RTX 3060 Ti vs. RX 6800

pembepanjur

Zeptopat
Daha fazla  
Merhaba değerli dostlar;

Bilgisayar almayı planlıyorum.

20bin TL bütçem mevcut ancak iki sistem arasında çok kaldım.

AMD ekran kartlı olanını almak istiyorum çünkü monitörüm AMD destekli Free Premium ve 2K'yı destekliyor.

Fakat yaptığım araştırmalar da bazı oyunlarda çökmeler yaşandığını okudum ve biraz tırstım açıkçası.

Sizlerden öneri almak istiyorum. Sistem linklerini aşağıya bırakıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

Hocam rx6800 oyun testinde tokatlar lakin güç gerektiren iş uygulamaları için rtx 3060 ti.

Sadece oyun oynayacaksaniz RX 6800, 3060 Ti ile kiyaslanamayacak bir kart. 3070 Ti'dan daha iyi bir karttan bahsediyoruz. RX 6000 serisinde genel olarak kronik bir sorun yok. Yeni oyunlar ciktiginda veya zaman zaman surucu odakli sorun yasanirsan problem yasanma ihtimali var, yok degil ama bunlari da hemen cozuyorlar genelde.

Oyun dışında ekran kartını zorlayan birisi değilsen kesinlikle RX 6800 içeren sistemi almalısın. Veyahut aynı sitedeki Mantis 6800 yazan sisteme de bakabilirsin. Ondaki fark Ryzen 5 5600 işlemci ve B550 anakart olması.

Hocam peki oyun konusunda 3060 ti ile kıyaslanabilecek kart hangisi AMD cephesinde?

Tam olarak bir karsiligi yok. 6650XT ile 6700XT arasi bir kart 3060 Ti. Oyuna gore de degisir bu tabi.
Sistem alacağım bende hocam 3060 ti vardı kafamda ama oyun odaklı olacak amd ekran kartımı alsam diye düşündüm o yüzden sordum size, 6800 almayı düşünürdüm ama 2k monitörüm yok malesef.

Sistem alacağım bende hocam 3060 ti vardı kafamda ama oyun odaklı olacak amd ekran kartımı alsam diye düşündüm o yüzden sordum size, 6800 almayı düşünürdüm ama 2k monitörüm yok malesef.
2K monitör şart değil. Monitör alana kadar Adrenalin uygulamasından VSR açıp 2K'da oynarsın. Darboğaz azalır böylece. Sonrasında da monitörü alırsın. Benim de monitör 1080P, kart yenilemeyi düşünüyorum, kafamdaki plan bu.

Konuya gelince de 6800 diyorum, çok bariz bir seçim. 3070-3070Ti ile kıyas olsa farklı düşünebilirdim belki.

Mantıklıymış hocam sanırım amd yönelicem, Nvidia ekran kartlarında hiç sıkıntı yaşamadım ama performans daha iyiyse oyun açısından amd mantıklı geldi. Render vesaire gibi şeylerle uğraşmıyorum çünkü.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…