GmAssassiN
Hectopat
Daha fazla
Bugün ekran kartı kargoya verilmiş en geç 23 Şubatta elimde olacağı yazıyor. Dedim PSU XPG 750W alacağım kesin kararlıyım hemen onu sipariş geçeyim diğerlerini de karar verir akşam alırım. Dün baktığım stoğu olan PSU bugün hiç bir yerde yok bitmiş tükenmiş. O yüzden yeni PSU arayışındayım arkadaşlar 750W hangi PSU'yu önerirsiniz?
Corsair TX750M 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Bu nasıl sizce alınır mı? @Geoffroy @akavora @furs0n @J3ss3 Pinkman
Ben pek anlamam ama bende bunun 550 olani var https://www.hepsiburada.com/corsair...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.69.1Bugün ekran kartı kargoya verilmiş en geç 23 Şubatta elimde olacağı yazıyor. Dedim PSU XPG 750W alacağım kesin kararlıyım hemen onu sipariş geçeyim diğerlerini de karar verir akşam alırım. Dün baktığım stoğu olan PSU bugün hiç bir yerde yok bitmiş tükenmiş. O yüzden yeni PSU arayışındayım arkadaşlar 750W hangi PSU'yu önerirsiniz?
Corsair TX750M 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Bu nasıl sizce alınır mı? @Geoffroy @akavora @furs0n
Buradan tier A single rail bir şey almaya çalış.Bugün ekran kartı kargoya verilmiş en geç 23 Şubatta elimde olacağı yazıyor. Dedim PSU XPG 750W alacağım kesin kararlıyım hemen onu sipariş geçeyim diğerlerini de karar verir akşam alırım. Dün baktığım stoğu olan PSU bugün hiç bir yerde yok bitmiş tükenmiş. O yüzden yeni PSU arayışındayım arkadaşlar 750W hangi PSU'yu önerirsiniz?
Bu nasıl sizce alınır mı? @Geoffroy @akavora @furs0n
Oturduğun şehire ve gümrük yoğunluğuna bağlı. Ortalama 2-3 gün sürüyor şartlar iyi olduğunda.@Geoffroy hocam ürün için gümrük maili geldi ve TC verdim. Sizce ne kadar sürede geçer elime?
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Klavye konusunda ben de epey kafa yordum. En mantıklısı switchleri değiştirilebilen bir klavye almak olduğu sonucuna vardım. Ben şahsen "GMMK" yani Glorious modüler klavye kullanıyorum. Glorious GMMK - Full-Size - Brown Switches - Glorious Modular Gaming Mechanical Keyboards Standart tuş takımı ve "hot swap" yani kolayca değişen switchleri var. Bu bütçeyi biraz aşıyor.(https://www.amazon.com/gp/product/B071KGHZY4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1 buradan yine 700 lira civarına alınabilir. Used diyor fakat kusursuz ürünler) Standart tuş takımı olması ileride keycap'leri yani tuş takımını değiştirmek açısından önemli. Mesela yukarıda arkadaşın link attığı Gigabyte klavyeye bakarsanız alt sıranın(ctrl,alt,win tuşları) hepsi aynı boyutta olduğunu görürsünüz. Ne yazık ki Logitech ve Razer gibi üreticiler standarta uymayıp tuşların boyutlarını değiştiriyor. Böyle olduğunda yedek tuş yahut tuş takımı bulmak neredeyse imkansız oluyor.Merhaba herkese buraya yazıp fikir veren ve bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Parçaların hepsinin siparişini verdim bu hafta parçalar gelirse birleştirme işlemini yapacağım.
Güncelleme yapmak istedim.
Ana kart olarak Asus Rog Strix B550-A tercih ettim. 1500₺
ASUS ROG STRIX B550-A GAMING DDR4 M2 PCIe NVME HDMI DP PCIe 16X v4.0 AM4 ATX
kampanyalı en ucuz ASUS ROG STRIX B550-A GAMING DDR4 M2 PCIe NVME HDMI DP PCIe 16X v4.0 AM4 ATX özellikleri, fiyat bilgisi, taksit seçenekleri ile hemen satın al.www.depopark.com
Kasa olarak Cooler Master TD500 tercih ettim. 938₺
COOLER MASTER MasterBox TD500 Mesh Beyaz 4x ARGB USB 3.2 Mid Tower Kasa | ITOPYA
COOLER MASTER MasterBox TD500 Mesh Beyaz 4x ARGB USB 3.2 Mid Tower Kasa En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile MCB-D500D-WGNN-STU ITOPYA'da.www.itopya.com
PSU olarak XPG Core Reactor 750W tercih ettim. 1006₺
XPG CORE REACTOR 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU | ITOPYA
XPG CORE REACTOR 750W 80+ Gold Full Modüler 120mm Fanlı PSU En iyi fiyat ve ödeme seçenekleri ile 750G-BKCEU ITOPYA'da.www.itopya.com
Ram olarak Gskill 16gb (2x8gb) Ddr4 3600 Mhz Cl16 tercih ettim. 1250₺
G Skill 16gb (2x 8gb) Ddr4 3600mhz Cl16 Dual Kıt Rgb Pc Ram Trıdent Z F4-3600c16d-16gtznc - Fiyatı, Yorumları
G Skill 16gb (2x 8gb) Ddr4 3600mhz Cl16 Dual Kıt Rgb Pc Ram Trıdent Z F4-3600c16d-16gtznc yorumlarını inceleyin, Trendyol'a özel indirimli fiyata satın alın.www.trendyol.com
İşlemci olarak Ryzen 5 5600X tercih etmiştim. 2750₺
AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz 32MB AM4 7nm Kutulu İşlemci
kampanyalı AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz 32MB AM4 7nm Kutulu İşlemci özellikleri, fiyat bilgisi, taksit seçenekleri ile hemen satın al.www.sitem.com.tr
Bazı ürünlerde indirim bekleyip stok bitince pahalıya aldım. Bazı ürünlerde stok bulamayıp başka modele yöneldim. Bazılarında stok biter diye alıp fiyatının düşmesini izledim. Şansım hiç yaver gitmedi ama bu yolda bana yardım eden özellikle @Geoffroy @WaIter White @akavora @furs0n @Ardaaa11 teşekkür ederim. (Unuttuğum varsa af ola.)
Belirttiğim limitleri biraz aştım dedim bir kere alıyorum birazda kazıklanmış olabilirim.
Son olarak eğer bilginiz ve tavsiyeniz varsa ilerisi için klavye(200₺-600₺), mouse pad, termal macun(Maximum 100₺),HDMI 2.1 kablo ve monitör(2K 144Hz) tavsiyesi alabilirim. Bunları da önümüzde ki yıl boyunca para biriktirdikçe toparlamaya çalışacağım. Fikirleriniz değerli teşekkürler.