RTX 3060'lı sistem neden birkaç saniye donup tekrardan başlıyor?

Ahmet Agah

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba ben PC'yi alalı toplasanız Max 5 ay olmuştur ama 2 haftadır karşılaştığım bir sorun var. 2 hafta öncesine kadar bilgisayarım bütün oyunları sorunsuz çalıştırıyordu ama bir gün sabah kalktığımda Fortnite oynayayım dedım ve maça girdikten 2 dakika sonra ekran dondu bekledim bekledim düzelmedi güç tuşundan kapattıım açtım tekrardan girdim gene aynısı oldu. Diğer oyunlarda denedim LoL vesaire bir sıkıntı olmadı RDR2 de denedim gene aynı sorun oluştu cok takmadım birkaç gun geçti düzelir herhalde dedim gene aynı sorun oldu format atim dedim düzelir dedim gene düzelmedi. Artık donuyor birkaç saniye ve PC kendine tekrardan başlatıyordu kimi zaman oyunu oynayabiliyordum cıktıktan 5-10 dakıka sonra donuyordu ekran kartı sürücüsünü gücelledim yine aynısı oldu bir şey değişmedi ne yapsam olmadı. Sistemimde köü değil 3060 ve Ryzen 5 5500 var 16 GB RAM var yani gayet iyi bir sistem 100 saat RDR2'im bile var bu sistemle. Donduğu zamanlar CTRL+Windows+Shift+b de yapıyordum ama işe yaramıyordu kasanın herhangi bir hasar alma durumuda olmadı. Rica etsem cevap verir misiniz neden kaynaklanıyor olabilir bu sorun?

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-30 172136.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-30 172136.png
    142,9 KB · Görüntüleme: 25

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2023-12-30 174336.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-30 174336.png
    145,4 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2023-12-30 175801.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-30 175801.png
    142,8 KB · Görüntüleme: 20
  • Ekran görüntüsü 2023-12-30 181305.png
    Ekran görüntüsü 2023-12-30 181305.png
    135,8 KB · Görüntüleme: 22
Son düzenleme:
V RAM bu şekilde Memory'i de %100 yaptım.

Memory de bu şekilde. Son olarak Power kaldı.

Power da bu şekilde herhangi bir sorun yok gibi gözüküyor.
Sorun çıkmadıysa ilginç bayağı.
Çalıştır>mdsched yazın ondan sonra yeniden başlatmak isteyecek yeniden başlatıktan sonra RAM'lerinizi test edecek açıldıktan sonra 3 4 dk bekleyin görev çubuğunda ünlem gelirse raminizde sorun vardır eğer ünlem yoksa RAM'lerde sorun yoktur.
Bunu da dene.

Sana dediğim CMD'deki testi yaptın mı?

Bunu da dene.

Ben galiba az çok çözdüm sorunu bu şey 2 problem 2 haftadır var o sıralar odamı hiç havalandırmıyordum PC basındayken ama bugün havalandırdım ve sıcaklık değerleri ondan dusuk gelıs olabılır cunku hıssedilebilir ısı bir farkı var kasada bundan kaynaklı olabileceğini dusunuyorum ve odam gercekten tozlu bence kasanın içini temizlersem ve odayı yeterince havalanrdırırsam sorun çözülebilir. Sizce?

Bunu da dene.

CMD ne

Ben galiba az çok çözdüm sorunu bu şey 2 problem 2 haftadır var o sıralar odamı hiç havalandırmıyordum PC basındayken ama bugün havalandırdım ve sıcaklık değerleri ondan dusuk gelıs olabılır cunku hıssedilebilir ısı bir farkı var kasada bundan kaynaklı olabileceğini dusunuyorum ve odam gercekten tozlu bence kasanın içini temizlersem ve odayı yeterince havalanrdırırsam sorun çözülebilir. Sizce?

CMD ne
Yönetici olarak başlat. SFC /scannow yaz entere bas. Test başlamazsa bir kere daha entere bas başlar öyle. Test bitince ss at.

Dosya Ekleri

• cmd.png
    cmd.png
    296,7 KB · Görüntüleme: 24

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı