RTX 3070 almak için beklenmeli mi?

Bütçe
12000
Mining için kullanılmış kartların garantisinin iptal olma durumu var. Bunu dikkate alın.

Anlamının ekstra bir yolu olmuyor zor bir durum ev kullanıcısı olduğunu belirtip, satılan kartlar da madende kullanılmış çıkabiliyor bazen bilirisiniz ama madende kullanıp X süre de X şartlarda kullanıldığını iletenler daha dürüst geliyor bana ama garanti dışı kalma durumu ile ilgili karta müdahale edilmediği sürece sorun olmaz diye düşünüyorum soğutma bloğu sökülmediği ve BIOS ile oynanmadığı sürece ki NVIDIA tarafında sanırım BIOS da oynanmıyor diye biliyorum.

Hocam arkadaşın önerdiği kart 3070 performansı veriyor. Bende rx6600xt kullanıyorum neden AMD kart istemiyorsunuz?
İş için ihtiyacı varsa amd almak istemiyor olabilir render vb alacaksa veya ray tracing ayarı önemliyse nvidia kartları raytracingi daha iyi kaldırıyor. Bende 6900xt var mesela ray tracing kapalıysa 3090 ile baş başa. Ray tracing açılınca 3070 ile baş başa oluyor.
Amd kart istememe sebeplerimden birisi sürücü durumu nvidia gibi değil çok bezdiriyor insanı,
birde RTX Ten faydalanamıyorum maalesef.
Sürücü konusunda rx 6000 serisinden endişeniz olmasın. Oldukça stabiller.

Anlamının ekstra bir yolu olmuyor zor bir durum ev kullanıcısı olduğunu belirtip, satılan kartlar da madende kullanılmış çıkabiliyor bazen bilirisiniz ama madende kullanıp X süre de X şartlarda kullanıldığını iletenler daha dürüst geliyor bana ama garanti dışı kalma durumu ile ilgili karta müdahale edilmediği sürece sorun olmaz diye düşünüyorum soğutma bloğu sökülmediği ve BIOS ile oynanmadığı sürece ki NVIDIA tarafında sanırım BIOS da oynanmıyor diye biliyorum.
Hocam miningte kullanılan kartlar ilk başta normal değerler versede zorlandıklarında daha düşük performans verir ve daha fazla ısınır. Hele bide miningte iyi soğutulmadıysa kartı at çöpe gitsin. Ben bunu deneyimledim belki farklı da olabilir, bu konuda dikkatli olun az para vermiyorsunuz sonuçta.

Ben olsam birkaç bin daha fazla verir, sıfır ve garantili bir 3060 Ti alırım. 2080S'in üzerinde performans veren bir kart.

Mining için kullanılmış bir kart, ilk etapta performans sorunu göstermeyebilir ama yorulmuş/yıpranmış ve ekonomik ömrü kısalmış bir karttır.

Karar sizin...

Biraz yavaş at istersen. 2080s dediğin kart 3070le yarışan bir kart. Gaming açısından söylüyorum. 3060 Ti güzel bir kart doğru ama 2070'ten 3060 Ti'ya geçilmez. Madem sattın madem değiştireceksin kalite de arttırman gerekir ki değsin. Fark ver 3070 al en kötü. Evet aradaki 4000 farka değer.

Biraz yavaş at istersen. 2080s dediğin kart 3070le yarışan bir kart. Gaming açısından söylüyorum. 3060 Ti güzel bir kart doğru ama 2070'ten 3060 Ti'ya geçilmez. Madem sattın madem değiştireceksin kalite de arttırman gerekir ki değsin. Fark ver 3070 al en kötü. Evet aradaki 4000 farka değer.
Haksız değil 3060ti 2080 superden iyi. Ama geçmişken daha iyi bir şeye geçilmeli. Ben oyunumu hala 6750xt'den kullanıyorum. 11.000tl'ye 3070 performansı + 4gb vram. Ray tracing bana boş geliyor biraz, nvidia kartlarda bile performansı parçalıyor.

Bu nvidia kartla açılmış bir raytracing. Fps'i parçalamaktan başka faydasını görmedim. Hani nvidia kartlar ray tracingi daha iyi yapıyor diye iyi yaptıklarının düşünülmesi yanlış. 3070 de ahım şahım bir ray tracing performansına sahip değil. 3080 ile %63 fps kaybedilmiş, 110fps oynarken 60 altına düşüyosun e 60'a geri çıkabilmek için diğer ayarları mediuma çekicen ne anladım bu işten onun yerine ultrada 110fps oynamak daha iyi bence. Ray tracing bu nesilin teknolojisi değil, hala yetersiz ya rtx 4000 ya da rx7000 ki bence onlar ile bile oturmayacak.
Screenshot_2022-05-27-15-37-51-091_com.google.android.youtube.jpg

Dosya Ekleri

• Screenshot_2022-06-15-12-54-27-717_com.google.android.youtube.jpg
    Screenshot_2022-06-15-12-54-27-717_com.google.android.youtube.jpg
    98,3 KB · Görüntüleme: 53
Haksız değil 3060 Ti 2080 Super'den iyi. Ama geçmişken daha iyi bir şeye geçilmeli. Ben oyunumu hala 6750XT'den kullanıyorum. 11.000TL'ye 3070 performansı + 4 GB VRAM. Ray Tracing bana boş geliyor biraz, NVIDIA kartlarda bile performansı parçalıyor.

Bu NVIDIA kartla açılmış bir Ray Tracing. FPS'i parçalamaktan başka faydasını görmedim. Hani NVIDIA kartlar Ray Tracing'i daha iyi yapıyor diye iyi yaptıklarının düşünülmesi yanlış. 3070 de ahım şahım bir Ray Tracing performansına sahip değil.Eki Görüntüle 1420460

Şu attığına o kadar şaşırdım ki anlatamam hocam. Ray Tracing konusuna gelince orada biraz haksızsın. Her oyunun Ray Tracing kalitesi farklıdır. Bunu kötü yapan bir oyunla görselleştirmen kötü olduğu anlamına gelmez. Bazı oyunlar cidden çok üst seviyede yapıyor bu işi.

Şu attığına o kadar şaşırdım ki anlatamam hocam. Ray Tracing konusuna gelince orada biraz haksızsın. Her oyunun Ray Tracing kalitesi farklıdır. Bunu kötü yapan bir oyunla görselleştirmen kötü olduğu anlamına gelmez. Bazı oyunlar cidden çok üst seviyede yapıyor bu işi.
Hocam ama her oyunda FPS kaybı oluyor. Bence oyunun akıcılığından daha önemli değil RTX. DLSS bile Ray Tracingi kurtarmıyor.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı