RTX 3070 140W FPS düşmesi

Seluze12

Hectopat
Yer
Çekmeköy/İstanbul
Daha fazla  
Meslek
3.Kaptan / Second Officer
Selam arkadaşlar,

Casper G911 3070 140W ve i7 11800h işlemcili bir laptopa sahibim. Cihazın kendi yazılımı üzerinden yüksek performansa aldığım zaman ekran kartı 125W değerinden 140W değerine yükseliyor. Fakat ben bu işlemi yaptığım zaman ekran kartım oyunu oynamama izin vermiyor. Nasıl diyeceksiniz sürekli FPS değerim ciddi anlamda düşüyor ve oyun takılma derecesine geliyor. Isınma sorunu olup olmadığını takip ettim CPU sıcaklıgım 80-85C GPU sıcaklığım 77-78C. Oyun GTA 5 arkadaşlar ve FPS yer yer 75-95 civarında seyrediyor. Düşük bir FPS değeri ile oynamıyorum kısaca ama 1 saniyelik bir süre içinde %0.1 FPS değeri 1-5 oluyor sonra oyun kendine geliyor 20 saniye sonra olay kendini tekrarlıyor. GPU 125W aldığım zaman oyunda hiçbir takılma tıkanma donma akıcılığı bozacak herhangi bir şey gözlemlenmiyor. FPS değerim 5-6 derecelik bir düşüş sağlıyor. Fakat bu insanlar bu GPU 140W destekleyecek şekilde yaptıysalar bende bunu sonuna kadar kullanabilmek istiyorum. Bunu kullanamayacaksam neden 140W sınırı vadetmişler aklım ermiyor. Bilgisi veya böyle bir tecrübesi olanlar yardımınızı bekliyorum.

Herkese iyi günler diliyorum.

Dosya Ekleri

• FPS 11.png
    FPS 11.png
    2,9 MB · Görüntüleme: 59
  • FPS 22.png
    FPS 22.png
    2,7 MB · Görüntüleme: 43
  • FPS 33.png
    FPS 33.png
    344,3 KB · Görüntüleme: 47
Hocam burada da yazmışsınız güzelce ekran kartı W ı düşürünce yani FPS belli miktar düşürünce düzeliyor diye. GTA 5 oyun motoru yüksek FPS'lerde tabiri caizse sapıtıyor. Deneyerek uygun bir değere sabitlediğinizde tamamen ortadan kalktığını görüceksiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı