Bütçe olarak cebimden ekstra para çıkmayacak.3060 ı sattığımın parasıyla dediğim rx modelini alabiliyorum 2.el temiz olarak
Herkesin fikrine saygım sonsuz da şu fark nasıl geçilmeye değer görülmedi konu genelinde anlamadım:
Bir de bu video eski. 6700XT şuan yer yer 3070'i bile yakalayabiliyor, 3060Ti'a karşı performansı da driverlar ile birlikte daha da iyi hale geldi. İkinci elde 6800 bulunursa alınır ama şu iki kart arasındaki farkın geçilmeye değer görülmemesi çok garibime gitti, acaba 3060Ti olarak mı algıladı insanlar diye sordum kendime.
Tabii ki ama yeni kartları beklemek gerek demekle "arada geçmeye değer fark yok" demek arasında da fark var takdir edersiniz. Şunu da göz önünde bulundurmak gerek, ikinci elde 5.000-5.5500 civarına bulunabilecek bir 6700XT muadilinin aynı fiyata yeni nesilde olması da zor bir ihtimal.RTX 4000 ile birlikte DLSS 3.0'ın yanında daha iyi bir RT deneyimi de sunuluyor. He FSR 3.0 gelecek diyoruz ama zamanı hala muamma. Keza Radeon 7000 serisinin F/P kartlarını görmek lazım. Bence günceli takip etmek yanlış olmaz.
Tabii siz de haklısınız. Hatalı bir tabir oluyor kullandığım.Tabii ki ama yeni kartları beklemek gerek demekle "arada geçmeye değer fark yok" demek arasında da fark var takdir edersiniz. Şunu da göz önünde bulundurmak gerek, ikinci elde 5.000-5.5500 civarına bulunabilecek bir 6700XT muadilinin aynı fiyata yeni nesilde olması da zor bir ihtimal.
Bir de şu var, 4000 serisinde 4070-4070Ti altı kartlar VRAM'leri iddia olunduğu gibi 8 GB çıkarsa DLSS 3.0'ın da, RT performansının da o VRAM'e kıyasla bir önemi kalmayacak. 4070Ti'ın da fiyatları 5.000-5.500 TL arasında olmadığı için ne NVIDIA ne de AMD yeni nesil kartlar bir seçenek teşkil ediyor. Benim şahsi görüşüm tabi.
Bir de şu var, 4000 serisinde 4070-4070Ti altı kartlar VRAM'leri iddia olunduğu gibi 8 GB çıkarsa DLSS 3.0'ın da, RT performansının da o VRAM'e kıyasla bir önemi kalmayacak.
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.