RTX 3070 FurMark testinde 86 derece olması normal mi?

Karusd

Hectopat
Merhaba, INNO3D 2 fanli RTX 3070'e sahibim FurMark testinde 86 derecelerde geziyor sizce normal mi bu sicaklik? Eğer degilse nasıl undervolt yapabilirim sağlıklı bir şekilde?
Not kasam mesh önde 3 arkada 1 adet egzoz fanı var.

Dosya Ekleri

• Screenshot_20241228_182139_Gallery.jpg
    Screenshot_20241228_182139_Gallery.jpg
    74,5 KB · Görüntüleme: 59
2.el aldım bilmiyorum hocam termal macunu değiştirdim ama padler kurumuş galiba.

1 hafta önce termal pad ve macunu degiştirdim 80 derece kartım 90 derece oldu sana önerimdir termal macun olarak MX4 gibi kaliteli bir macun al, termal pad olarak da biraz paraya kıyıp minus paddan 3 4 tane alman gerek cünkü 1 tanesi hemen hemen işlemci boyutunda aksi halde benim gibi olursun.

Kasanın hava akışı nasıl? Ekran kartı yan cama yakın mı? Benim eski kasada da ekran kartım 84-85 derecelerde geziyordu oyun oynarken. Büyük akvaryum tarzı kasa aldım. 9 fan var şimdi 67 dereceyi geçmiyor yük altında.

Kasanın hava akışı nasıl? Ekran kartı yan cama yakın mı? Benim eski kasada da ekran kartım 84-85 derecelerde geziyordu oyun oynarken. Büyük akvaryum tarzı kasa aldım. 9 fan var şimdi 67 dereceyi geçmiyor yük altında.

Yok hocam akışı iyi,

Hocam 2900 RPM'de 86 çok onu da geçtim o devirde çalışan kart sesten rahatsızlık vermiyor mu sana.

Yok hocam yapacak bir şey yok sonuçta.

1 hafta önce termal pad ve macunu degiştirdim 80 derece kartım 90 derece oldu sana önerimdir termal macun olarak MX4 gibi kaliteli bir macun al, termal pad olarak da biraz paraya kıyıp minus paddan 3 4 tane alman gerek cünkü 1 tanesi hemen hemen işlemci boyutunda aksi halde benim gibi olursun.

Hocam bana da aynısı olur diye termal macunu değiştim 2 derece falan düştü ama baktığımda thermal padler bayağı kuru gözükyordu.

Fanlar yüzde 100'de ve 86 derece. Acilen bakım yapmalısınız.

Hocam macunu değiştim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı