RTX 3060'a uygun işlemci önerisi

Bütçe
4000

DreamHunterr

Kilopat
RAM
16
Merhaba, şu anda RTX 3060 ekran kartına sahibim. i7-8700 işlemcim var oyun oynarken sanırım üstüne fazla yük bindi ve 93 dereceyi gördü sıcaklık. Ben de bunun için bir işlemci almak istiyorum. Fiyat performans bir ürün arıyorum Max 4K bütçe ayırabilirim işlemciye. Bilgisayarı genelde oyun için kullanıyorum bu yüzden oyuna uygun bir şey olursa sevinirim kasım ayında Kara Cuma indiriminde almayı düşünüyorum.
(Anakartı değiştireceğim fakat önce uygun bir işlemci bulup ondan sonra anakart seçiceğim)
(Stok fan kullanıyorum değiştirilecek ve termal macun yenilenecek)

Son düzenleyen: Moderatör:
Biraz araştırma yaptım Intel i5-10600K öneriyorlar sahibinden üzerinde bir kişi 3.000TL'ye satıyor sizce güvenilir mi?

i7 8700 de 6/12 bir işlemci yeni alacakların da. Yük ikisinde de aynı binecektir. Kule tipi fan veya iyi bir kasa almadığın sürece hepsi ısınır.

Kule tipi soğutucuya geçeceğim zaten işlemci ve anakartı erkenden ayarlamayı düşünüyorum kasanın soğutmasıda iyi önde 2 arkada 1 üstde 1 fan var hava akışı güzel.

Performans konusunda şikayetçi değilseniz boşa masraf yapmaya gerek yok. 8700'den 10600K'ya geçmek pek mantıklı olmaz.

İyi bir kule tipi soğutucu ve termal macunla sorun ortadan kalkar. Aksi halde yeni bir işlemci de alsanız sıcaklık yüzünden yine şikayetçi olacaksınız.

Performans konusunda şikayetci değilseniz boşa masraf yapmaya gerek yok. 8700'den 10600K'ya geçmek pek mantıklı olmaz.

İyi bir kule tipi soğutucu ve termal macunla sorun ortadan kalkar. Aksi halde yeni bir işlemci de alsanız sıcaklık yüzünden yine şikayetçi olacaksınız.

Kule tipi soğutucuya geçeceğim fakat önceki konularda işlemcinin bazı oyunlarda darboğaz yapabileceğini okudum asıl amacım sıcaklıktan kurtulurken darboğaz problemini de yaşamadan çözmek.

@DreamHunterr Genel anlamda rahatsız edici bir darboğaz yaşamazsınız. Dün bir konu açmışsınız, oynayacağınız oyunlar hikaye tarzı oyunlar genel olarak.

Grafikleri yükseğe çekerseniz yükü biraz ekran kartına yüklemiş olursunuz, bu şekilde darboğaz hiç yaşamazsınız zaten.

Bu ikili yeterli olur.

@DreamHunterr genel anlamda rahatsız edici bir darboğaz yaşamazsınız. Dün bir konu açmışsınız, oynayacağınız oyunlar hikaye tarzı oyunlar genel olarak.

Grafikleri yükseğe çekerseniz yükü biraz ekran kartına yüklemiş olursunuz, bu şekilde darboğaz hiç yaşamazsınız zaten.

Evet dediğim gibi tek oynadığım işlemci gerektiren oyun CS:GO onunla eski ekran kartında bir problem yaşamıyordum. Peki kule tipi soğutucuya geçip termal macunu yeniledik den sonra işlemciyi değiştirmeme gerek var mı sence? Sadece hikaye oyunları değil VR oyunları da giriyorum bazen.

Kule tipi soğutucuya geçeceğim fakat önceki konularda işlemcinin bazı oyunlarda darboğaz yapabileceğini okudum asıl amacım sıcaklıktan kurtulurken darboğaz problemini de yaşamadan çözmek.

Hepi topu fazladan %10 tekli çekirdek gücü için komple soket mi değiştireceksin? 8700'e soğutucu taksan zaten kendisini kurtaracak. Kullandığın ekran kartı 3060 Ti olur anlarım da düz 3060'ı beslemek o kadar zor olmasa gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı