RTX 3060 vs RX 6700

Shokikan

Hectopat
Daha fazla  
Selam, sistem alacağım için kararsızlık ile boğuşuyorum en çok da ekran kartında. AMD tarafının daha performanslı olduğunu biliyorum lakin hatalarının çok fazla olması ve hala devam etmesi can sıkıcı bir durum. 1000₺ fazla verip kaliteli sorunsuz kart almak daha mantıklı gelmekte.
Hazır sistem alacağım ve almayı düşündüğüm sistemlerde bu kartlar var. Siz olsanız hangisini tercih ederdiniz? NVIDIA tarafında DLSS teknolojisi de daha güzel çalışıyor gibi duruyor. Cevaplar için teşekkürler şimdiden.

Oyunun performansından daha çok kalitesine takılıyorsan kesinlikle RX 6700 DLSS teknolojisi güzel çalışıyor dediğiniz gibi ama performans olarak asla AMD performansını geçemez.

Herhangi bir değişiklik olmadıysa RTX3060 karşısında RX6600XT vardı. Kas gücü RX kartta daha fazlaydı. 6700 bu kıyaslamada daha önde olabilir. AMD daha önde olsa da DLSS bana göre tercih sebebi. Bu açığı AMD getirdiği teknoloji ile kapattı ancak hala tartışma konusu olmaya devam ediyor.

RX 6000 serisi ile birlikte geçilen mimari eşliğinde sürücü sorunları ciddi oranda azaldı. Saf oyun performansı konusunda RX 6700 ezip geçiyor iken DLSS rakibi olan FSR da açıldığında fark daha da açılacaktır.

Cevaplar için teşekkürler sadece oyun oynayacağım render işim vs yok.

Hocam ben şahsen oyun için RX 6700 alırdım hem daha performanslı hem de daha ucuz ayrıca çok büyük problemleri yok, ancak render vs işleri yapıyorsanız kesinlikle NVIDIA.

Daha önce AMD ekran kartına sahip dizüstü bilgisayar kullandim tek sorun ısınma vardı ama oda her laptop da olan bir sorun. Ama forumlarda ve YouTube videolarinin altlarinda herkes WattMan sorunlarından şikayetçi durumda olduğu icin tedirgin ediyor özellikle. Bu sorunların ne kadar çözüldüğü kafamı kurcalıyor.

Daha önce AMD ekran kartına sahip dizüstü bilgisayar kullandim tek sorun ısınma vardı ama oda her laptop da olan bir sorun. Ama forumlarda ve YouTube videolarinin altlarinda herkes WattMan sorunlarından şikayetçi durumda olduğu icin tedirgin ediyor özellikle. Bu sorunların ne kadar çözüldüğü kafamı kurcalıyor.

Hocam diğer serilere göre 6000 serisi WattMan konusunu bayağı çözdü tek önermeyeceğim şey Sapphire marka kart almanız onda çok fazla WattMan ve ısınma şikayeti duyuyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı