Burqia
Zeptopat
Daha fazla
Selam. Başlıkta belirttiğim üzere 2 aydır kullandığım iki fanlı ekran kartım çok ısınıyor. FurMark testini hem undervoltta hem de fabrika ayarlarında yaptım. Her ikisinde de donma, kapanma durumu olmadı (fabrika ayarlı 97, undervoltla 80 dereceleri gördü). Kasamın hava akışından memnun değildim ve iki yeni fan alıp kasamın stok fanlarını radyatörün arkasına taktım. Buna rağmen fabrika ayarlarında ne yaparsam yapayım bu kart maksimum yükte 80-85 derece arasında geziyor. Ayrıca Alt+Tab yapınca sıcaklığın ani düşüşüyle beraber aşırı rahatsız etmese de çıtırdama sesi geliyor.
Evet, undervolt yaparak bu problemi çözebiliyorum; yani ekran kartım bu sayede tam yükte 70 dereceyi zor geçiyor; fakat asıl merak ettiğim fabrika ayarlarındaki bu sıcaklık değerlerinin hem bu model için hem de diğer ekran kartı modelleri için normal olup olmadığı. Kartı henüz yeni aldığım için bu sebepten dolayı garantiye göndermek konusunda kararsızım. Bu başlık altında bu soru işaretlerini çözmek istiyorum. Bütün bu durumlar normal midir?
Kasa: NZXT H510 Flow.
Sistem Özelliklerim:
Evet, undervolt yaparak bu problemi çözebiliyorum; yani ekran kartım bu sayede tam yükte 70 dereceyi zor geçiyor; fakat asıl merak ettiğim fabrika ayarlarındaki bu sıcaklık değerlerinin hem bu model için hem de diğer ekran kartı modelleri için normal olup olmadığı. Kartı henüz yeni aldığım için bu sebepten dolayı garantiye göndermek konusunda kararsızım. Bu başlık altında bu soru işaretlerini çözmek istiyorum. Bütün bu durumlar normal midir?
Kasa: NZXT H510 Flow.
Sistem Özelliklerim:
- Ryzen 75800x3D (işlemcimi de undervoltlu kullanıyorum)
- Gigabyte 3060 Ti Windforce OC (Dual)
- MSI B550 Gaming Plus
- Adata XPG 2x8 3200MHz CL19 RAM
- Cooler Master 650W SFX 80+Gold PSU
Dosya Ekleri
Son düzenleyen: Moderatör: