RTX 3060'tan RX 6700XT'ye geçilir mi?

tek istediğim 2-3 sene sonrada rahat bir şekilde oyun oynamak 1080p için onun için sordum fps değerlerinde ki fark durumundan geçilirmi diye

DLSS 3.0'ın asıl önemi burada ortaya çıkacak. 8 GB VRAM'in 3070 ile 4060 Ti'a etkisi çok farklı olur.

DLSS 2 kaynak tüketimini yalnızca görüntüyü yapılandırdığı çözünürlüğün seviyesine düşürürken (FSR da aynısını yapıyor), DLSS 3 ise hem bunu yapıp hem de üzerine kendi gücüyle kareler üretiyor.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Hocam bari siz yapmayın. DLSS 3.0 ne kadar iyi olursa olsun, bir GPU'yu base spec.lerinden kısıp da sonra "ama DLSS 3.0 var" "ama RT performansı var(siz diyorsunuz demiyorum)" diyerek iyi ürün haline getirilme pazarlamasına ortak olmayın. 1440p'de DLSS 3.0+FG kombosuyla zibilyon oyun açabilecek 4060Ti, 8 GB VRAM yüzünden duvara tosladığında kim ipler DLSS 3.0'ın kendi gücüyle kareler üretmesini?

3060Ti-3070-3070Ti vakası tekrar tekrar önümüze geliyor, ben bunu görüyorum sadece.

Hocam bari siz yapmayın. DLSS 3.0 ne kadar iyi olursa olsun, bir GPU'yu base spec.lerinden kısıp da sonra "ama DLSS 3.0 var" "ama RT performansı var(siz diyorsunuz demiyorum)" diyerek iyi ürün haline getirilme pazarlamasına ortak olmayın. 1440p'de DLSS 3.0+FG kombosuyla zibilyon oyun açabilecek 4060Ti, 8 GB VRAM yüzünden duvara tosladığında kim ipler DLSS 3.0'ın kendi gücüyle kareler üretmesini?

3060Ti-3070-3070Ti vakası tekrar tekrar önümüze geliyor, ben bunu görüyorum sadece.

O vakanın aynısı değil lakin. Dediğin kartlar duvara tosladılar ama 4000 serisinde burada yapılmasi gereken şey geç de olsa yapılmış oldu. Ama DLSS var, RT var lafı 2000 ve 3000 serisi için boş kümeydi.

Dersen bu seviye kartlara 8 GB, 12 GB az değil mi tabii ki az. Özellikle iş yapanlar için, bu yüzden ikinci elden 3090 alıyorlar. Bu yalnızca ön gösterim ve NVIDIA "4080, 4090 alın" promosyonu yapıyor. Ben 5 sene kullanırım diye 3070'e çuvalla para döken düşünsün, "bugün 6600 alayım da sonra 4060 falan alırım" diyen karlı çıkacak. Şirketi ve teknolojileri tanımak ona göre adım atmak lazım. 100 kişi VRAM az dese de NVIDIA aynısını okuyup 80'ine satacak yine.

O vakanın aynısı değil lakin. Dediğin kartlar duvara tosladılar ama 4000 serisinde burada yapılmasi gereken şey geç de olsa yapılmış oldu. Ama DLSS var, RT var lafı 2000 ve 3000 serisi için boş kümeydi.
VRAM olarak aynı vaka ama. Bilmem kaç sene öncesinin 2K kartı 3060Ti ile şimdinin sözde 2K kartı olacak 4060Ti'ın aralarındaki özellik farkının matah olmaması ve yine 8 GB VRAM ile gelmesi mantıklı değil. DLSS iyi güzel ama VRAM dolduğu zaman mucizevi bir şekilde VRAM yaratmıyor nihayetinde.

4000 serisinde yapılması gereken de DLSS 3.0 açarak kazanılan FPS değerinden ziyade bu FPS değerini yüksek çözünürlükte stabil tutabilecek bir VRAM ihtiyacıydı bana kalırsa ki o da yapılmış değil. Bana göre 3060Ti'a 256 bit koyup 4070Ti'a sırf 16 GB koymamak için 192 bit veriyolu koyulmuş misal. Ha yine 4070-4070Ti'lar açısından çok problem değil, 2K'da DLSS 3.0 bu kartlarda güzel iş görür, zaten 4070Ti da beğendiğim bir kart. Yalnız 4060Ti'ın VRAM'i gerçekten 8 GB çıkarsa değil DLSS 3.0, DLSS 13.0 gelsin, yine geçen jenerasyondaki senaryo olacak.
Dersen bu seviye kartlara 8 GB, 12 GB az değil mi tabii ki az. Özellikle iş yapanlar için, bu yüzden ikinci elden 3090 alıyorlar. Bu yalnızca ön gösterim ve NVIDIA "4080, 4090 alın" promosyonu yapıyor. Ben 5 sene kullanırım diye 3070'e çuvalla para döken düşünsün, "bugün 6600 alayım da sonra 4060 falan alırım" diyen karlı çıkacak. Şirketi ve teknolojileri tanımak ona göre adım atmak lazım. 100 kişi VRAM az dese de NVIDIA aynısını okuyup 80'ine satacak yine.
6600-4060 hedefi olan insanın hedefi 1080p ama. Onları zaten etkileyen bir şey olmuyor pek. Asıl 1440p-2160p kullanıcılarına 4080-4090 zorunlu kılınmaya çalışılıyor gibi şu an.
100 kişi VRAM az dese de NVIDIA aynısını okuyup 80'ine satacak yine.
Problem bu işte, onu diyorum. Bizde DLSS var, RT var, karşı tarafa gidersen öcüler kapar retoriğine katkı sağlıyor bu 8 GB VRAM'i DLSS 3.0 ile meşru kılmaya giden muhabbet.

Nividiacıların başına ne geliyorsa bu fanboylukları yüzünden oluyor. Ben tek şunu söylerim 7 8 k bütçesi olan veyata hiç bütçesi olmayan birisi kendini NVIDIA almaya zorlamasın abi paran yok öyle ya da böyle AMD alacaksın tek çözüm bu. Yok benim parayla işim yok 3070 falan alacağım dersen o zaman tabii ki alabilirsin. Artık AMD de de problem falan yok bırakın bu eski kafa yapısını.

Nividiacıların başına ne geliyorsa bu fanboylukları yüzünden oluyor. Ben tek şunu söylerim 7 8 k bütçesi olan veyata hiç bütçesi olmayan birisi kendini NVIDIA almaya zorlamasın abi paran yok öyle ya da böyle AMD alacaksın tek çözüm bu. Yok benim parayla işim yok 3070 falan alacağım dersen o zaman tabii ki alabilirsin. Artık AMD de de problem falan yok bırakın bu eski kafa yapısını.
Eski kafa yapısı değil dostum. AMD kullanarak sorun yaşadığımız için AMD’nin kötü yanlarını belirtiyoruz. Alacak kişi başına gelebilecek her şeyi bilmeli. öğrenmek için soruyorlar. Benim 5 AMD kullanan arkadaşımın ben dahil 3 tanesinde sorun varsa AMD stabil değil demektir. Tabiki maddi durumu el vermiyorsa AMD almak durumunda kalacak fakat durumu var ise veya biraz zorlayabiliyorsa NVIDIA alması daha mantıklı.

Denemek istedim RX 6700 XT Nitro+ geçtim 3060TAN 5 saattir kullanıyorum her oyuna girdim RDR2 Call of Duty falan daha akıcı ve problemsiz kullanıyorum şu an çok memnunum değiştirdiğime.

Dosya Ekleri

• rx6700xt.jpg
    rx6700xt.jpg
    75,1 KB · Görüntüleme: 41

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı