RTX 3060 Ventus 2X alınır mı?

Anlıyorum dostum ama eski kartlar. NVIDIA VRAM düşük tutma saçmalığını aşamadı bir türlü. Bana göre 4080-4090 harici kesinlikle AMD bakılmalı F/P olarak. Gerçi 7900 XTX varken 4090 fiyat farkında yine 7900 XTX daha mantıklı geliyor bana. Tercih meselesi.

AMD'ye WattMan'dan dolayı yaklaşmaya korkuyorum okulun en güzel kızı gibi bir laf etsem hata çıkarıp derde sokcak param boşa gidecek diye tripliyim ama RX 6700 alacağım param olunca umarım sorun yaşatmaz garantili alayımda hiç değilse bir ihtimal çözerler.

AMD'ye WattMan'dan dolayı yaklaşmaya korkuyorum okulun en güzel kızı gibi bir laf etsem hata çıkarıp derde sokcak param boşa gidecek diye tripliyim ama RX 6700 alacağım param olunca umarım sorun yaşatmaz garantili alayımda hiç değilse bir ihtimal çözerler.
Dostum ben dahil bir çok AMD kullanıcısı WattMan'ın bildirimden öteye bir hata olmadığını detaylı açıkladık daha ne yapalım bilemedim. Para senin hayat senin :D

Dostum ben dahil birçok AMD kullanıcısı WattMan'ın bildirimden öteye bir hata olmadığını detaylı açıkladık daha ne yapalım bilemedim. Para senin hayat senin :D

Yok vallahi o fiyata en baba işlemci AMD RTX 3070'e para baymaya gerek yok zaten param yok staj parasiyla borc harc alacağım.

Yok vallahi o fiyata en baba işlemci AMD RTX 3070'e para baymaya gerek yok zaten param yok staj parasiyla borc harc alacağım.

Garantili teknik servisi olan bir site var mı onu bilmiyorum ama hiç riske gerek yok.

3060 seviyesindeki bir kartla 8 GB VRAM geçmek için 2k çözünürlükte ultra oynaman lazım. Kart zaten 1080p kartı. Düşük seviye bir kartta o kadar VRAM'e gerek yok. Kartın ve VRAM'in hızlı olması daha önemli.

Benim anlamadığım @Valerys hocam anladığım kadarıyla AMD bağımlısı birisinin tüm herkesin NVIDIA ekran kartı yorumlarına beğenmedim atmışsınız. Ve ek olarak da Warzone gibi bir oyunda 2K çözünürlükte Full ayarlarda bile 1 GB VRAM boşlukta kalıyor. Anladığım kadarıyla test etmeden direkt AMD savunmaya başlamışsınız ki AMD sürücüsü ve WattMan olmasına cabası. İnsanlar artık o kadar para vererek stabil işleyen bir şey istiyor para verip sorunuyla uğraşmak istemiyor.

Benim anlamadığım @Valerys hocam anladığım kadarıyla AMD bağımlısı birisinin tüm herkesin NVIDIA ekran kartı yorumlarına beğenmedim atmışsınız. Ve ek olarak da Warzone gibi bir oyunda 2K çözünürlükte Full ayarlarda bile 1 GB VRAM boşlukta kalıyor. Anladığım kadarıyla test etmeden direkt AMD savunmaya başlamışsınız ki AMD sürücüsü ve WattMan olmasına cabası. İnsanlar artık o kadar para vererek stabil işleyen bir şey istiyor para verip sorunuyla uğraşmak istemiyor.
1GB VRAM boşlukta kalıyor demek sınırda ve sıcak çalışıyor demek aynı zamanda değerli dostum. AMD kullanıcısı olduğum için WattMan'ın bildirimden öte gitmeyen bir sorun olduğunu açıklıyorum ki artık WattMan bildirimi almıyorum son güncellemelerden sonra, - gördükçe yorum yapma gereği duyuyorum zira bu olay Nvidia kullanıcıları tarafından başka türlü lans ediliyor. Test etmeden diyorsun da az önce Warzone 2 oynuyordum 10-11 Civarı VRAM kullanıyor nasıl test etmedim? :) İstiyorsan oyuna girip SS atayım. AMD yazılımsal olarak geride bunu kabul ediyorum zaten ama kalkıpta 5x serisi ve öncesiyle aynı AMD yorumlarını yapmakta cahillik. 6x serisi gayet stabil ve performanslı, 7x serisinin daha iyi olduğunuda gördük. Nvidia'nın düşük seri kartları tamamen para tuzağı, xx80-90 kartları canavar gibi kabulüm fakat fiyat olarak balon.

Yıllardır Nvidia tarafından sömürüldükten sonra AMD bağımlısı oldum doğru tespit hocam. Bende AMD sıkıntılı sorunlu alınmaz diyen kafadaydım bir aralar ne mutlu ki bu tabuları yıktım.

3060 seviyesindeki bir kartla 8 GB VRAM geçmek için 2k çözünürlükte ultra oynaman lazım. Kart zaten 1080p kartı. Düşük seviye bir kartta o kadar VRAM'e gerek yok. Kartın ve VRAM'in hızlı olması daha önemli.
3090 üzerinden konuşsak hadi tamam diyeceğim kıyaslayalım da, alt seviyedeki Nvidia kartlarının fiyatları tamamen marka üzerinden, performans değil.

Son düzenleme:
Ben fiyata performansa bir şey demedim ki VRAM hakkında konuştum. Nvidia sizi çok üzmüş.
Dostum performans deyince VRAM de giriyor içine zaten niye ayrı tutuyorsun?
Bu fiyat bandında AMD tarafında 1080-2K ne olursa daha rahat performanslı kart varken yeni çıkan oyunları rahatlıkla ısı problemi olmaksızın çalıştıracakken, Nvidia neden alsın adam. Markaya tapıyorsa orası ayrı, tercih meselesi.

Sonuç olarak bana göre F/P ürünleri değil > 7900 XTX gibi canavar bir kart 30k iken , 4090 40-55k.

Dostum performans deyince VRAM de giriyor içine zaten niye ayrı tutuyorsun?
Bu fiyat bandında AMD tarafında 1080-2K ne olursa daha rahat performanslı kart varken yeni çıkan oyunları rahatlıkla ısı problemi olmaksızın çalıştıracakken, Nvidia neden alsın adam. Markaya tapıyorsa orası ayrı, tercih meselesi.

Sonuç olarak bana göre F/P ürünleri değil > 7900 XTX gibi canavar bir kart 30k iken , 4090 40-55k.
Markaya tapmak demeyelim. Ben Nvidia bazındaki kartları bir biri arasında tarttım, AMD kartlarından anlamam hiç kullanmadım, Nvidia'da çok gereksiz pahalı, zaten o sebepten 4000'ler çıkınca "ucuzken" 3090 aldım. Ben bir de render filan la uğraşıyorum o yüzden AMD'ye girmedim, anlamıyorum da. İşlemcim AMD o başka.

3060 Ti veya 3070 almıyosan 3060 alma.

Peki ya 3060 Ti olarak önerebileceğiniz bir kart var mı?

3060 alınmaz, 3000'lü kartlar sıfır alınmaz.

2. ellerde hep mining söz konusu olduğu için pek güvenemiyorum.

Biraz daha ekleme yapılarak RX 6800 çok daha güzel performanslı olur sisteminize.
Veya 6700 XT.

3060Ti/3070 yerine 3060 daha mantıklı. 12 GB VRAM var enazından...

Bu karttan sonra AMD bir ekran kartı almaktan korkuyorum sürekli çökme ve optimize sorunları yaşadım.

Hocam eğer düşünürsen;
ASUS Dual 3060 Ti oldukça serin çalışan bir kart ve 3000 modellerinden 3060 Ti altı model kullanmamanı öneririm artık.

Fiyat olarak 7k - 9k vermeyi düşünüyorum o yüzden 2. el ve 3060 olarak bakmıştım.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı