RTX 3060 Ti vs. RX 6800

Mantıklıymış hocam sanırım amd yönelicem, Nvidia ekran kartlarında hiç sıkıntı yaşamadım ama performans daha iyiyse oyun açısından amd mantıklı geldi. Render vesaire gibi şeylerle uğraşmıyorum çünkü.
Hocam bende halihazırda RX 6600 var, tek sıkıntısı DX11'li oyunlarda NVIDIA kadar stabil performans veremiyor oluşu. GoW'da anlamsız anlamsız FPS droplar yiyorum, DDU'yla sürücü sil yükle yapınca bir nebze düzeldi ama tamamen çözemedim. Belki oyunla alakalıdır ama yine de bir aklınızda bulundurun derim.

Sistem alacağım bende hocam 3060 ti vardı kafamda ama oyun odaklı olacak amd ekran kartımı alsam diye düşündüm o yüzden sordum size, 6800 almayı düşünürdüm ama 2k monitörüm yok malesef.

Monitoru sonradan da ekleyebilirsin o sorun degil hem VRAM sorunun da yok zaten. Gelecege donuk olmus olur.

Oyunlarda çökmeler yaşanır mı? Bunu halletmeleri ne kadar sürüyor tahminen şimdi 1 ay güncelleme beklemeyelim. :)

Hocam bende halihazırda RX 6600 var, tek sıkıntısı DX11'li oyunlarda NVIDIA kadar stabil performans veremiyor oluşu. GoW'da anlamsız anlamsız FPS droplar yiyorum, DDU'yla sürücü sil yükle yapınca bir nebze düzeldi ama tamamen çözemedim. Belki oyunla alakalıdır ama yine de bir aklınızda bulundurun derim.
Evet ben de bundan bahsediyorum.
Birçok kullanıcı bazı oyunlarda drop ve çökmeden müzdarip o yüzden satın al kısmına gidemiyorum. Fakat 6800 serisinde bu olayları aştıklarını da okudum bilemiyorum :(

Oyunlarda çökmeler yaşanır mı? Bunu halletmeleri ne kadar sürüyor tahminen şimdi 1 ay güncelleme beklemeyelim. :)
4 aydır kullanıyorum, 1-2 kere WattMan hatası almışımdır hocam.
Birçok kullanıcı bazı oyunlarda drop ve çökmeden müzdarip o yüzden satın al kısmına gidemiyorum. Fakat 6800 serisinde bu olayları aştıklarını da okudum bilemiyorum :(
Çökme açısından problemli bir seri değil bence. Dediğim gibi kart kaynaklı olarak aldığım çökme sayısı 1-2'dir max. Yalnız DirectX 11 kullanan oyunlarda AMD bariz kötü. Zaten driverlarında da buna odaklanıyorlar genelde. Dediğim gibi belki oyun kaynaklıdır, belki NVIDIA kartlar da benim drop yediğim yerlerde drop yiyordur ama nihayetinde böyle bir sorun mevcut. Belirtmem gerekiyor ki God of War harici başka bir oyunda drop yaşadığımı hatırlamıyorum. Tabii 3060Ti ile 6800 kıyaslanacak kartlar da değil bunu da göz ardı etmemek lazım. İlla NVIDIA alacağım diyorsanız indirim bekleyip 3070 alın derim.

rx 6800 rtx 3070'ten daha güçlü bir kart oyun tarafında, konu rx 6800 vs rtx 3060 ti olunca bence tercih meselesi değil bu direk rx 6800 alınmalı, ayrıca God Of War fps droplarından herkes şikayetçi sorunlu oyun diyemeyiz ama fps dropları var

rx 6800 rtx 3070'ten daha güçlü bir kart oyun tarafında, konu rx 6800 vs rtx 3060 ti olunca bence tercih meselesi değil bu direk rx 6800 alınmalı, ayrıca God Of War fps droplarından herkes şikayetçi sorunlu oyun diyemeyiz ama fps dropları var
Öyle de normalde deli gibi drop yediğim yerde DDU ile driver silip yeni driver kurunca cillop gibi olmasından dolayı ben bunun AMD yazılımı kaynaklı olduğunu düşündüm. Bir de internet hep ''GoW FPS Drop Fix for AMD GPU's!'' tarzı videolarla dolu maalesef.

Sistem alacağım bende hocam 3060 Ti vardı kafamda ama oyun odaklı olacak AMD ekran kartımı alsam diye düşündüm o yüzden sordum size, 6800 almayı düşünürdüm ama 2K monitörüm yok maalesef.

Darboğaz olunca dünyanın sonu gelmiyor. Zaten devasa bir darboğaz olmaz.

2K monitör şart değil. Monitör alana kadar Adrenalin uygulamasından VSR açıp 2K'da oynarsın. Darboğaz azalır böylece. Sonrasında da monitörü alırsın. Benim de monitör 1080p, kart yenilemeyi düşünüyorum, kafamdaki plan bu.

Konuya gelince de 6800 diyorum, çok bariz bir seçim. 3070-3070 Ti ile kıyas olsa farklı düşünebilirdim belki.

VSR açmaya da gerek yok performans düşmüş olur. Ancak darboğaz gerçekten fazlaysa etki ediyor.

Tabii ama 2K'da açıp tam performans almak gibi bir imkan varken bence 1080P'de kalmamak lazım. Sonuçta çok rahat 2K açabilen bir kart.

Evet açabilir ama demek istediğim şeyde zaten bu ekran kartı tam performansta kullanılmayınca dünyanın sonu gelmiyor. Örneğin X oyununda 1080p de %75 kullanımla 100 FPS verirken 2K da %100 kullanımla 85-90 FPS veriyor. Yani 2K monitör alınana kadar 1080p kullanılabilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı