RTX 3060 vs RTX 3070 vs RTX 4050 laptop

Bütçe
31000

prismsensor

Decapat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Lenovo Ideapad 5
Ryzen 7 5700u with AMD Radeon Graphics
8 GB Ram
Merhaba arkadaşlar, laptop alacağım bütçem 30k kadar 3 model buldum. Sadece oyun için alacağım tavsiyeniz olur mu veya hangisini seçeyim dersiniz?

HP Victus RTX 3060:

Acer Nitro 5 RTX 3070:

HP Victus RTX 4050:

Not: Bu yorumu yapana kadar MediaMarkt 30kdan 31k çıkardı PC'yi şaka gibi.

W değerleri öğrendiğim kadarıyla HP RTX 3060 da 105W, RTX 4050'de 75W.

Çıkabilirseniz şu model çok iyi olur.

Şu modele de bakabilirsiniz. Victus'larda direkt olarak MUX yok diye hatırlıyorum ben, belki bazı spesifik modellerinde vardır. Eğer MUX yoksa ben onları tercih etmem.

Merhaba arkadaşlar, laptop alacağım bütçem 30k kadar 3 model buldum. Sadece oyun için alacağım tavsiyeniz olur mu veya hangisini seçeyim dersiniz?

HP Victus RTX 3060:

Acer Nitro 5 RTX 3070:

HP Victus RTX 4050:

Not: Bu yorumu yapana kadar MediaMarkt 30kdan 31k çıkardı PC'yi şaka gibi.

W değerleri öğrendiğim kadarıyla HP RTX 3060 da 105W, RTX 4050'de 75W.
Hocam 3060 ve 3070 arasında kalmaya gerek yok. Para varsa 3070, bu konu hele de oyun odaklı olunca tek geçer. Laptopun bildiğim kadarıyla kronik bir problemi yok ama ısınacağına ve fanları uçak motoru gibi açacağına neredeyse eminim. 4050 ise sadece güncel bir donanım isteniyorsa alınabilir. Örn: Ben ille de DLSS 3 kullanacağım o yüzden 4050 derseniz bilmem. Ha ilerde DLSS 3 Rtx 3000 serisi kartlara gelirse onun da bir manası kalmaz.

Çıkabilirseniz şu model çok iyi olur.

Şu modele de bakabilirsiniz. Victus'larda direkt olarak MUX yok diye hatırlıyorum ben, belki bazı spesifik modellerinde vardır. Eğer MUX yoksa ben onları tercih etmem.

O paraya Monster almak parayı çöpe atmaktır

Kalitesiz malzeme, İlgisiz teknik servis, Sürekli farklı kronik sorunlar. Monster kullandım da konuşuyorum

Kalitesiz malzeme dediğin Clevo kasalar için geçerli.
İlgisiz teknik servis diyemezsin, HP'ye göre ilgisiz olabilir ama ASUS'a veya distrübütörle çalışan çoğu firmaya göre daha ilgili.
Benim de Monster kullanan 20'ye yakın arkadaşım var. Hepsi hiçbir problem yaşamadı.
Kronik sorun dediklerin, bu modelde yok. Clevo kasalarda onlar.
Sen hangi modeli kullandın?

Kalitesiz malzeme dediğin Clevo kasalar için geçerli.
İlgisiz teknik servis diyemezsin, HP'ye göre ilgisiz olabilir ama ASUS'a veya distrübütörle çalışan çoğu firmaya göre daha ilgili.
Benim de Monster kullanan 20'ye yakın arkadaşım var. Hepsi hiçbir problem yaşamadı.
Kronik sorun dediklerin, bu modelde yok. Clevo kasalarda onlar.
Sen hangi modeli kullandın?

Abra A5 v17.2.1 kullandım. Evet Clevo kasa ama Tongfang kullanan arkadaşım da sorunlar yaşıyor. Servise yeni giden Bilgisayar'ın FPS'i LoL'de 2 haneliye düşüyor :D.
Kullanırken 2 ay boyunca sürekli mavi ekran sorunlarından servise gitti. Hepsinde sorun yok diyerek sadece format attılar. Driver güncelle diye oyaladılar. 2 ay sonunda mahkemeyle tehdit edip iade ettim. Daha da alırsam kafamı

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı