RTX 3060 Ventus 2X alınır mı?

bozkt

Hectopat
Daha fazla  
Öncelikle sistemimden bahsedeyim.
RX 5700 XT Mech OC ekran kartı.
B450M Pro VDH Max anakart.
Ryzen 7 3800X işlemci.
16 GB RAM.
650W PSU.

Ekran kartından hiç memnun değilim bilenler bilir çok sorunlu(ısınma ve optimize) bir kart.
İlk başlarda RTX 3070 Suprim X almayı düşünüyordum fakat PSU'dan dolayı vazgeçtim şu an RTX 3060 Ventus 2X düşünüyorum görüşlerinizi bekliyorum.

Öncelikle sistemimden bahsedeyim.
RX 5700 XT Mech OC ekran kartı.
B450M Pro VDH Max anakart.
Ryzen 7 3800X işlemci.
16 GB RAM.
650W PSU.

Ekran kartından hiç memnun değilim bilenler bilir çok sorunlu(ısınma ve optimize) bir kart.
İlk başlarda RTX 3070 Suprim X almayı düşünüyordum fakat PSU'dan dolayı vazgeçtim şu an RTX 3060 Ventus 2X düşünüyorum görüşlerinizi bekliyorum.

3060 Ti veya 3070 almıyosan 3060 alma.

Biraz daha ekleme yapılarak RX 6800 çok daha güzel performanslı olur sisteminize.
Veya 6700 XT.
3060 alınmazda Ti ve 3070 alınır onlara haksızlık etmeyelim ha bütçesi çok mu çok ama adamlar yapıyor.
3060Ti/3070 yerine 3060 daha mantıklı. 12GB VRAM var enazından...

FPS benchmarklara bakildiginda Ti 3060'dan 50 FPS bile fazla oldugu oluyor GDDR6X DirectX12 Ultimate falan olsun.
8GB VRAM aşıldığı/sınırda çalıştığı zaman FPS yerlerde sürünüyor onu es geçmişler herhalde?
Yinede arz-talep meselesi Lol tarzı oyunlar oynuyorsanız gayet yeterli tabi. Güncel oyunların hemen hepsi 10+VRAM istiyor bir de ayarları açıyorsanız 8GB yetmediği gibi performans ve ısınma sorunu yaratacaktır ki yaratıyor zaten bir çok örneğini görüyoruz forumda.

8 GB VRAM aşıldığı/sınırda çalıştığı zaman FPS yerlerde sürünüyor onu es geçmişler herhalde?
Yine de arz-talep meselesi LoL tarzı oyunlar oynuyorsanız gayet yeterli tabii. Güncel oyunların hemen hepsi 10+VRAM istiyor bir de ayarları açıyorsanız 8gbvram yetmediği gibi performans ve ısınma sorunu yaratacaktır ki yaratıyor zaten birçok örneğini görüyoruz forumda.

LoL oynayacak birisi gitsin işlemciye abansın 😂 3000 4000 seri kart alıp LoL oynamak bilmiyorum akıl karı değil ve evet performans isinma tabii yasaniyor ama 3060 Ti daha iyi bir kart oldugu gozlemlenmiş bilmiyorum kullanmadim benchmark testlerinden dolayi diyorum.

LoL oynayacak birisi gitsin işlemciye abansın 😂 3000 4000 seri kart alıp LoL oynamak bilmiyorum akıl karı değil ve evet performans isinma tabii yasaniyor ama 3060 Ti daha iyi bir kart oldugu gozlemlenmiş bilmiyorum kullanmadim benchmark testlerinden dolayi diyorum.
Anlıyorum dostum ama eski kartlar. Nvidia VRAM düşük tutma saçmalığını aşamadı bir türlü. Bana göre 4080-4090 harici kesinlikle AMD bakılmalı F/P olarak. Gerçi 7900 XTX varken 4090 fiyat farkında yine 7900 XTX daha mantıklı geliyor bana. Tercih meselesi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı