RTX 3060'lı sistem için PSU, CPU ve Anakart önerisi

Asmodier

Kilopat
Selamlar, eski sistemim aşağıdaki gibidir.

Donanımsal olarak anakart ve CPU tamir edilemez hale gelecek şekilde kendi kendine bozuldu. Ben probleme PSU'nun sebep olduğuna inanıyorum.

O yüzden bana sistemle uyumlu ve kaliteli, CPU, PSU ve anakart önerisinde bulunursanız sevinirim.

6000-10.000TL arası.

RAM:
Corsair 2x8GB Vengeance LPX 3200MHz CL16 DDR4 RAM.

SSD veya HDD modeli:
Samsung 500GB 980 EVO NVMe okuma 3100 MB-yazma 2600.

Ekran kartı:
Gainward GeForce RTX 3060 ghost 12 GB GDDR6 192 bit.

Anakart:
ASUS Prime B450M K II 4400MHz(OC) M.2 AM4 mATX ana.

İşlemci:
AMD Ryzen 5 5500 4.20 GHz 6 çekirdek 19MB AM4 7nm.

PSU:
Performax 650W Gaming 80+ Bronze RGB güç kaynağı.

Kasa:
BitFenix Nova Mesh beyaz tempered glass RGB 3.0 ATX mid Tower.

Son düzenleme:
Selamlar, eski sistemim aşağıdaki gibidir.

Donanımsal olarak anakart ve CPU tamir edilemez hale gelecek şekilde kendi kendine bozuldu. Ben probleme PSU'nun sebep olduğuna inanıyorum.

O yüzden bana sistemle uyumlu ve kaliteli, CPU, PSU ve anakart önerisinde bulunursanız sevinirim.

RAM:
Corsair 2x8GB Vengeance LPX 3200MHz CL16 DDR4 RAM.

SSD veya HDD modeli:
Samsung 500GB 980 EVO NVMe okuma 3100 MB-yazma 2600.

Ekran kartı:
Gainward GeForce RTX 3060 ghost 12 GB GDDR6 192 bit.

Anakart:
ASUS Prime B450M K II 4400MHz(OC) M.2 AM4 mATX ana.

İşlemci:
AMD Ryzen 5 5500 4.20 GHz 6 çekirdek 19MB AM4 7nm.

PSU:
Performax 650W Gaming 80+ Bronze RGB güç kaynağı.

Kasa:
BitFenix Nova Mesh beyaz tempered glass RGB 3.0 ATX mid Tower.
Bütçe?

6000-10000TL arası. Aslında yazmıştım ama moderatör konuyu taşımış, o sebepten silinmiş.

Eskisinden de daha iyi oldu. Güç kaynağı daha iyisi biraz daha eklerseniz bulabilirsiniz ama anakart ile işlemci rakipsiz sayılır. Anakart'ı bizzat bende satın aldım.
Bu hali ile 8000TL civarı tutmuş oldu. Geri kalan para ile kule tipi soğutucu yoksa onu alabilirsiniz.

Eskisinden de daha iyi oldu. Güç kaynağı daha iyisi biraz daha eklerseniz bulabilirsiniz ama anakart ile işlemci rakipsiz sayılır. Anakart'ı bizzat bende satın aldım.
Bu hali ile 8000TL civarı tutmuş oldu. Geri kalan para ile kule tipi soğutucu yoksa onu alabilirsiniz.
Teşekkür ederim. Önerdiğin PSU'nun kalitesi nasıldır, yine bana masraf çıkarmasın diye bilmediğimden o parça özellikle beni geriyor. Daha iyisi varsa ona da bakabilirim önerdiğin herhangi bir model, marka.

Teşekkür ederim. Önerdiğin PSU'nun kalitesi nasıldır, yine bana masraf çıkarmasın diye bilmediğimden o parça özellikle beni geriyor. Daha iyisi varsa ona da bakabilirim önerdiğin herhangi bir model, marka.
NZXT sizin kullandığınız Peformax'a hiç benzemez, patlamaz. Bir sıkıntı olsa bile en fazla kendsine zarar verir herhalde. Çoğunlukla sertifikaları olduğu için tehlikeli durumlarda gücü kesiyorlar hemen. Bizzat kendim bazı saçma kısa devre sebebiyeti hareketler yapmıştım ve soketi yakmak yerine PC kapandı. (Benzer sertifikalı High Power marka PSU'da.)

PSU konusunda çok uzman değilim. Sadece önerenleri var ve kaliteli marka olduğunu biliyorum, ayrıca yarı modüler. (Ekstra kablo takabiliyorsunuz.)

Technopat Haberler

Geri
Yukarı