti oyunlarda atma sorunu var çözen var mı Steam PUBG CS:GO girişten 15 dk atıyor.
Hata olarak video driver crashed and was reset make sure your video drivers are up to date exiting hatası veriyor.

Sistem Ryzen 3600.
Gigabyte'a 3060 Ti.
16 GB 3200 RAM.
600W Zalman Power.

Merhaba. Benim sorunum anakart BIOS'u updateleyince düzeldi ekran kartımda da çift BIOS vardı sessiz VGA BIOS'u OC'ye kuruluydu düzeltince sorunum düzeldi bir deneyin. Ekran kartınızın modelini markasını söylerseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba. Benim sorunum anakart BIOS'u updateleyince düzeldi ekran kartımda da çift BIOS vardı sessiz VGA BIOS'u OC'ye kuruluydu düzeltince sorunum düzeldi bir deneyin. Ekran kartınızın modelini markasını söylerseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.
gigabyte 3060 ti gaming oc çift bios derken ekran kartının biosu yeniden mı yüklememiz gerekicek.

Gigabyte 3060 Ti Gaming OC çift BIOS derken ekran kartının BIOS'u yeniden mı yüklememiz gerekecek.

Aynen bendekide Aorus modeliydi bak şimdi kanka ekran kartının sitesinden kendi modelini seç Support'ta aşağıda BIOS'lar var hangisi seninkine uygunsa GPU-Z'den bakıp güncelleyeceksin, beceremem diyorsan Aorus Engine var oradan check VGA BIOS Update yap otomatik yapması lazım anakartınında sitesinde yayınlanan en son BIOS'u indirip bir USB'ye atarak anakart BIOS'una girip USB'den flash Update atman lazım.

Aynen bendekide Aorus modeliydi bak şimdi kanka ekran kartının sitesinden kendi modelini seç Support'ta aşağıda BIOS'lar var hangisi seninkine uygunsa GPU-Z'den bakıp güncelleyeceksin, beceremem diyorsan Aorus Engine var oradan check VGA BIOS Update yap otomatik yapması lazım anakartınında sitesinde yayınlanan en son BIOS'u indirip bir USB'ye atarak anakart BIOS'una girip USB'den flash Update atman lazım.

Hayır dostum bendeki modelde bir çubuk vardı onunla OC BIOS ve slient BIOS arasında geçiş yapıyordum.

BIOS indirmeden önce Aorus Engine vs. hangi program varsa senin kartın için onunla BIOS Update check yap olmuyorsa GPU-Z'den güncelmi diye kontrol et eğer ki güncelse sorun anakart BIOS'unda.

Son çıkan sürücüyüde kurmayı unutma.

Hayır dostum bendeki modelde bir çubuk vardı onunla OC BIOS ve slient BIOS arasında geçiş yapıyordum.

BIOS indirmeden önce Aorus Engine vs. hangi program varsa senin kartın için onunla BIOS Update check yap olmuyorsa GPU-Z'den güncelmi diye kontrol et eğer ki güncelse sorun anakart BIOS'unda.

Hocam bende ekran kartının BIOS'u nu güncellemiştim.
Acaba doğru yaptığımı nasıl anlarım?

Son çıkan sürücüyüde kurmayı unutma.

Hocam bende ekran kartının BIOS'u nu güncellemiştim.
Acaba doğru yaptığımı nasıl anlarım?

Eğer otomatik yaptıysa bir uygulama vs. doğrudur eğer ki kendin yaptıysan ekran kartının kutusunda yazıyordu diye hatırlıyorum. Eğer anlattıklarım halen işe yaramıyorsa bir gösterebilirsin vatana vs.

Eğer otomatik yaptıysa bir uygulama vs. doğrudur eğer ki kendin yaptıysan ekran kartının kutusunda yazıyordu diye hatırlıyorum. Eğer anlattıklarım halen işe yaramıyorsa bir gösterebilirsin vatana vs.

Sorunu yaşayan ben değilim:) sadece emin olmak istedim acaba doğru mu diye:)
Hocam kendi elimle yaptım önce OC moda aldım sonra silent moda alıp BIOS'u güncelledim.
Doğru yaptığımı nasıl anlarım diye sormuştum aslında programla bakabbilir miyim falan vs.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı