GTX1070 için Anakart, CPU, Soğutucu ve PSU Önerisi

Tolenius

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar,

Parça parça bilgisayar toplamaya çalışıyorum bir süredir. İndirimleri takip edip uygun bulabildiğim ve her türlü sisteme uyabilecek parçaları almaya çalıştım. Şu anda elimde bulunanlar:

Asus GTX1070 O8G Ekran Kartı
Corsair Vengeance LPX 16GB (2x8GB) 3000MHz DDR4 Ram
Samsung 850 Evo 250 GB SSD
NZXT S340 Elite Kasa
Seagate Barracuda 2 TB 7200 RPM HDD
Viewsonic XG2703-GS WQHD Monitör

Biliyorum, Ryzen geliyor fakat gelmesi sanırım yaklaşık martı bulacak, ve ben daha fazla beklemeyi istemiyorum dolarda yükselip duruyor zaten. Bir de elimde diğer parçalar boşta bekliyorlar ve eskiyorlar ben daha kullanamadan yenilerinin çıkışını görmek üzücü olur. :)

i7 7700K işlemci almayı düşünüyorum ve Z270 bir anakart tavsiyesi ve bunlarla uyumlu güzel bir soğutucu tavsiyenizi istiyorum. Soğutma olarak aklımda NZXT X62 sıvı soğutma var. Görselliğe de biraz önem veriyorum. Ay sonu teslim alırsam normalden biraz daha uygun fiyata gelebiliyor bu. Hemde kendime zaman koymuş olurum, ay sonunda bitmiş olacak şeklinde.

Anakart için marka olarak Asus'a daha yakınım, ve daha çok içime siniyor, ekran kartıyla da aynı olması belki iyi olabilir (en azından RGB'leri senkronize edilebilir). Çok tavsiye edilirse veya fiyat/performans açısından güzel bir tane denk getirirsek başka markaları düşünebilirim. RGB şerit takma ve bunu anakart üzerinden kontrol etmeme imkan tanımasını istiyorum. Ben biraz araştırdım ama nelere dikkat etmeliyim tam olarak bilemedim. :vıy:

Bütçem baya esnek, ama gereksiz masraf da yapmak istemiyorum. Yine de sağlam ve uzun ömürlü seçimler yapmayı tercih ederim. Öncelikle anakartı netleştirebilirsem iyi olur, psu ve soğutma daha kolay geliyor. Görüşlerinizi ve tavsiyelerinizi bekliyorum. Teşekkürler. :)

yatay.jpg

Son düzenleme:
Sana sadece anakart lazım düşündüğün diğer parçalar gayet iyi. Anakart için ne kadar bütçe ayırabilirsin?

Açıkcası ne kadar bütçe ayırmam gerektiğinden emin değildim, asus maximus serilerinin fiyatının yanında Strix Z270E daha hesaplı gözüküyor ( ASUS ROG STRIX Z270E GAMING DDR4 2133MHz HDMI M.2 1151p ). Bu olabilir gibi geldi

Bir üste çıkarsam (Maximus Hero) nasıl bir artısı olabilir? Daha üstlere çıkmak gereksiz ve masraflı gibi. Ben seçeneğin çok fazla olduğunu düşünmüştüm o kadar da fazla değilmiş. İleriye dönük bir yatırım olur mu? Almışken şunun olduğundan emin ol burası böyle olmalı gibi denebilecek bir şeyler var mı?

Neredeyse aynı sistemi toplamaya çalışıyoruz diyebilirim.

Ben anakart olarak bunu düşünüyorum:

Msi z270 gaming pro car. Üstelik 350tl'lik kulaklık hediye etmesi de artısı.

Yalnız ben daha ekran kartı almadım ve senin gibi düşünüyorum. Eğer asus gtx1070 alırsam anakartı da asus almak isterim.

Açıkcası ne kadar bütçe ayırmam gerektiğinden emin değildim, asus maximus serilerinin fiyatının yanında Strix Z270E daha hesaplı gözüküyor ( ASUS ROG STRIX Z270E GAMING DDR4 2133MHz HDMI M.2 1151p ). Bu olabilir gibi geldi

Bir üste çıkarsam (Maximus Hero) nasıl bir artısı olabilir? Daha üstlere çıkmak gereksiz ve masraflı gibi. Ben seçeneğin çok fazla olduğunu düşünmüştüm o kadar da fazla değilmiş. İleriye dönük bir yatırım olur mu? Almışken şunun olduğundan emin ol burası böyle olmalı gibi denebilecek bir şeyler var mı?

RGB ışıklandırma istiyorsan şu ana kadar en iyi anakart Gigabyte Aorus Z270 Gaming 7 görünüyor. Bütçeni arttırabilirsen al derim.

Gigabyte Anakart

İntel M.2 256GB SSD hediyeli Msi Z270 Gaming M7'de düşünebilirsin.

MSI Z270 Gaming M7, Z270, DDR4, Socket 1151, Kaby Lake Anakart (Intel 600P 256 gb M2 SSD Bundle), Fiyat: 1.216 TL

Son düzenleme:
Neredeyse aynı sistemi toplamaya çalışıyoruz diyebilirim.

Ben anakart olarak bunu düşünüyorum:

Msi z270 gaming pro car. Üstelik 350tl'lik kulaklık hediye etmesi de artısı.

Yalnız ben daha ekran kartı almadım ve senin gibi düşünüyorum. Eğer asus gtx1070 alırsam anakartı da asus almak isterim.

Tavsiyeniz için teşekkür ederim, evet kulaklık hediye etmesi güzel bir artıymış, gözlük kullanan biri olarak bazı kulaklıklar uzun süreli kullanımda kulağımı acıtıyor, çeşitli kulaklıklara sahip olmak güzel olabilir. Keşke Asus'ta böyle kampanyalar yapsa :)

Merak ettim bütçeniz bu kadar esnekse neden 1070'den daha iyi bir ekran kartı seçimi yapmadınız. Şimdiden hayırlı olsun.

1070'in yeterli olacağını düşündüm, ben de kararsızdım biraz aslında ama monitör, klavye, hoparlör vs masrafları da derken bir hayli artıyordu. 1070'in beni yeterince tatmin edeceğine inandım ve onu aldım. Tabi itiraf etmeliyim vatanın indiriminden faydalanacaktım, son 1 saat kala biraz hızlı bir şekilde karar verip aldım. Biraz daha uzun uzun düşünseydim belki 1080'e dönebilirdi fikrim ama şöyle bir düşününce iyi yapmışım diyorum. :neşeli:

RGB ışıklandırma istiyorsan şu ana kadar en iyi anakart Gigabyte Aorus Z270 Gaming 7 görünüyor. Bütçeni arttırabilirsen al derim.

Gigabyte Anakart

İntel M.2 256GB SSD hediyeli Msi Z270 Gaming M7'de düşünebilirsin.

MSI Z270 Gaming M7, Z270, DDR4, Socket 1151, Kaby Lake Anakart (Intel 600P 256 gb M2 SSD Bundle), Fiyat: 1.216 TL

Gigabyte pek düşünmüyorum, o kadar RGB ışıklandırma olmasa da olabilir. Ben Asus Z270E yi baya beğendim aslında, keşke Asus'ta da kampanyalar olsa. Ssd için MSI düşünülebilir de o farki vermeye değer mi acaba? Bir de Samsung 960 kadar hızlı değil herhalde. :D

Uyarı! Bu konu 9 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı