RTX 3060 Ti yerine ne almalıyım?

Durun ne oluyor? Sistem uçak oldu 3060'dan nereye.
Sakin.

Bir ekran kartına o kadar menla yatırmaktansa bu çok daha mantıklı. Hem kasamın garantisi yenilenir hem satayım desem güzel para eder. Sistem bu haliyle 10 k yı rahat geçer herhalde satayım desem monitör dahil.
Aynen hocam RAM al ileridede anakartını satar üstüne ekler B550 Tomahawk vb. bir şey alırsın.
Yine konu açarsın yardımcı oluruz.

RAM tek slot 32 mi alayım yoksa 4x8 mi?

Bir ekran kartına o kadar menla yatırmaktansa bu çok daha mantıklı. Hem kasamın garantisi yenilenir hem satayım desem güzel para eder. Sistem bu haliyle 10 k yı rahat geçer herhalde satayım desem monitör dahil.

Biz bir şey yaptık ama neyse.
Linkler.
AMD Ryzen 5 5600X Altı Çekirdek 3.70 GHz İşlemci Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
16 GB RAM daha.
MSI MAG B550 TOMAHAWK AMD AM4 DDR4 ATX Anakart Fiyatları, Özellikleri ve Yorumları | En Ucuzu Akakçe (akakce.com)
Anakart,işlemci sat.2300 falan eder.
Arkadaşların önerdiği ekran kartı.

RTX 2000 serisi kart almayın. RTX 3060 Ti'ın MSI Ventus 2x fanlı modeli 5200 TL idi geçenlerde. 3x fanlı olan 5500 TL. Hatta bütçene RTX 3070 bile var:

Fakat stokta yok. Ama beklemenizi tavsiye ederim. GameGaraj, Exa Bilgisayarı'ndır ve kendileri distribitördür. Ayrıca diğer firmalar gibi stok az diye fahiş fiyat da çekmiyorlar. Ürünü kısa sürede stoğa alırlar hatta Palit RTX 3070 de bulabilirsiniz.

Ben 3 ayda sistemi topladım. Bekledim, yenisi çıktı hemen kaptım. Daha önce de RTX 3060 Ti için stok sıkıntısı vardı, ilk çıktığı zamanlarda ve sonrasında hemen stoğa düştüler. RTX 3070 için de aynısı oldu çok uzun bir süre RTX 3070 her yerde vardı üstelik her modelden bulunabiliyordu. 1-2 hafta bekleyin. RTX 2070 Super'a 6300 TL verilmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…