RTX 3060Ti ekran kartı tam verimli çalışmıyor

EgoWaixx

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba. RTX 3060 Ti ve Ryzen 7 5700X işlemci kullanıyorum AAA oyunlarda FPS değerlerim YouTube'daki insanlarla aynıyken Fortnite, CS 2 gibi oyunlarda benim FPS'im daha düşük oluyor. Videolarda ekran kartının %70i kullanılırken benimkinin %50'si kullanılıyor.

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşük RAM frekansı düşük CPU frekansı FPS'ni etkiler. CS 2 Fortnite gibi oyunlar da CPU'ya bağlı oyunlar. AAA oyunlarda da iş GPU'ya bindiğinden işlemci veya RAM o kadar FPS'ni etkilemez darboğaz yapmasın yeterlidir kısaca. Teknik detayını bilmiyorum.

Örnek olarak ben eski işlemcim ile( R5 3600) CP2077 Ultra RT de 60 FPS civarı alıyordum şimdi R7 5700X ile yine 60 civarı alıyorum. Ama CS 2 de ölüm maçında (haritda daha fazla oyuncu olduğundan CPU'yu daha çok zorluyor) 90-110 FPS civarı alırken şimdi 144 FPS sabit alıyorum. (FPS kilidi var) Aynı hesap ile işlemci ve ram frekansı düşük olması AAA oyunda fazla etkilemez ama CPU bazlı oyunlarda FPS ni daha çok etkiler.

Şüphelendiğin şey sistemde bir sıkıntı olaması ise pek bir sorun olduğunu sanmıyorum sisteminde.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı