RTX 3070 Gigabyte Vision'ın yanına sistem toplama

Bütçe
Ekran kartı hariç 6000 TL
Bugün ekran kartı kargoya verilmiş en geç 23 Şubatta elimde olacağı yazıyor. Dedim PSU XPG 750W alacağım kesin kararlıyım hemen onu sipariş geçeyim diğerlerini de karar verir akşam alırım. Dün baktığım stoğu olan PSU bugün hiç bir yerde yok bitmiş tükenmiş. O yüzden yeni PSU arayışındayım arkadaşlar 750W hangi PSU'yu önerirsiniz?
Corsair TX750M 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Bu nasıl sizce alınır mı? @Geoffroy @akavora @furs0n
Bugün ekran kartı kargoya verilmiş en geç 23 Şubatta elimde olacağı yazıyor. Dedim PSU XPG 750W alacağım kesin kararlıyım hemen onu sipariş geçeyim diğerlerini de karar verir akşam alırım. Dün baktığım stoğu olan PSU bugün hiç bir yerde yok bitmiş tükenmiş. O yüzden yeni PSU arayışındayım arkadaşlar 750W hangi PSU'yu önerirsiniz?
Corsair TX750M 750W 80+ Gold Modüler Güç Kaynağı Fiyatı ve Özellikleri - GittiGidiyor
Bu nasıl sizce alınır mı? @Geoffroy @akavora @furs0n @J3ss3 Pinkman

Ben pek anlamam ama bende bunun 550 olani var https://www.hepsiburada.com/corsair...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.69.1
Siyah olacaksa Corsair CX750F RGB CP-9020218-EU 750W 80 Plus Bronze RGB Siyah Full Modüler Power Supply - incehesap.com
Evet Gold yerine bronze ama RGB var ve full moduler. Kalite olarak okuduguma göre bu modeller iyi diyorlar.

Buradan tier A single rail bir şey almaya çalış.

Merhaba herkese buraya yazıp fikir veren ve bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Parçaların hepsinin siparişini verdim bu hafta parçalar gelirse birleştirme işlemini yapacağım.
Güncelleme yapmak istedim.

Ana kart olarak Asus Rog Strix B550-A tercih ettim. 1500₺

Kasa olarak Cooler Master TD500 tercih ettim. 938₺

PSU olarak XPG Core Reactor 750W tercih ettim. 1006₺

Ram olarak Gskill 16gb (2x8gb) Ddr4 3600 Mhz Cl16 tercih ettim. 1250₺

İşlemci olarak Ryzen 5 5600X tercih etmiştim. 2750₺

Bazı ürünlerde indirim bekleyip stok bitince pahalıya aldım. Bazı ürünlerde stok bulamayıp başka modele yöneldim. Bazılarında stok biter diye alıp fiyatının düşmesini izledim. Şansım hiç yaver gitmedi ama bu yolda bana yardım eden özellikle @Geoffroy @WaIter White @akavora @furs0n @Ardaaa11 teşekkür ederim. (Unuttuğum varsa af ola.)
Belirttiğim limitleri biraz aştım dedim bir kere alıyorum birazda kazıklanmış olabilirim. 😅
Son olarak eğer bilginiz ve tavsiyeniz varsa ilerisi için klavye(200₺-600₺), mouse pad, termal macun(Maximum 100₺),HDMI 2.1 kablo ve monitör(2K 144Hz) tavsiyesi alabilirim. Bunları da önümüzde ki yıl boyunca para biriktirdikçe toparlamaya çalışacağım. Fikirleriniz değerli teşekkürler.

Son düzenleme:

Öncelikle hayırlı olsun. Güle güle kullanın. Yukarıda önerilerimi yaptım. Bazı ürünler bütçenizi aşıyor fakat aştığınıza değecektir.

Merhaba herkese buraya yazıp fikir veren ve bana yardımcı olan herkese teşekkür ederim.
Parçaların hepsinin siparişini verdim bu hafta parçalar gelirse birleştirme işlemini yapacağım.
Güncelleme yapmak istedim.

Ana kart olarak Asus Rog Strix B550-A tercih ettim. 1500₺

Kasa olarak Cooler Master TD500 tercih ettim. 938₺

PSU olarak XPG Core Reactor 750W tercih ettim. 1006₺

Ram olarak Gskill 16gb (2x8gb) Ddr4 3600 Mhz Cl16 tercih ettim. 1250₺

İşlemci olarak Ryzen 5 5600X tercih etmiştim. 2750₺

Bazı ürünlerde indirim bekleyip stok bitince pahalıya aldım. Bazı ürünlerde stok bulamayıp başka modele yöneldim. Bazılarında stok biter diye alıp fiyatının düşmesini izledim. Şansım hiç yaver gitmedi ama bu yolda bana yardım eden özellikle @Geoffroy @WaIter White @akavora @furs0n @Ardaaa11 teşekkür ederim. (Unuttuğum varsa af ola.)
Belirttiğim limitleri biraz aştım dedim bir kere alıyorum birazda kazıklanmış olabilirim. 😅
Son olarak eğer bilginiz ve tavsiyeniz varsa ilerisi için klavye(200₺-600₺), mouse pad, termal macun(Maximum 100₺),HDMI 2.1 kablo ve monitör(2K 144Hz) tavsiyesi alabilirim. Bunları da önümüzde ki yıl boyunca para biriktirdikçe toparlamaya çalışacağım. Fikirleriniz değerli teşekkürler.
Hayırlı olsun hocam güle güle kullanın. Klavye konusunda ben de epey kafa yordum. En mantıklısı switchleri değiştirilebilen bir klavye almak olduğu sonucuna vardım. Ben şahsen "GMMK" yani Glorious modüler klavye kullanıyorum. Glorious GMMK - Full-Size - Brown Switches - Glorious Modular Gaming Mechanical Keyboards Standart tuş takımı ve "hot swap" yani kolayca değişen switchleri var. Bu bütçeyi biraz aşıyor.(https://www.amazon.com/gp/product/B071KGHZY4/ref=ppx_yo_dt_b_asin_title_o00_s00?ie=UTF8&th=1 buradan yine 700 lira civarına alınabilir. Used diyor fakat kusursuz ürünler) Standart tuş takımı olması ileride keycap'leri yani tuş takımını değiştirmek açısından önemli. Mesela yukarıda arkadaşın link attığı Gigabyte klavyeye bakarsanız alt sıranın(ctrl,alt,win tuşları) hepsi aynı boyutta olduğunu görürsünüz. Ne yazık ki Logitech ve Razer gibi üreticiler standarta uymayıp tuşların boyutlarını değiştiriyor. Böyle olduğunda yedek tuş yahut tuş takımı bulmak neredeyse imkansız oluyor.
Bu doğrultuda ayrıca eğer Türkçe layout olması çok mühim değilse ANSI US layout bakmanızı öneririm. Yine en fazla seçenek bunun için var.

Switchlerin değişir olması hem olası bir bozulma, hem de isteğinize göre değiştirme açısından bence önemli. Mesela şuan ben normal tuşlar için Gateron Red, bazı Enter Caps Lock gibi tuşlar için Kailh Burnt Orange kullanıyorum. Switch konusu çok gelişti ve çok iyi switchler nispeten ucuza bulunabiliyor. Tabi herkesin uğraşacağı bir şey değil. Bir tane alırım kullanırım diyorsanız yukarıdaki Gigabyte iyidir. Bunu da tavsiye edebilirim Compact bir tasarım istiyorsanız Royal Kludge RK61 bluetooth Kablolu Çift Mod 60% Altın / Buz Mavisi Arkadan Aydınlatmalı Mekanik Oyun Klavye bunu tavsiye ederim. 400TL civarına geliyor. RGB yok. Fakat hem kablolu hem kablosuz kullanılabiliyor. Türkiye'de bulabileceğiniz ürünler açısından Redragon K530 yahut diğer Redragon klavyeleri, yukarıdaki arkadaşın attığı Gigabyte olabilir. Biraz daha bütçe yukarı çıkarsa CoolerMaster/HyperX klavyeleri olabilir (bence çok gerekli değil) mesela https://www.hepsiburada.com/hyperx-...ent=c&utm_term=k&wt_pc=akakce.c.k.pc&v=1.71.2

Eğer dediğim gibi tamamen modüler olsun isterseniz bu olabilir. RGB yok fakat iyi bir klavyedir. https://tr.aliexpress.com/item/3302...tsid=0bb0624516126875567308615e1fd8&ws_ab_tes

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2021-02-07 at 12.02.45.jpeg
    WhatsApp Image 2021-02-07 at 12.02.45.jpeg
    121,7 KB · Görüntüleme: 26
Son düzenleme:
Hocam aslında 5600X ucuzlamış :)

Mouse padin büyük olması sıkıntı yaratmayacaksa (bazı kullanıcılar sevmiyor) 90x40 alabilirsiniz. Ayrıca profesyonel vs. değilseniz bir mouse pade 150 vermeye gerek yok.

Klavye olarak çok fazla seçenek var, %60 klavye sever misiniz? RGB'ye, daha doğrusu görselliğin güzel olmasına özen gösteriyorsunuz, pudding key caplere sahip klavyelere bakabilirsiniz.

Eğer çok pahalı gelirlerse normal key capli bir klavye alıp ileride harici olarak da satın alabilirsiniz gerçi.

Paugge kablolar hep kaliteli olmuştur, kendim kullanmasam da bunu önerebilirim.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı