RTX 3060 Ti vs. RX 6800

Öyle de normalde deli gibi drop yediğim yerde DDU ile driver silip yeni driver kurunca cillop gibi olmasından dolayı ben bunun AMD yazılımı kaynaklı olduğunu düşündüm. Bir de internet hep ''GoW FPS Drop Fix for AMD GPU's!'' tarzı videolarla dolu maalesef.

Konsollarda AMD CPU ve GPU olmasina ragmen NVIDIA optimize bir oyun cunku PC tarafinda. Ilk PC'ye ciktigi zaman normalde 70 dereceyi gecmeyen Sapphire RX 6700XT, GoW'da 80 dereceleri gecmisti ve fanlar deli gibi calisiyordu.

Merhaba değerli dostlar;

Bilgisayar almayı planlıyorum.

20bin TL bütçem mevcut ancak iki sistem arasında çok kaldım.

AMD ekran kartlı olanını almak istiyorum çünkü monitörüm AMD destekli Free Premium ve 2K'yı destekliyor.

Fakat yaptığım araştırmalar da bazı oyunlarda çökmeler yaşandığını okudum ve biraz tırstım açıkçası.

Sizlerden öneri almak istiyorum. Sistem linklerini aşağıya bırakıyorum.

Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

İleride monitörü takası vs yaparsın bir şey olmaz bence NVIDIA al optimizasyonu iyi, güncellemesi yazılımı iyi, AMD de FPS dalgalanmasından tut optimize hataları vs çok şey var.
Bu arada alacağın kartının uzunluğuna vs güç tüketimine dikkat et, kart boyutu eğer PC kasası senin mATX değil ATX ise sıkıntı yok.

Bu sisteme ne dersiniz dostlar?
Nasıl sizce?

İleride monitörü takası vs yaparsın bir şey olmaz bence NVIDIA al optimizasyonu iyi, güncellemesi yazılımı iyi, AMD de FPS dalgalanmasından tut optimize hataları vs çok şey var.
Bu arada alacağın kartının uzunluğuna vs güç tüketimine dikkat et, kart boyutu eğer PC kasası senin mATX değil ATX ise sıkıntı yok.
RTX 3070 veya 3070ti alsam sıvı soğutucu ekletmeme gerek var mı?
Bu nesil kartlar kendiliğinden fanlı olarak biliyorum ama.

FPS dalgalanmasi diye bir sey yok. RX 5000 serisinde de yoktu bu 6000'de de. Optimizasyon hatasi diye bir sey yoktur. Karta ozel optimizasyon vardir. Bazi oyunlar, ekran karti ureticileri tarafindan fonlanabiliyor bu sebeple o markaya ayri bir optimizasyon yapiliyor. AMD'nin optimizasyonu daha iyi olan oyunlari oldugu gibi NVIDIA'nin da var ancak bunlarin sayisi cok fazla degil elbette.

Bu sisteme ne dersiniz dostlar?
Nasıl sizce?

RTX 3070 veya 3070 Ti alsam sıvı soğutucu ekletmeme gerek var mı?
Bu nesil kartlar kendiliğinden fanlı olarak biliyorum ama.

Gerek yok işlemcin Intel ise, tavsiyem bütçen varsa Intel CPU al 10/11.nesil yoksa normal bir sıvı soğutucu da olur dersen ki günde 5 saat altında bakarım her zaman tam yükte kullanmam filan fark etmez stok işlemci soğutucusu yeterli ama kasa içinde sirkülasyon olsun 2 fan haricinde intake olarak dursun.

Evet açabilir ama demek istediğim şeyde zaten bu ekran kartı tam performansta kullanılmayınca dünyanın sonu gelmiyor. Örneğin X oyununda 1080p de %75 kullanımla 100 FPS verirken 2K da %100 kullanımla 85-90 FPS veriyor. Yani 2K monitör alınana kadar 1080p kullanılabilir.
Çok teşekkürler hocam gerçekten faydalı oldu mesajınız diğer arkadaşlarınki gibi. Sistemi satma aşamasındayım elimdeki, 1660 Ti ekran kartı mevcut, o yüzden yeni sistem alacakken direk arada iyi farklar olacak bir sistem almak istedim, aklımda sadece monitorden dolayı 3060Ti vardı ama şuan Amd'ye yöneldim. Sistemi sattığım fiyata göre güzelde bir indirim yakalarsam direk 6800 almayı düşünüyorum, işlemcide 5600. Aklımda kalan tek soru işareti daha önce soğutucu kullanmadım, sağlam bir psu olsa dahi sıvı soğutucu veya kule tipi soğutucu gerekli olur mu ?

Çok teşekkürler hocam gerçekten faydalı oldu mesajınız diğer arkadaşlarınki gibi. Sistemi satma aşamasındayım elimdeki, 1660 Ti ekran kartı mevcut, o yüzden yeni sistem alacakken direk arada iyi farklar olacak bir sistem almak istedim, aklımda sadece monitorden dolayı 3060 Ti vardı ama şu an AMD'ye yöneldim. Sistemi sattığım fiyata göre güzelde bir indirim yakalarsam direk 6800 almayı düşünüyorum, işlemcide 5600. Aklımda kalan tek soru işareti daha önce soğutucu kullanmadım, sağlam bir PSU olsa dahi sıvı soğutucu veya kule tipi soğutucu gerekli olur mu?

5600'e bu tarz bir hava soğutucu yeterli olur.

Çok teşekkürler hocam gerçekten faydalı oldu mesajınız diğer arkadaşlarınki gibi. Sistemi satma aşamasındayım elimdeki, 1660 Ti ekran kartı mevcut, o yüzden yeni sistem alacakken direk arada iyi farklar olacak bir sistem almak istedim, aklımda sadece monitorden dolayı 3060 Ti vardı ama şu an AMD'ye yöneldim. Sistemi sattığım fiyata göre güzelde bir indirim yakalarsam direk 6800 almayı düşünüyorum, işlemcide 5600. aklımda kalan tek soru işareti daha önce soğutucu kullanmadım, sağlam bir PSU olsa dahi sıvı soğutucu veya kule tipi soğutucu gerekli olur mu?

Kardeşim ama AMD'nin ekran kartı driverlarından tut oyun OPT kadar birçok sorunla karşılaştım, sattım 2070 Super aldım kafam çok rahatladı ekran da ASUS TUF 1080p 165Hz Gaming mönitor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı