Çözüldü RTX 3060 Ti Windforce OC için yükte 80-85 derece normal mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Burqia

Zeptopat
Daha fazla  
Selam. Başlıkta belirttiğim üzere 2 aydır kullandığım iki fanlı ekran kartım çok ısınıyor. FurMark testini hem undervoltta hem de fabrika ayarlarında yaptım. Her ikisinde de donma, kapanma durumu olmadı (fabrika ayarlı 97, undervoltla 80 dereceleri gördü). Kasamın hava akışından memnun değildim ve iki yeni fan alıp kasamın stok fanlarını radyatörün arkasına taktım. Buna rağmen fabrika ayarlarında ne yaparsam yapayım bu kart maksimum yükte 80-85 derece arasında geziyor. Ayrıca Alt+Tab yapınca sıcaklığın ani düşüşüyle beraber aşırı rahatsız etmese de çıtırdama sesi geliyor.

Evet, undervolt yaparak bu problemi çözebiliyorum; yani ekran kartım bu sayede tam yükte 70 dereceyi zor geçiyor; fakat asıl merak ettiğim fabrika ayarlarındaki bu sıcaklık değerlerinin hem bu model için hem de diğer ekran kartı modelleri için normal olup olmadığı. Kartı henüz yeni aldığım için bu sebepten dolayı garantiye göndermek konusunda kararsızım. Bu başlık altında bu soru işaretlerini çözmek istiyorum. Bütün bu durumlar normal midir?

Kasa: NZXT H510 Flow.

Sistem Özelliklerim:
  • Ryzen 75800x3D (işlemcimi de undervoltlu kullanıyorum)
  • Gigabyte 3060 Ti Windforce OC (Dual)
  • MSI B550 Gaming Plus
  • Adata XPG 2x8 3200MHz CL19 RAM
  • Cooler Master 650W SFX 80+Gold PSU

Dosya Ekleri

• Ekran kartı.png
    Ekran kartı.png
    213,4 KB · Görüntüleme: 60
  • ekra.png
    ekra.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 70
Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam ben de asus dual v2 olan modeli kullanıyorum benim de aynı ısınıyor. Hatta bir iki gün önce konu açtım.

İki adet daha egzoz fan alacağım, düzelmezse Asus'a yollayacağım.

😐

Bana kalırsa normaldir benim 3060 12 GB sistemde bu yaz 2 kere donma oldu hocam stok fan kullanıyorum fakat odamda balkon kapısı ve cam açık olmasına rağmen bu yaz gerçekten çok sıcaktı ve günde en az 3 tane sıcaklık problemi konusu açılıyor içiniz rahat etmezse güvendiğiniz bir bilgisayarcıya gösterin yine de derim.

Umarım çözer, h510 flow'un hava akışı kötü mü ? Benim hayalimdeki kasaydı :/
Kötü değil. Zaten o yüzden şaşırıyorum... Ama şimdiki aklım olsaydı H5 Flow alıp sıvı soğutmayı üste takardım.

Bana kalırsa normaldir benim 3060 12 GB sistemde bu yaz 2 kere donma oldu hocam stok fan kullanıyorum fakat odamda balkon kapısı ve cam açık olmasına rağmen bu yaz gerçekten çok sıcaktı ve günde en az 3 tane sıcaklık problemi konusu açılıyor içiniz rahat etmezse güvendiğiniz bir bilgisayarcıya gösterin yine de derim.
Çok haklısınız hocam. Ben Erzurum'dayım ama :D 1 ay önce burası da sıcak olduğu için bu kadar umursamamıştım. Ama şu an serin olmasına rağmen dereceler aynı. Bir de bu çatırdama sesi beni biraz beyhuzur etti.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı