RTX 3060 ve 5600x ile CS:GO'da düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 10

Krm01

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x8 GSKILL 3200 mghz cl16
SSD veya HDD modeli
Samsung 980 Pro 500 gb
Ekran kartı
PNY GeForce RTX 3060
Anakart
Asus prime B550m-k
İşlemci
Ryzen 5 5600x
CS:GO'da yüksek ayarlarda 400 FPS alırken düşük ayarlarda 200-240 FPS alıyorum.
Sürücüler güncel, BIOS güncel, NVIDIA Denetim Masası'ndan kaliteyi performansa da çektim ama düzelmedi.
Nasıl çözerim?

Ayarları yükseltirken çoklu CPU kullanımını açıyorsunuz. Ayarları düşürürken de kapatıyorsunuz. Yapmanız gereken şey ayarları düşürüp çoklu CPU kullanımını açmak.

CS:GO'da yüksek ayarlarda 400 FPS alırken düşük ayarlarda 200-240 FPS alıyorum.
Sürücüler güncel, BIOS güncel, NVIDIA Denetim Masası'ndan kaliteyi performansa da çektim ama düzelmedi.
Nasıl çözerim?

Düşük ayarlarda GPU kendini tam gücünde kullanmadığı için FPS değerin düşer. Grafikleri yükselterek daha yüksek performans alabilirsin. Fakat CS:GO grafik kartını sen manual bir takım şeyler yapmadıkça asla ve asla %100 kullanmayacak bir oyun.

Düşük ayarlarda GPU kendini tam gücünde kullanmadığı için FPS değerin düşer. Grafikleri yükselterek daha yüksek performans alabilirsin. Fakat CS:GO grafik kartını sen manual bir takım şeyler yapmadıkça asla ve asla %100 kullanmayacak bir oyun.

Bu dediğiniz darboğaz yapan sistemler için geçerli hocam. Ancak CS:GO gibi bir oyunda oluşan düşük GPU ve CPU kullanımı bunun dışında bir konu.

Bu dediğiniz darboğaz yapan sistemler için geçerli hocam. Ancak CS:GO gibi bir oyunda oluşan düşük GPU ve CPU kullanımı bunun dışında bir konu.

Dediğinizi anlıyorum fakat GPU kullanımından bahsettim. Örneğin ben RTX 2060 ile orta ayarlarda 300 350 FPS alıyorum. GPU kullanımı %60 %70. Bahsettiğim şey bu. Ayarları düşürdükçe grafik kartı kullanımı düşeceği için mantıken FPS değeri de ya düşecek ya da sabit kalacak.

Dediğinizi anlıyorum fakat GPU kullanımından bahsettim. Örneğin ben RTX 2060 ile orta ayarlarda 300 350 FPS alıyorum. GPU kullanımı %60 %70. bahsettiğim şey bu. Ayarları düşürdükçe grafik kartı kullanımı düşeceği için mantıken FPS değeri de ya düşecek ya da sabit kalacak.

Işlemci threadslerini düşürerek ekran kartına yük bindirip daha yüksek FPS alabilir miyim?

Işlemci threadslerini düşürerek ekran kartına yük bindirip daha yüksek FPS alabilir miyim?

Dediğimi deneyin. Sorununuzun çözümünü söylüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı