RTX 3070 boştayken %100 kullanım

pisuscosplay

Hectopat
Makaleler
1
Merhabalar, iyi günler.

Bugün bir sebepten ötürü görev yöneticisine girme ihtiyacım oldu ve orada dikkatimi çeken bir şey oldu. Ekran kartının "3D" sekmesi sürekli %100'e çıkıyordu. %2'ye düşüp tekrardan %100'e çıkıyordu vs. Kaspersky üyeliğim var ve bundan ötürü bilgisayara tam tarama yaptım. Tarama, bir tane reklam yazılımı buldu ve sildi. Ancak sorun devam ediyor. Yardımcı olabilecek var mı?

Kullandığım sistem:
ASUS ROG STRIX B550-A Gaming.
Ryzen 5 5600X.
DarkFlash Twister 240mm Liquid cooler.
Palit RTX 3070 Gaming Pro.
Crucial Ballistix 2x16 GB 3600MHz CL18.
Samsung 970 EVOPlus 500GB.
Samsung 870 EVO 2"5 500GB.
Corsair RM750.

İşlemler kısmında GPU kullanımını sıralayacak şekilde ekran görüntüsü atar mısın? Hangi işlemin GPU kullandığını görelim.

Nvidia forumunda son sürücüden dolayı çok sorun yaşayan kullanıcı gördüm. Bu tarz sorunları yaşamadığımdan, acaba sorunun sürücünün içerisindeki bir yazılımdan kaynaklanma ihtimali olabilir mi diye düşündüm.

DDU ile sürücüyü kaldırın. Önerdiğim araç ile kurulum yapın.

Daha sonrasında bağlantıdaki araç ile grafik kartını tekrar kurun.

Bu araç veri toplayan hizmetleri, sizin için gereksiz yazılımlarını barındıramadan kuruyor.

Sırf bu yüzden ve daha düşük dosya boyutu ile sürücü, önemli araçları yüklüyor. İnternet hız sorunum yok ama faydasını görüyorum. Bir de video çekmek ya da yayıncıysanız sunduğu araçlar dışında GeForce Experience yararsız bir yazılımdan öteye gidemiyor.

Eğer araç ile sürücü kurduktan sonra da sorun yaşarsanız. Daha eski bir sürücüye geçiş yapın.

Ayrıca CPU-Z raporu atarsanız güncellenmesi gereken şeyler konusunda da yardımcı olabilirim.

Aynı sıkıntı bende mevcut. Çözümü takip ediyorum.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    Adsız.png
    60,6 KB · Görüntüleme: 153
Aynı sıkıntı bende mevcut. Çözümü takip ediyorum.
Belirttikleri gibi sorun sürücü kaynaklı.

Masaüstü pencere yöneticisi yani ''dwm.exe'' yüksek GPU kullanıyor.

Önerdiğim çözümü siz de deneyebilirsiniz. Ben en güncel sürücüyü NVCleanstall ile kurdum ve herhangi bir sorun yaşamadım. DDU ile kaldırıp, belirttiğim uygulama ile kurun. Ayrıca GeForce Experience'yi de silmeyi deneyebilirsin.

Dipnot: Windows 10 kullandığımdan sorun yaşamıyor olabilirim. Windows 10'da donanım hızlandırmalı GPU ayarını sunmuyor.

Eki Görüntüle 1553392

Bu ayarı kapatarak çözebilirsiniz.
Aynen düzeldi, teşekkürler.

Belirttikleri gibi sorun sürücü kaynaklı.

Masaüstü pencere yöneticisi yani ''dwm.exe'' yüksek GPU kullanıyor.

Önerdiğim çözümü siz de deneyebilirsiniz. Ben en güncel sürücüyü NVCleanstall ile kurdum ve herhangi bir sorun yaşamadım. DDU ile kaldırıp, belirttiğim uygulama ile kurun. Ayrıca GeForce Experience'yi de silmeyi deneyebilirsin.

Dipnot: Windows 10 kullandığımdan sorun yaşamıyor olabilirim. Windows 10'da donanım hızlandırmalı GPU ayarını sunmuyor.
Ben virüs vardır belki ondandır diye önemsedim. Yoksa driver kaynaklıysa diğer güncellemeyle düzelir. Fazla kullanmıyorum sadece aklım kaldı. Teşekkürler yardımların için.

Eki Görüntüle 1553392

Bu ayarı kapatarak çözebilirsiniz.

Evet, benim için de çözüm oldu. Teşekkürler 🙏

İşlemler kısmında GPU kullanımını sıralayacak şekilde ekran görüntüsü atar mısın? Hangi işlemin GPU kullandığını görelim.

Nvidia forumunda son sürücüden dolayı çok sorun yaşayan kullanıcı gördüm. Bu tarz sorunları yaşamadığımdan, acaba sorunun sürücünün içerisindeki bir yazılımdan kaynaklanma ihtimali olabilir mi diye düşündüm.

DDU ile sürücüyü kaldırın. Önerdiğim araç ile kurulum yapın.

Daha sonrasında bağlantıdaki araç ile grafik kartını tekrar kurun.

Bu araç veri toplayan hizmetleri, sizin için gereksiz yazılımlarını barındıramadan kuruyor.

Sırf bu yüzden ve daha düşük dosya boyutu ile sürücü, önemli araçları yüklüyor. İnternet hız sorunum yok ama faydasını görüyorum. Bir de video çekmek ya da yayıncıysanız sunduğu araçlar dışında GeForce Experience yararsız bir yazılımdan öteye gidemiyor.

Eğer araç ile sürücü kurduktan sonra da sorun yaşarsanız. Daha eski bir sürücüye geçiş yapın.

Ayrıca CPU-Z raporu atarsanız güncellenmesi gereken şeyler konusunda da yardımcı olabilirim.

Yazınız için teşekkürler. Bilgisayarı formatladıktan sonra sizin dediğiniz gibi yükleyeceğim artık. Size sormak istediğim tek bir şey var. Geforce Experience yüklemediğim zaman yeni sürücüleri direkt yükleyemeyeceğim. Bu durumda ne yapmam gerekiyor? Ya da yeni sürücüleri kurmazsam ne olur?

Yeni sürücüler genellikle oyunlar ya da yeni kartlar için destek sağlıyor. Atıyorum Call of Duty Modern Warfare 3 çıktı. Bu oyun için daha iyi çalışan sürücü için o ay içinde çıkan sürücüyü yüklersiniz. Çok nadir yeni ayarlar geliyor. Ama bu ayarlar GeForce Experince Nvidia sürücü güncellemeleri çoğunlukla iki aylık süreçlerde ya da aylık, çok kritik bir hata olursa bir ay içerisinde iki sürücü çıktığı da oluyor.

Sürücüleri forumlarından ya da teknoloji haberi yapan sitelerden takip edebilirsiniz.

Ayrıca bu uygulama içerisinde bir ayar sunuyor.

Screenshot_5.png

Screenshot_7.png

Ayarı açmak dışında uygulamayı sisteme kurmanızı öneririm. Şu an kurulumsuz(portable) sunuluyor. Uygulamayı açtıktan sonra ''Install NVCleanstall on this macine'' seçeneğine tıklarsanız sisteme kuruyor.

Screenshot_6.png

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Geri
Yukarı