RTX 3060'dan RX 9060 XT'ye geçiş sonrası oyundan çıkarken ekran siyah oluyor

melihbarkin0

Hectopat
Daha fazla  
Dostlar, RTX 3060'dan RX 9060 XT'ye geçiş yaptım. LoL gibi tam ekran oyundan çıkış yaparken siyah ekran oluyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Ardından mecburen kasadan güç tuşundan reset atıyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim? PC de zarar görüyor artık. Bir de ekran kartının sürekli olarak fanı dönmüyor, bu normal bir şey mi? Mesela LoL'deyken dönüyor fanı, ardından o siyah ekran geldiği gibi duruyor falan. Ne yapmam lazım? Yardımcı olur musunuz? Kaç gündür bakınıyorum ama asla çözemedim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ekran kartı driverlarını DDU ile güvenli modda kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Driver çökmesi gibi bir durum mu yaşıyor musunuz? Olay Görüntüleyicisi'ne bir hata düşüyor mu? RAM'leri test ettiniz mi? Biraz detay vermeniz gerek.

Fanın dönmemesi normal, belli bir derece altında fanlar çalışmaz.

Dostlar, RTX 3060'dan RX 9060 XT'ye geçiş yaptım. LoL gibi tam ekran oyundan çıkış yaparken siyah ekran oluyor ve hiçbir şey yapamıyorum. Ardından mecburen kasadan güç tuşundan reset atıyorum. Bu sorunu nasıl çözeceğim? PC de zarar görüyor artık. Bir de ekran kartının sürekli olarak fanı dönmüyor, bu normal bir şey mi? Mesela LoL'deyken dönüyor fanı, ardından o siyah ekran geldiği gibi duruyor falan. Ne yapmam lazım? Yardımcı olur musunuz? Kaç gündür bakınıyorum ama asla çözemedim.
Modern ekran kartları belli bir sıcaklık değerine kadar enerji tasarufu için fan döndürmez. DDu ile eski sürücüyü kaldırmayı ve en son ki sürücüyü kurmayı denediniz mi?

Driverları DDU ile güvenli modda kaldırıp tekrar kurmayı denediniz mi? Driver çökmesi gibi bir durum mu yaşıyor musunuz? Olay Görüntüleyicisi'ne bir hata düşüyor mu? RAM'leri test ettiniz mi? Biraz detay vermeniz gerek.

Fanın dönmemesi normal, belli bir derece altında fanlar çalışmaz.

evet ddu ile eski nvidia sürücülerini kaldırmıştım
1764524835532.png

Modern ekran kartları belli bir sıcaklık değerine kadar enerji tasarufu için fan döndürmez. DDu ile eski sürücüyü kaldırmayı ve en son ki sürücüyü kurmayı denediniz mi?
evet ddu ile kaldırdım ve en son ki amd sürücüsünü kurdum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı